Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 803
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
И ние се изредихме болни, сега е ММ. Наборът започна на 10.01 с температура- пи Авирон рапид / това имах вкъщи/. ЛЛ веднага смени на изопринозин и АБ и на 4 ден пак вдигна и започна адска кашлица. Направих на 4 ден комбиниран тест - излезе грип А. Астмата му се усложни.  ЛЛекар ме “успокои”, че болните кашляли по 1 месец 😳 Аз обаче не оставих така нещата. Обиколих няколко лекари и след противоалергично + вентолин + пулмикорт + макситрол кашлицата започна да се овладява.  А, и смених ЛЛ.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 07:41 от i_nenova

# 496
Аз се надявам да пропуснем грипа, карахме тип В веднъж с наборката и беше ужасно. Тя от първия ден беше на антибиотик(ЛЛ не тачи Т@мифлуто нещо и не го предписва). И двете на инхалации с лайка превантивно бяхме, че тя правеше такива кашлици, че настръхвах всеки път щом се разболееше. Слава богу не направи усложнение тогава, а мен, която никакви грипове не могат да ме уплашат, освен Ковид, влачих кашлица две седмици.

# 497
  • София
Тази сутрин гласът на моя не ми хареса. Сега, че беше сънен, беше. И въпреки това ми е леко подозрителен. Но уж нищо не го боляло. Отиде днес на училище. Ще има тест по химия.
Все още по 4 предмета няма оценка. Но ако ме усъмни довечера, направо ще го спра. Баща му днес заминава в командировка и оставам с децата и кучето. Хич не ми трябват болни из нас.

# 498
Офтопик съм, но ако някой ми отговори, ще съм благодарна. Ако обявят грипна, затварят ли и детските градини? Защото аз съм с осмокласник и дете в детска.

# 499
Офтопик съм, но ако някой ми отговори, ще съм благодарна. Ако обявят грипна, затварят ли и детските градини? Защото аз съм с осмокласник и дете в детска.
Не ги затварят, но когато има училищни ваканции, независимо какви точно, в детските градини не се изисква бележка, ако детето отсъства - тоест служебно извиняват отсъствията.

# 500
Благодаря много!

# 501
А моето е само по музика оформено Laughing

# 502
И аз искам да сменям лл. Ще съм благодарна, ако можете да препоръчате някого в района на ВМА.

# 503
ЛЛ не мога да препоръчам, но мога да кажа как да го смените сега, а не чак юни. Разбирате се с новия ЛЛ, че ще ви приеме. Отивате в здравната каса и искате смяна на ЛЛ поради смяна на адреса на живеене. Записвате ЕГН на хората, които ще се преместват, при кой ЛЛ ще се премествате. Дават ви едно номерче, което носите на новия ЛЛ. / всичко ми отне 5-10 минути/. От следващия календарен месец вече сте на новото място.

# 504
И аз искам да сменям лл. Ще съм благодарна, ако можете да препоръчате някого в района на ВМА.

Доктор Даскалова срещу Майчин дом.

# 505
Beauty queen, i_nenova, благодаря ви!

# 506
  Не , аз работя в детска градина  и сме на линия.

# 507
  • European Union
А моето е само по музика оформено Laughing
Тази седмица трябва да ги оформят по всичко. По наредба не е разрешено оформянето повече от една седмица преди края на срока.

Написах на детето бележка по семейни причини и в училището не я приемат, защото е написана на ръка, а не е разпечатена от сайта на училището.
Така ми се иска да им пиша едно писмо с копие до РУО, че в Наредбата за приобщаващо образование няма изискване за формуляр на бележката плюс че нямат никакво право да ме питат за причините за отсъствието. Най-интересното е, че я писах без да съм видяла каква е в сайта им и съм написала всичко едно към едно с изключение на изречението, че се ангажирам в дните на отсъствието аз да подготвям детето. Както съм се ядосала много ми се иска да ги питам, ако съм неграмотна, дали детето има право да отсъства.

# 508
Странно за бележката. То с формуляр даже е по-лесно, но не би трябвало това да е основание. При наборката се подписва от двамата родители и детето също. В другото училище е свободен текст, или поне не намерих на сайта и не са ме връщали поради тази причина.
За ЛЛ, има недостатък на смяната. При старата лекарка ми беше по-малко неудобно да звъня, познаваше децата от бебета. Но се пенисонира. При новата сме от 3 години и всяка година, като идем за картони и ваксини за единия или другия, се чуди дали сме й пациенти...на всичкото отгоре и се премести по-далеч от нас, та ми стана доста по-сложно и затова сега извинявам по семейни причини. Макар че детето се пооправи, утре ще е на училище (пу-пу).

# 509
  • София
Няма нормативно определена форма на тази бележка и никой няма право да изисква такава. Нито има изискване да се подписва от N на брой човека. Аз пиша свободен текст и я подписвам само аз. Слава богу, никой не е посмял да ми създава някакъв проблем. Joy
kbl, къде го видя това изискване заявлението да се подписва от двамата родители и детето?

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 11:53 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт