Време е за ИКЕА - тема 43

• 45 665
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • In transit
За скърцането на леглата преди време и аз се оплаках от новия икейски матрак (набедих него), а в крайна сметка се оказа от коланите за регулиране твърдостта на мартака на подматрачната рамка. Явно много са били опънати. Регулирахме ги леко и хем матрака стана по-мекичък, хем вече грам не скърца.

# 601
  • Къде ли не
Изглежда скърцането на различните легла е с различен произход. И аз мисля, че се оплаках от скърцането на легло Slakt. Притегнахме сглобките, но продължава да си скърца. Според нас не е сметнато добре и височината му  е проблема. През уикенда ще му слагаме някакви ъглови планки да не се усукват страниците спрямо таблите, че вече го чувам през вратите това легло. Притежателя му спи като пън и не му пречи. Wink Много ме разочарова това легло. Сигурно е направено за малки дечица, не за седемдесет килограмови тинейджъри.

# 602
Изглежда скърцането на различните легла е с различен произход. И аз мисля, че се оплаках от скърцането на легло Slakt. Притегнахме сглобките, но продължава да си скърца. Според нас не е сметнато добре и височината му  е проблема. През уикенда ще му слагаме някакви ъглови планки да не се усукват страниците спрямо таблите, че вече го чувам през вратите това легло. Притежателя му спи като пън и не му пречи. Wink Много ме разочарова това легло. Сигурно е направено за малки дечица, не за седемдесет килограмови тинейджъри.

Доколкото виждам, това е леглото с издърпващо се второ легло. Моите дъщери имат вкъщи такова. При нас скърца второто легло, което се издърва и според мен скърца от самите колелца. Основното ни легло не скърца. И там сме уплътнили крайчетата на летвичките на подматрачната рамка.

# 603
  • Къде ли не
Utro77, махнахме долното легло и продължава да скърца. Вчера, след като прочетох за подматрачната рамка сложих ленти от подложката за ламинат като аналог на уплътнението, за което говорите и пак си скърца.
Спалнята ни е бримнес, за която се спомена, че скърца от триенето на таблите и ламината. Нашата пък никога не е издавала звук, с рамка с пластмаса в краищата е. Явно факторите са разнообразни.

# 604
Е, явно заради пластмасата в краищата не е скърцала. Нашите подматрачни рамки са без пластмаса. Според мен там е проблема с нашата спалня. Въпреки че съм планирала да проверя и да не е от ламината.

# 605
  • In transit
Утро, нашата подматрачна рамка е с пластмасови капачета в края. Както казах не беше скърцането от пластмасите. Ето тази е:

LÖNSET
Матракът е VALEVÅG, а леглото Малм.

# 606
Здравейте, включвам се с въпрос за доставката, защото последно поръчвах началото на 2023 и нищо не помня, а и може да има промени.
Интересува ме с коя фирма доставят, правят ли доставки през уикенда? Пише раб.дни, та сигурно не? Как седи въпроса точно с двата вида до адрес? Единият е до входа на блока предполагам. А другия до врата включвали да качат с асансьор доставката, все пак цената е двойна? И ако някой ако е поръчвал скоро, колко време е отнело?
Когато поръчвах леглото бримнес, помня че оставиха всичко пред входа. Но сега съм в друг блок и има няколко крачки от паркинга до входа + 4-5 стъпала. Дали ще ги качат?

# 607
До входа си е до входа на блока.
До врата е качване до врата на апартамента.

# 608
Ние поръчвахме гардероби наскоро. От Варна с доставка до Добрич. Отказаха в събота да ни доставят, въпреки че като купувахме, в графика ни насрочиха за събота. Казаха, че в събота не извършвали доставки извън Варна.
С качване до врата /без асансьор/ всичко ни излезе около 300-400лв. отгоре. Доставка и качване.

# 609
  • София
Миналата събота ми доставиха детска масичка и столче, не съм питала дали може уикенда. Звъннаха ми 5 минути преди да дойдат. София.

# 610
  • София
за малки пратки вече предлагат доставка до boxnow, срещу 5лв.

# 611
Благодаря ви за бързите отговори, беше ми полезно. Ще поръчваме големи неща: бебешко легло, огледало.. чудя се още дали да вземем и бебешкия матрак от там.

Някой беше питал за Коледните неща и пишеше очаквайте скоро в магазина.

Иначе в събота бяхме там и останах доста разочарована. От 8 каси на самообслужване, работеха само 3. Опашките бяха дълги на всякъде и никой не дойде да оправи поне 4тата каса, че компютърът се беше бъгнал.

# 612
за малки пратки вече предлагат доставка до boxnow, срещу 5лв.

Другите онлайн магазини имаха първоначален период с безплатна доставка с box now, а тия директно закръглили на 5лв. И за малки неща ще си ползвам безплатния хъб.

# 613
Има ли безплатен хъб за София? Бях приготвила една поръчка, не големи неща - чаршафи основно и не видях безплатен хъб. Имаше само доставка до адрес и ми я изчисли на 12 лв. Още се чудя дали да поръчам или да зачакам още малко и да отида направо до магазина.

# 614
Има ли безплатен хъб за София? Бях приготвила една поръчка, не големи неща - чаршафи основно и не видях безплатен хъб. Имаше само доставка до адрес и ми я изчисли на 12 лв. Още се чудя дали да поръчам или да зачакам още малко и да отида направо до магазина.
Получаване от магазин София-Околовръстен път е безплатно. Обикновен капацитетът за Клик и Колект заявки се запълва сутринта и после въобще не дава тази опция.

Общи условия

Активация на акаунт