В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 399
  • 273
  •   1
Отговори
# 255
Привет, момичета,
Ден 6-и в болницата. По-добре съм, не вдигам температура, продължават системите. Сега бях на превръзка и изтискаха от раната обилно количество течност. Утре имам црп и пкк, продължаваме с антибиотиците и ако изследванията са Ок, то в понеделник ще ме изпишат и продължавам с аугментин вкъщи за 10 дни + всекидневно идване за превръзки. 40 дни щяло да отнеме(днес е 16-ият).
Аз съм много уморена, тази нощ нямах съквартирантки в стаята и за първи път спах истински(ставах само за цедене).
Нямам сила, трябва нещо да започна ударно за имунитета, защото от май до сега превъртях над 13-14 антибиотика. Имам чувство, че съм на автопилот.
Иначе майка ми казва, че започнали коликите и вечер се свивал и плачел. Аз не знам дали е така или е от това, че мина на адаптирано и му е по-трудно акането. Тя прави масажи, дава капки, гушка го да затоплят корема.
Мечтая си да не спя цяла нощ, ако ще, ама да съм си вкъщи с него.

# 256
Привет, момичета,
Ден 6-и в болницата. По-добре съм, не вдигам температура, продължават системите. Сега бях на превръзка и изтискаха от раната обилно количество течност. Утре имам црп и пкк, продължаваме с антибиотиците и ако изследванията са Ок, то в понеделник ще ме изпишат и продължавам с аугментин вкъщи за 10 дни + всекидневно идване за превръзки. 40 дни щяло да отнеме(днес е 16-ият).
Аз съм много уморена, тази нощ нямах съквартирантки в стаята и за първи път спах истински(ставах само за цедене).
Нямам сила, трябва нещо да започна ударно за имунитета, защото от май до сега превъртях над 13-14 антибиотика. Имам чувство, че съм на автопилот.
Иначе майка ми казва, че започнали коликите и вечер се свивал и плачел. Аз не знам дали е така или е от това, че мина на адаптирано и му е по-трудно акането. Тя прави масажи, дава капки, гушка го да затоплят корема.
Мечтая си да не спя цяла нощ, ако ще, ама да съм си вкъщи с него.

Пиф отново казвам ти си герой ! Вярвам , че понеделник живо и здраве ще си вкъщи с бебчо ! Прегрътки ❤❤❤

# 257
Пиф, порции положителна и оздравителна енергия и от мен!!!

# 258
Ей супер новини Simple Smile Дано скоро се съберете. Евала за постоянството да се цедиш, че да запазиш кърмата си!
Иначе според мен имаш нежда щт пробиотици със сигурност, но само гастро ще може да назначи подходящи.
И накрая като прочетох как си готова да изтърпиш всички колики само да си с детето 😪....дава друга гледна точка на оплакванията ми.
Стискам палци скоро да си вкъщи!

# 259
  • Пловдив
Пиф, малко остана. Всичко ще мине съвсем скоро!

Аз да се оплача, че са ми излезли стрии. Откакто родих не съм се мазала с нищо и днес гледам съм се нацепила. Мислех, че стрии излизат само при бързо наддаване на теглото и докато сме бременни, а не след това 😭

# 260
Пиф, справяш се страхотно. Стискам палци скоро да те изпишат.

Ние тези дни измъчихме бебочка с обиколки по лекари. Понеже повръща повечко на някои хранения, джипи-то ни даде направление за гастроентеролог. В медицинския център, към който ни насочиха, казаха че не могат да преглеждат деца по 40 дни. Трябвало да я прегледат, където се е родила. От там ни казаха, че нямат гастроентеролог, да сме ходили в Спешния център на Педиатричната болница. Реших, че няма да се врем там и таткото измоли един гастроентеролог да ни приеме. Тя каза да заместя половината кърма с адаптирано срещу рефлукс и да спра да ям млечни, всичко с глутен, всички плодове без ябълки, круши и сини сливи, без ядки, без домати, краставици, боб и леща. Даде ни и доста лекарства + да изследваме билирубина й.
То хубаво, ама в Рамус отказаха да вземат кръв на толкова малко бебе и ни казаха да ходим, където е родена. Там с триста мъки и взеха кръв. Излезе, че билирубина е завишен, но няма кой да разчете изследванията, а назначилата ги лекарка е на работа чак във вторник. Все пак от родилното ни казаха да не отлагаме консултацията, а да отидем в Педиатрията бързо да ни види гастроентеролог.
Отчаяни и стреснати отидохме, но изненада - те нямат дежурен гастроентеролог. Все пак ни прегледаха много внимателно и ни казаха, че билирубина не е особено завишен и да го проследим след 2 седмици. Коментираха, че назначеното лечение е странно и диетата ми абсурдна и ни насочиха да потърсим друг гастроентеролог. Препоръчаха ни лекарка, при която сме ходили с каката, но има час чак на 12 февруари.
Като резултат от всичко кърмата ми взе да спира. Непрестанно проверявам дали при някой добър специалист не се е освободил час. В понеделник ще се молим д-р Елена Лазарова да ни приеме преди 12-и.
Станах на парцал в резултат на диетата и днес с мъжа ми решихме да я спра. Въпреки мнението на Педиатричната болница, че е ненужна, исках първо да получа потвърждение от друг гастроентеролог, но наистина ме съсипваше физически. Моля се да не навредя на малката.

# 261
Мартина, дано се успокои ситуацията с  малката и да намерите скорошен час.
Пиф, малко остана и ще се гушкате. 🍀

Аз идвам с въпрос дали ще правите погача. Аз съм много на кантар, нещо не ми се иска в този грипен сезон. Но пък мъжът ми е на мнение, че досега не сме "отпразнували" бебето по някакъв начин  - на изписването не канихме никой, сега и погача може да не му направим. На мен хич не ми е зор. Очаквам скоро роднините да почват да питат и да натискат. Едната баба искаше да му върже червен конец и също да му сложат под калъфката в леглото, питаха и настояваха 20 минути, ами не вярвам в такива неща и не дадох да му вържат.

# 262
Момичета, първият ми син е само на Ам. Минахме през какви ли не, докато не намерих Лактана Био. Родих се. Сега като се наложи добавка за Преси, бяхме взели Аптамил. Консултантката като го видя и направо го изхвърли и каза да си взема Лактана (аз не знаех, че още го има). Звъннах на моята бивша шефка (известен неонатолог) и тя каза същото. Аптамил, Хип, Фризолак са тежки и трудни за усвояване (то дори при разбъркването им се вижда като консистенция), докато Лактаната наподобява майчиното мляко.
Иначе ние сме добре. Преси понякога е само на кърма, понякога има и добавка 20-40 ми вечер. Свива се, пръцка, но не ми е ревал от колики. Само примрънкване и сучене на често. Утре става на 1 месец, колко бързо минава времето. Аз малко се издухвам вкъщи, искам да тренирам, ами нямам сили 😀😀😀 Та така…

# 263
  • Пловдив
Дом, а какво ти е мнението за ПреНан 2. На нас това ни казаха да вземем, но малките доста пръцкат, едната я виждам как се муси и бръчка чело може би в опит да се изака. Първите дни успявах да цедя повече кърма и имаха повече изпражнения, но от няколко дни кърмата много ми намаля и са на АМ само. Родиха се 2.5 и 2.3 и затова сме на формула за недоносени.

# 264
Дом и ние сме на Аптамил цезар биотик, защо сменихте на лактана... моята страда много  от колики и мисля дали не е от аптамила... но много  ме шубе са сменя... за това ли става въпрос или има и едно коза 
Момичета, първият ми син е само на Ам. Минахме през какви ли не, докато не намерих Лактана Био. Родих се. Сега като се наложи добавка за Преси, бяхме взели Аптамил. Консултантката като го видя и направо го изхвърли и каза да си взема Лактана (аз не знаех, че още го има). Звъннах на моята бивша шефка (известен неонатолог) и тя каза същото. Аптамил, Хип, Фризолак са тежки и трудни за усвояване (то дори при разбъркването им се вижда като консистенция), докато Лактаната наподобява майчиното мляко.
Иначе ние сме добре. Преси понякога е само на кърма, понякога има и добавка 20-40 ми вечер. Свива се, пръцка, но не ми е ревал от колики. Само примрънкване и сучене на често. Утре става на 1 месец, колко бързо минава времето. Аз малко се издухвам вкъщи, искам да тренирам, ами нямам сили 😀😀😀 Та така…

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 18:35 от Selly_

# 265
Мартина, като лаик казвам, че за мен това, което гастрото ти е казала е супер абсурдно!
Колко точно повръща? В смисъл кой определи, че повръща много, специалист видя ли колко повръща или вие преценихте, че е много?

Ася Демирева и тя ми каза да сменя лактана био с аптамил, на лактаната бил много белтъка. Но ние в първото дете пробваме аптамил и изобщо не му хареса, минахме на лактана и така си продължихме.

Ще правя аз погача. Ще си поканя всички чудесни приятелки. Нямам търпение Heart

# 266
Сели, това ми препоръча консултантката;
Лятна буря Пре нан за недоносени Си е ок 🥰
В болницата в неонатология хранихме недоносените с Пре; бяха на графично хранене и го понасяха добре и наддаваха добре от него

# 267
И аз ще имам погача, организирана от мама само с роднини. Не ми се искаше да правя, но тя толкова настоява има огромно желание да готви и се съгласих, нали ѝ е внуче, но няма да даваме бебето да се гуши и да се пипа, ще си спи отделно и така...

# 268
Аз няма да правя погача. Нямам толкова приятелки. Grinning А тези, които имам са всички с малки деца и в момента всички са болни, сякаш не ми се рискува, те може и да оздравеят до тогава, ама по-добре не.

Даяна не е ходила по голяма нужда от вчера, напъва се, но нищо...предишният път като не беше ходила масажа на коремчето и въртенето на крачетата помогна, но сега нещо не се получава. Някакви съвети?

# 269
Аз с големия бях бременна по ковид и тогава бях решила, че няма да правя погача, защото ме беше страх за него, но докато бях бременна си поканих приятелки на тераса парти. Сега искам да направя,предвид че по всяка вероятност приключвам с бебетата.

Джи, ако даваш препрат със семетикон от него се запича.  Моето лично усещане е, че тия неща не помагат, а само повече водят до някакви драми.

Общи условия

Активация на акаунт