Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 792
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Училищата, които са само първа смяна от колко започват, винаги ли от 8 или има и такива от 8,30-9? Това започване в 7,30 за нашето семейство е тотален тормоз, нощни птици сме и целия първи срок изглеждаме като зомбита от недоспиване, малко остана до втората смяна Simple Smile след две години би трябвало да сме на едносменен, но то ако ще е от 8 пак си е рано.

# 181
Училището на наборката, както и това на завършилата ми голяма дъщеря започват в 8. В програмата за този срок наборката има 2 дни, в които започват от втори час - в 8:50, за следващия срок не знам как ще е. Голямата имаше един ден седмично от втори час, доколкото помня.

# 182
Синът ми започва от 7.30 до към 14ч. Така ще са до 12ти клас, само първа смяна е.

# 183
  • София
Моят започва от 8 първа смяна. Но е до 14, когато има 8 часа - 4 дена в седмицата.
Тази година е сутрин. И е много ок - той е от ранобудните.

Виж, момичетата ми са кошмар сутрин - сънливи совички. Другия месец и каката ще е първа смяна, започва в 7:30. Ще е кошмар. За всички.

# 184
  • Sofia
Моята дъщеря никога не е била втора смяна. Едносменният режим в старото училище започваше в 7.40 за прогимназията, но пък беше на 3 минути пешеходно разстояние от къщи. Сега броим дните до втората смяна, защото сутрин много трудно става, но пък аз предпочитам първата. Ако ще е на смени, да е обратно - зимата да е втора, а напролет - първа. Обаче в тяхното училище май чак в 11 клас става така.

мартеа, искрено съчувствам на наборката Sad Дори и без много домашни, режимът е доста натоварен.

# 185
  • София
Наборката чака с нетърпение да мине първа смяна, за да има повече свободно време. Относно съня тя е странна птица. Заспива много късно, но става без проблем рано. Няколко часа сън й стигат, но през определено време се наспива като за световно - например от 17 до 10 на следващия ден с малки прекъсвания за тоалетна и местене от дивана в леглото.
Миналата година така чакаше първа смяна и беше много разочарована, че и при нея докато си научи денят свършвал. Дано тази година се организира по-добре и има време да излиза с приятелки.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 08:54 от Ahoney

# 186
  • София
И моята набарка заспива доста късно, но няма проблем с ранното ставане и е в учудващо добра кондиция. Вторият срок ще са втора смяна и отсега прави планове да пише домашни вечерта, а да спи до по-късно на другия ден. Единствено й е кофти, че са в различни смени с приятелки от квартала. Наборът обича да поспива, но напоследък ляга късно. Спи във всеки удобен момент обаче- например, в колата, на отиване към училище Joy Дано не заспи и на връщане, в градския транспорт Joy

# 187
  • Пловдив
В предишното училище, където сега е дъщеря ми, прогимназиалният етап започват в 8:20. Едносменно е училището. В зависимост от броя часове, които има, свършват между 13:30 и 14:20.
В сегашното училище започват в 8:00 и идея си нямам, кога свършват, но обикновено около 14 и нещо ми звъни, вече наобядвал се. На мен е е метнал - ранното ставане изобщо не му е приоритет, независимо в колко часа си ляга вечер Joy Обикновено около 22:00 си е в леглото, но само, когато си е вкъщи Laughing В  общежитието играят до малките часове и като се прибере, времето го прекарва в сън.
Тази сутрин ме сюрпрезира, че нямал намерение, да се прибира. Даже си пуснал пералня вчера. Другата седмица също няма да се прибира, защото в неделя сутринта заминават на ски-училище, ще са там до следващата неделя и както се оказва, този месец ще го видим чак в края Rolling Eyes  Баща му ще ходи в командировка в столицата и ще мине, да го види и смени багажа му.

# 188
  • София
Моята 8 г беше само 1 смяна - от ПГ до 7 клас. Винаги са почвали в 8 (само за ПГ се чудя не беше ли в 8.30, но по-скоро - не).
При нас олимпиадата по АЕ е на 15.01. Записала се е на някакво Кеймбридж състезание на 15.02 и евентуално областен кръг на олимпиада на 22.02.

# 189
Хем чакам с нетърпение да сменят смените, за да не ставаме в ранни зори, хем пак ще е трудно в началото да свикнем. Спортът ще им мине вероятно сутрин от 8, всеки ден, което ще оставя малко време за домашни. Малкият ще има и нулеви часове. Не знам при наборката как ще е, надявам се по-рано от 12.30 да не ги викат. С по-голямо нетърпение чакам да сменим и стрелките пак и да е светло до по-късно.

# 190
В основното и сега в гимназията са само на една смяна от 8ч. Разликата е, че преди я карахме сутрин и тръгвахме 10 мин преди началото на часовете, а сега ходи до центъра сама, и тръгва един час по-рано. Сутрин става сама, като си е нагласила 4 аларми една след друга, прави си закуска, и когато станем ние е вече на вратата. Понякога се случва да не стане с алармите и да я събудим ние, и тогава се изстрелва за 10 мин. След училище обикновено си губи времето, слуша музика, чете си, чати си, абе общо взето си почива, и почва да учи след 17ч. Вечер стои до 12-1ч като или учи за тест, или ако няма тест чете книга. Почивните съм я оставяла до 14ч да спи, като съм сигурна че е способна да спи още много.

# 191
И моето е като на Ahoney- ляга си късно, става рано, не му пречи- наспива се. А до 14 часа да спи - никога не е било Laughing

# 192
  • София
Моят син винаги е учил на сме и двата срока, освен в първи клас. Даже във втори и трети беше целогодишно следобяд. Но първа смяна от 7.30 у нас никой не харесва. На две спирки сме от училището и пак трябва да се става в 6.30.  Досега бяха следобяд, вярно, че това скъсява деня, но първа смяна винаги е недоспал.

# 193
В предишното училище, където сега е дъщеря ми, прогимназиалният етап започват в 8:20. Едносменно е училището. В зависимост от броя часове, които има, свършват между 13:30 и 14:20.
В сегашното училище започват в 8:00 и идея си нямам, кога свършват, но обикновено около 14 и нещо ми звъни, вече наобядвал се. На мен е е метнал - ранното ставане изобщо не му е приоритет, независимо в колко часа си ляга вечер Joy Обикновено около 22:00 си е в леглото, но само, когато си е вкъщи Laughing В  общежитието играят до малките часове и като се прибере, времето го прекарва в сън.
Тази сутрин ме сюрпрезира, че нямал намерение, да се прибира. Даже си пуснал пералня вчера. Другата седмица също няма да се прибира, защото в неделя сутринта заминават на ски-училище, ще са там до следващата неделя и както се оказва, този месец ще го видим чак в края Rolling Eyes  Баща му ще ходи в командировка в столицата и ще мине, да го види и смени багажа му.

Sweet_maniche, къде учи детето?

# 194
  • София
Наборът досега винаги е бил целодневно, но започваше в 8:40. Раничко му беше първата смяна, но свикна. Предстои да видим как ще му се отрази втора смяна, че такова нещо досега не е виждал. Той е от нощните птици и обича да си поспива, така че вероятно ще му хареса, само да видим как ще се организира с ученето.

Общи условия

Активация на акаунт