Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 762
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
Тези резултати от олимпиадата проверяват ли се някъде, например като матурите с входящ номер, или само учителите могат да ги проверяват?
Единствено училищата организиращи областен кръг качват на сайтовете си резултат от него. Нали затова са тези декларации дали да се оповестяват резултати, тези които не са съгласни да с номер.

# 166
  • София
Имах предвид, че са до края на месеца, ама само в средите Simple Smile извинявам се. Може и физическо да е било, нз
Така много ми харесва тази инициатива.

# 167
Да, наистина много хубава идея. Навремето, като бях ученичка, учителката по физическо ни освобождаваше от нейните часове през седмицата, но съботата ходехме на поход , всеки месец по една седмица не карахме физкултура, и по една събота бяхме на поход

# 168
  • Пловдив
За Много Години, момичета! Здраве и много успехи на наборите!
Нашата олимпиада по АЕ мина /Пловдив/ и девойката вече знае, че се е класирала за Областния кръг. Предстои по БЕЛ. И двамата са се записали.
Иначе, с много нежелание тръгнаха на училище след ваканцията. Голямо мрънкане... Като се прибера от работа, към 17 часа и двамата учат активно. Изпитват се един друг. Аз съм дала пълен отбой от учебна дейност. Понякога младежът иска помощ на задачите по физика, но съм го зачислила на баща му, да се оправят Wink Повече от доволна съм от резултатите и на двамата! Дано продължават все така! Всички притеснения, че младежът е разсеян и няма да се справя организационно без сестра си, не се оправдаха.

# 169
ilik123, кога беше вашата ?

# 170
  • Пловдив
ilik123, кога беше вашата ?
На 16 Декември.

# 171
  • Пловдив
За много години, момичета! Да сме здрави и спокойни през новата година!

Минаха празниците и отново децата на линия първа смяна. Не е лесен преходът след такава почивка.

Моята девойка е на олимпиада по АЕ и БЕЛ чак на 18.1 и 19.1. То при другите вече всичко ще е минало и заминало, че и резултати имате вече.

# 172
Във връзка със смените, на приемната ни вечер разбрах, че нашето училище вече минава на едносменен режим. От втория срок всички деца ще бъдат само първа смяна. Моето дете е много доволно, защото никак не харесва втората смяна Simple Smile

# 173
Супер!
При нас няма изгледи да сме на едносменен режим, редуваме един месец 1, един месец 2 смяна...докато свикнем с едната смяна и сменяме 😄 И аз не харесвам 2 смяна, ама нямаме избор.

# 174
  • у дома
Супер!
При нас няма изгледи да сме на едносменен режим, редуваме един месец 1, един месец 2 смяна...докато свикнем с едната смяна и сменяме 😄 И аз не харесвам 2 смяна, ама нямаме избор.
Кметът ни беше обещал ,че до 2025 г всички училища в града ще са на едносменен режим-за основните ще го постигне-за двете училища на смени намали приема и от тази год при тях начална степен са на една смяна,сигурно от др уч. год. и 5-7 клас ще минат на една смяна...Обаче за двете гимназии абсурд,въпреки че сградата на ТМТ-то с години стои празна в центъра на града,но там има някакъв проблем със собствеността на земята.

# 175
оф, това ми напомня за моето училищно време
Скрит текст:
беше в периода на реституциите. И на някакви евреи  върнаха сградата /само сградата, без собствеността върху земята /- която се намираше в средата на двора на училището, и ние си я ползвахме тази сграда. Тогава имаше спорове и за собствеността на земята - но не им се получи. Внезапно тези хора дойдоха и почнаха да имат претенции да си я вземат, или да получават наем. Който за онова време беше нещо невиждано и нечувано - абсурдно беше.
В резултат, вече не можехме  да караме там часовете по природни науки, изпразнихме сградата и тя остана безстопанствена. И ... ако ви кажа какво стана ... Големите ученици, абитуриентите - взеха топките по физическото, и влязоха в сградата и почнаха да ритат с тия топки с всичка сила. И понеже сградата беше гредоред - за кратко време я съсипаха. После незнам как, ама покривът се счупи много лошо, прозорците и всичко. Сградата стана опасна - все пак се намира в двора на училището. И ... събориха я, асфалтираха двора, и това беше. Сега училището има голям и хубав двор.

# 176
Моята девойка е само "сутрин", но с 9-10 учебни часа дневно. Има една обедна почивка между 12 и 12:30. Понеже се приготвя бавно, в два дни става в 6:10, когато започват от 2ри час, а в три - в 5:20. Прибира се между 4 и 4:430, в зависимост от програмата, смазана от умора. Понякога директно ляга да спи "следобеден" сън, защото освен всичко друго е тип "сова", както сме и цялото семейство и рядко ляга преди 12:30 вечер. Още от началото не може и не може да свикне нормално на този режим.

# 177
О, това е много изморително, като добавиш и домашните, проектите, тестовете, как успява?
Тя беше нещо свързано с изкуство, нали, на мой близък дъщеричката беше в художествено училище и беше с подобен режим

# 178
Ами като има да рисува, рисува до малките часове, че то е и бавен процес, минимум 3-4 часа. Като цяло, не ги товарят с много домашни, взимат предвид режима. Повечето неща правят в училище.

# 179
Мартеа, милото дете!
Моето е от 8ч на училище, само първа смяна. Става в 7.30ч., в 7.53 е в училище. Мрази ранното ставане, всички у дома сме така.

Общи условия

Активация на акаунт