💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 19 762
  • 239
  •   1
Отговори
# 45
Aleksandra881205, и тук са започнали да правят тази манипулация - верзио се нарича. Моето бебче беше седалищно до скоро (до 34 гс) и се притеснявах дали ще се обърне. Писах в групата за болница Надежда, там правят верзио след 36 гс. Едно момиче ми писа, че е направила верзио и после безпроблемно е родила нормално. Ако искаш виж и групата, имай предвид, че все още може да се обърне както трябва. До колкото четох дори при започнало раждане можело да си смени позицията. Успех!

# 46
Aleksandra881205, и тук са започнали да правят тази манипулация - верзио се нарича. Моето бебче беше седалищно до скоро (до 34 гс) и се притеснявах дали ще се обърне. Писах в групата за болница Надежда, там правят верзио след 36 гс. Едно момиче ми писа, че е направила верзио и после безпроблемно е родила нормално. Ако искаш виж и групата, имай предвид, че все още може да се обърне както трябва. До колкото четох дори при започнало раждане можело да си смени позицията. Успех!

Много благодаря за съвета! Аз не знам доктора защо бърза утре да го направи а не изчакаме още малко да видим дали ще се обърне… Каза че аз имам много околоплодни води и за това тя още си шава.

Ще споделя мнение като мине!

# 47
  • София
Момичета, имате ли стрии? Как сте с килограмите?
До преди няколко дни ми нямаше нищо и вчера забелязах на две места червени линии и ги правя на стрии,бих постнала снимка, но не знам дали е удачно.. 🥲

Относно стриите все още не съм забелязала, да се надяваме и така да остане. Мажа се с едно олио от Лили дрогерия и крема на Мустела. Като килограми съм качила 15, в 37 седмица съм. Обаче имам доста подувания, обувките не ми стават, качила съм два номера от началото на бременността.... и пръстите на ръцете едва ги свивам 🫣 Има и малко повишаване на кръвното, но е в норма.

# 48
Aleksandra881205, и при мен забелязаха повече води и затова можело да се движи още.

# 49
До преди няколко дни ми нямаше нищо и вчера забелязах на две места червени линии и ги правя на стрии,бих постнала снимка, но не знам дали е удачно.. 🥲

Относно стриите все още не съм забелязала, да се надяваме и така да остане. Мажа се с едно олио от Лили дрогерия и крема на Мустела. Като килограми съм качила 15, в 37 седмица съм. Обаче имам доста подувания, обувките не ми стават, качила съм два номера от началото на бременността.... и пръстите на ръцете едва ги свивам 🫣 Има и малко повишаване на кръвното, но е в норма.
И аз съм доста подута. Пръстите на ръцете странно, но са си същите, но прасците ми са...

# 50
37+4г.с., качила съм 10кг. Започнаха да ми излизат стрии към 32г.с, като тогава бяха буквално като две точки, но вече в цялата долна част на корема съм се нацепила яко и стават все по-големи… ежедневното мазане от самото начало на бременността при мен не помогна.. 🥲

# 51
Здравейте момичета!
За Нова година получихме един наистина прекрасен подарък!
На 31-ви декември, рано сутринта се роди нашата трета рожба, Божидар!
П.П. Все още сме в болницата, кой на инжекции, кой на системки, но се надявам до ден-два всичко вече да бъде наред и да се приберем по живо по здраво, честити вкъщи!!!

Тъпо ми е малко, защото днес и него, и момиченцето на съквартирантката ги взеха почти без предупреждение в неонатология и сега сме самички в стаята. В началото само подсмърчаме, ревем и се цедим и за жалост хвърляме кърма. Аз замразих една-две порции, но кърменето не потръгна така добре, както беше при каката и баткото и сега съм притеснена дали изобщо ще засуче. А цеденето изобщо няма да го коментирам, колко е "яко и приятно". Вие го описахте достатъчно "цветно".
Минах на цедене с порцеланова чаша. Идва ми една идея по-щадящо от помпата.
****"
Съветват ме да си почивам, за да съм с нови сили като ми го върнат, но от напрежение веднага съм включила психосоматиката и съм с ужасни болки в главата, корема и къде ли не.

# 52
Честито mamelitka Purple Heart Да ви е много здраво бебчето, пожелавам ви и на двамата бързо възстановяване, не губи кураж с кърменето!

# 53
Честито бебче! Да е жив и здрав! Защо не опиташ да цедиш на ръка? Една идея по-щадящо е. И не се притеснявай дали ще засуче, моя приятелка цедеше и даваше от шише 3-4 месеца и после изведнъж детето засука, така че имаш време. 😊

# 54
Малко глупав въпрос към вече родилите мами.. имахте ли някакви признаци или усетихте ли по някакъв начин,че имате разкритие? Освен преглед

# 55
Момичета, споделям два изключително полезни подкаст епизода, които току що изслушах. Информацията е от последните научни изследвания и вторият е интервю с детски педиатър. Говори се за хранене, алергии, добавки и т.н. Силно препоръчвам

https://open.spotify.com/episode/0Jm06vvEpQk4hIW3F5OYT5?si=SXWth3bUSgS4pZEKUispbQ

https://open.spotify.com/episode/70fD3tidO9ZYfwSHoOmrhX?si=L7hPZYGtRaus6P-YBw3-vA

# 56
Знаете ли докога може да се направи веризото в Надежда?
Aleksandra881205, колко тежи твоето бебче?
Аз съм 38+1, моето бебе още е седалищно, 3300 гр тежи. Моята АГ каза, че веризото е рисковано и че дори да го направи, бебето могло пак да се завърти. Не знам какво да правя, освен да се надявам.
Не мога да намеря информация до коя седмица и при какв отегло се прави верзио.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 16:15 от Kanine

# 57
На мен това с верзиото ми е практика от миналите векове. Звучи ми супер рисковано и без обещаващ резултат. Бебето не е кукла и се движи, може да се направи верзио и на другия ден пак да се обърне. А кой знае и какви травми за бебето и матката могат да станат, представям си вътрешен кръвоизлив, бебето заминава с него, майката е на косъм.
Никога не бих направила. Има си цезарово за такива случаи. Аз за един херпес на устната ще правя цезарово, въпреки че съм "противник" на него, пък не за нещо по-сериозно.
Не можете ли на френските АГ да им откажете тази процедура и да кажете, че искате цезарово? Нямат ли такива протоколи?

# 58
Да, и аз гледах сега един клип с д-р Мирослав Иванов, Варна и се наплаших, и на мен ми се струва рисковано.....

# 59
На мен това с верзиото ми е практика от миналите векове. Звучи ми супер рисковано и без обещаващ резултат. Бебето не е кукла и се движи, може да се направи верзио и на другия ден пак да се обърне. А кой знае и какви травми за бебето и матката могат да станат, представям си вътрешен кръвоизлив, бебето заминава с него, майката е на косъм.
Никога не бих направила. Има си цезарово за такива случаи. Аз за един херпес на устната ще правя цезарово, въпреки че съм "противник" на него, пък не за нещо по-сериозно.
Не можете ли на френските АГ да им откажете тази процедура и да кажете, че искате цезарово? Нямат ли такива протоколи?
Защото си заразена с този вирус и ще ти правят секцио ли? А ако мине херпеса няма ли как да се случи нормално раждането?

Общи условия

Активация на акаунт