Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 692
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Прибираме ги - и наборката, и сестрите й на тази възраст. В това време след 20.30-21 не ми е спокойно.

# 76
В 8-ми клас не се е случвало да има необходимост от по-късно прибиране. Но миналата година съм ходила да я прибирам, не съм я оставяла сама да се прибира. Ако се наложи ще отида да я взема, аз съм страхлива, всъщност и аз ако ще се прибирам късно, мъж ми ще дойде.

# 77
С уговорката, че живеем на 50 метра от метростанция (в метрото ми е по-спокойно като пътува, защото има дежурни полицаи по станциите), вечерният й час е 22 ч. откакто стана на 14. През зимата обаче рядко се прибира след 21 ч., и то е по собствено желание. Отдавна се придвижва сама, но когато е била на купон до по-късно, ходим да я взимаме. За всеки си е индивидуално, предполагам, зависи си и от детето, и от родителите, и от квартала. Става дума за половин час разлика, та по-добре от 17:30, според мен.

# 78
  • София
Много благодаря! В предишното училище повечето деца бяха от квартала, а и задължително ги прибираха родителите и беше по-ясно. Сега все още не ги познава много добре (особено момичетата) и много ми помогнахте с коментарите.

# 79
Ние сме от Пловдив, синът ми септември стана на 14г. Един път го пуснах на купон с преспиване. Иначе часът му за прибиране е 20ч зиме, лете няма значение. Това е, ако е на РД или кино може и към 21ч зависи кога свършва партито или филма. Даже сега ваканцията 19.-19.30ч се прибира. Този час не го налагам аз, а кучето, което е обещал да разхожда😉🤣🙂 Та сам си хо спазва, рядко аз го отменям вечер, трябва да има нещо я мач, я РД, я филм. Аз разхождам сутрин, защото той тръгва за училище в 6.30ч и на кучо му е рано. Та така я караме за сега, прибира се рано.

# 80
  • София
Ние като правим такива организации, РД или гости у дома, задължително с мъжа ми возим децата после до домовете им. Даже не ми е важно пускат ли ги. Аз не ги пускам сами  след като съм ги поканила, имам грижа до край .. Joy та за мое спокойствие и за тяхна безопастност....

# 81
Ние като правим такива организации, РД или гости у дома, задължително с мъжа ми возим децата после до домовете им. Даже не ми е важно пускат ли ги. Аз не ги пускам сами  след като съм ги поканила, имам грижа до край .. Joy та за мое спокойствие и за тяхна безопастност....

Това е чудесен начин да се разберат разни подробности около ежедневието на децата, но ако са поканени 15 деца, как се справяте?

# 82
ММ така ги прибира от стадиона след мач. По 4-5 в колата и се връща. Лятото 4 курса беше правил.

# 83
Аз изпращам малките (3 клас) до тях, ако няма кой да ги вземе. Или се разделяме с батковците да ги заведат до у тях им. За 8 клас...отскоро сме в София, не ми е закъснявал. В провинцията, обаче, и до посред нощите да е в парка или на гости, не ми е било проблем. Ама в София, не бих позволила безотговорност

# 84
  • София
   Да и освен това има вечерен час - 22 след който нямат право да са навън без родител или декларация и специално упълномощен с нея възрастен. Което значи за тези, които се прибират сами, че 22 трябва да са си вкъщи.

# 85
И ние чакаме и прибираме в късните часове, най-вече от метрото до нас. Само идея - да предложите на родителите, ако искат, да останат в заведението. Така ще може и изпращането да се отмене и ще се запознаете, все пак ще са 5 години заедно децата.

# 86
  • София

Това е чудесен начин да се разберат разни подробности около ежедневието на децата, но ако са поканени 15 деца, как се справяте?
е, чак 15 сет деца не сме имали на гости освен като по -малки, когато РД бяха от 14ч и родителите идват да ги прибират. Grinning Но 100 % ще го измислим. Или ще е рано следобед да се приберат. Или , последно бяха на кино и заведение в Мол. Приключихме към 21ч, е как да ги пусна ? Едното от Слатина , друго от Левски., от къде ли не.....ние сме в Парадайс ....Grinning Аз, мъжа ми , плюс една кола на една от майките. С 3 коли возихме децата по домовете, до вратата, то беше тъмно, смятам че се подразбира.... били са 10тина деца..  абе, ако е нужно два пъти ще се върна с колата, дете в 21ч - 22ч след наш РД няма да го пусна да си ходи самО по тъмно, пък може и да греша ..Grinning То на мен не ми е Оk да треперя...

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 10:19 от Cabo San Lucas 40

# 87
На коледното парти родителите не бяхме особено желание гости Simple Smile

И ние чакаме и прибираме в късните часове, най-вече от метрото до нас. Само идея - да предложите на родителите, ако искат, да останат в заведението. Така ще може и изпращането да се отмене и ще се запознаете, все пак ще са 5 години заедно децата.

# 88
Определено е така, не сме най-желаните гости вече. То и повечето по-скоро биха отказали да дойдат/ останат, си мисля. Но пък ако има съгласни, може да се потърси заведение в съседство. В този клас, благодарение на това, че сме няколко мами от тук и Санака ни организирана от начало, имам  познати родители (ако се наложи да питам нещо или да препроверя - наборката не ми създава такива ситуации, но винаги може да възникне нещо организационно за обсъждане). При малкия са вече втора година нов клас (шести) и още не се познаваме, което на моменти е неудобно. Добре, че са детските рождени дни. Но пък и те са по-малки и няма как без нас, поне за превоз.
Както и да го измислите, вярвам, че ще се намери начин да се приберат децата или поне да се комбинират някак. Весело изкарване 🙂

# 89
  • София
Ние лично, за РД който беше в Мола с кино , родителското тяло отидохме само и единствено в 21ч за плащане на сметката в заведението и извозване на децата по домовете. Изобщо преди това не се явихме... не ни искат там, то ясно...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт