Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 756
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Точно, дано не се налага на никой! Деца са, нормално е да не го мислят много, много дай им приятелите, скиторенето и 50лв в картата и шапла на тояга.
Моят тази седмица е като пребит, докато сменим сега режима със ставането рано...Излиза в 6.30ч на училище е до 14.10, след това ходи на фитнес, прибира се най-рано в 17ч заспива задължително, събуждам го извежда кучето и аааа към 20ч се сеща и че ще пише някакви домашни. За 30мин е готов, как се учи за 30мин незнам. И между другото се вечеря поне 2 пъти, хубаво че не му се лепи.

# 151
Самоотбраната и уменията по бойни изкуства звучат успокоително само на теория. На практика наистина е най-добре да не се налага на никого да разбира.

# 152
За Много Години, мамчета, пък и татковци/ако има още в групата/!
Много здраве, успехи и вълнуващи преживявания!

Кънки, оле, ама на дали при нас. Моята ги обожава и ходи от време на време с приятелката си.

За самотбраната- споменах й вчера, тъй като май и ние не сме говорили специално по темата, а покрай други ситуации, но реакцията й беше- "сега да не ме затвориш да не излизам"..Та да, моля се на онзи горе, дано ги пази и да не им дава Господ такива случки!

За моята драма със Социалната помощ, е, декември месец получих парите, след като получих преди това един имейл, че молбата ми се пренасочва към друг отдел. Бях ги прежалила и не вярвах да получа нещо. Но факт- Социалните ме изненадаха за Коледа. Сега се чудя втория транш дали ще получа:) Да видим.
Някой друг също имаше забавяне, до къде стигнахте?

2024 ми  беше добра година, надявам се 2025 да е още по, но се моля само да сме здрави!

Високи оценки на класните, за срока на наборчетата и много здраве за всички!
Чакаме вече априлската ваканция!:relaxed:

# 153
Самоотбраната и уменията по бойни изкуства звучат успокоително само на теория. На практика наистина е най-добре да не се налага на никого да разбира.
И все пак предпочитам да си знае силата на удара с крак, ако се наложи да изрита някого където трябва, за да си даде шанс да избяга. Аз като не съм удряла нищо, сигурно няма и да ми усети ритника Wink Да не говорим, че ще се паникьосам и ще забравя да мисля.

# 154
Ако н кой ходи на олимпиадата по английски е петък, открих това и го поръчах. Ако е от полза...

И ще е до края до 12 клас. Колко ще е полезно ще видим. Някой знае ли там за текста за съчинението какви са правилата, видях, че пише 150-170 думи да е. При нас казаха, че 1 час е диктовката и излизат почивка и после от 2 до 4 час другото от олимпиадата и нямат право да излизат, дори и да са готови по-рано🫨

# 155
При нас олимпиадата беше вчера, съчинението или там каквото е било, е било за приятелството. Моето дете всичко написало Satisfied / пак казвам, че тъй като кажат моите деца, обикновено нищо не са направили Laughing/ ама ние сме на олимпийския принцип- участието е важно . 4 часа е била,  но той излезе още след втория час , ама не е казвал да са имали почивка. И други подробности не знам, защото моето дете никога нищо не помни
На 15.01 ще ходи по български и там на олимпийския принцип Laughing

# 156
  • София
Plami80, много ти благодаря за материалите за подготовка за олимпиадата по английски. Много полезни бяха, въпреки че наборът благоволи да поработи по тях чак миналия уикенд. Олимпиадата за Сф е на 15.01. И той ще се явява на олимпийски принцип 😁. Ако твоят набор случайно сподели някакви подробности - например, продължителност и трудност на диктовката, време за съчинението и т. н. , ще бъде супер да имаме инфо от първа ръка.

# 157
И аз благодаря на Плами за материалите по английски.
Иначе тук намерих обяснения за олимпиадата, най - отдолу пише регламент в пдф файл и там е обяснено правилата.

# 158
Каза, че текста са им го чели три пъти, веднъж да се запознаят с него, веднъж като са писали и после още веднъж за проверка.Около 30 минути е било времето за диктовка. После вече са започнали по другите задачи и съчинението- там са нямали определено време за различните задачи. След диктовката вече е можело да излязат до тоалетна.
Текста за диктовка му се е сторил средно труден, чели са им го, не са го пуснали на запис

# 159
Моята вчера каза, че се е класирала за 2ри кръг на олимпиадата по английски,  ко не разбрала кога е. На 15.01 ли е?

# 160
Инфо за датите на кръговете на олимпиадите и национални състезания - https://www.mon.bg/nfs/2024/08/zap2466_olimpiadi_30082024.pdf
Областният кръг по английски е на 22.02.2025 г. от 9:00 часа.

# 161
Ехе, вие сте много бързи, кога беше при вас първия кръг, за колко време излизат резултатите ?

# 162
  • у дома
Ако н кой ходи на олимпиадата по английски е петък, открих това и го поръчах. Ако е от полза...

И ще е до края до 12 клас. Колко ще е полезно ще видим. Някой знае ли там за текста за съчинението какви са правилата, видях, че пише 150-170 думи да е. При нас казаха, че 1 час е диктовката и излизат почивка и после от 2 до 4 час другото от олимпиадата и нямат право да излизат, дори и да са готови по-рано🫨
В нашето училище ,нищо че сме в един град олимпиадата беше вчера-моето се прибра час и половина по-рано,значи могат да си тръгват.

# 163
Имах предвид, че са до края на месеца, ама само в средите Simple Smile извинявам се. Може и физическо да е било, нз

# 164
Тези резултати от олимпиадата проверяват ли се някъде, например като матурите с входящ номер, или само учителите могат да ги проверяват?

Общи условия

Активация на акаунт