Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 772
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Моят е от тези, които матура по МАТ вместо по БЕЛ би го направила адски щастлив, но не вярвам да го направят по избор (за да не разбутват цялата система).  
И у дома така. Обмислям да го запиша на уроци по БЕЛ, там е най-зле от всички предмети.

# 571
Моята нещо проявява повече интерес към математиката, но това е заради учителката ѝ, голяма любов са. По БЕЛ обаче казва, че има чувството, че нищо не е учила, ама нали беше в хуманитарна паралелка до 7 клас и имаха много добра госпожа, която им беше и класна, и страшно ѝ липсва. Чак и на мен ми липсва, всички от класа им влезнаха в елитни гимназии, с изключение на две- три, втори ешелон да кажем.

# 572
Признавам, че с кола мислех, въпреки че там ще е безумно за паркиране. Има време да го измъдря 😂
Аз няма да отварям дума за оценки 🫢

# 573
  • София
Днес Школо ми прави серенада - през минутка дрънчеше-ту за единия, ту-за другия, ту - за третия. Наборът се добра до стипендия, много е благодарен на госпожата си по музика, че му даде шанс. Що симфонии и други музикални произведения изслушахме тази седмица - аз бях диджей, пускам-той казва наименованието. Преди това пропиля шанса си с математиката, и там благодарил на госпожата за предоставената възможност, но не успя. В "нашето" училище стипендия вземат при една 5-ца, при две такива- ариведерчи.

# 574
Моят е от тези, които матура по МАТ вместо по БЕЛ би го направила адски щастлив, но не вярвам да го направят по избор (за да не разбутват цялата система).  
И у дома така. Обмислям да го запиша на уроци по БЕЛ, там е най-зле от всички предмети.
Ама защо "вместо", аз го разбирам като "заедно". Simple Smile
А стипендии за първия срок получиха ли наборите някъде? Моят още не е, само дето беше голям зор и бързане за отваряне на сметка.

# 575
Доживях да видя четворка на писмено изпитване по математика на моето дете. Успехът очаквано е нисък, но каквото такова.  
Стипендия получава, но сме друга категория и успех там не се гледа. Първите две изплатиха ноември, после май месец за месец вървят. Стипендиите за отличен успех и подоходните се подават за всеки срок, но първите плащания ще са март или април втория срок.

# 576
Да, взеха ги на куп. Но като гледам как е тръгнало, това ще е единствената стипендия за моето дете в гимназията. Дано пък ме опровергае!

# 577
Еми пада ми се!
Незнам дали е на късмет, че точно днес прочетох 39те страници. Ако има място довечера за мен пишете.
ЧНГ!
За мен беше един много дълъг месец Януари - стресови ситуации на работа и в семейството. Тази сутрин се събудих в 5 и успях да изчета всичко.
Ще говора с набора за реакция при нападение, какво би направил. Той не споделя много,но мисля, че не му се е случвало досега.
Когато го попитам за нещо интересно от училище ми разказва " това което е за твоите уши".
На олимпиада се класира по физика и астрономия.
За края на срока има една 4ка по география. Надява се 2роя срок да изкара 5 там.
Като цяло съм доволна от резултата му той също е доволен.
Стипендия взема първия срок на ръка парите, защото нямаше 14 когато ги раздаваха.
Като видя колко е каза, че няма смисъл заради нея да си дава зор. Казвам му това са твои изкарани пари, да го надъхам, но мързелът е пл силен.
Болните да оздравяват бързо!

# 578
По повод нападенията. За втори път тази седмица дъщеря ми е с цицина на челото високо горе. Не е голяма, но трудно може сам да се удариш там. Миналата седмица посегнах да я погаля по главата, а тя се дърпа и вика "Не ме пипай, боли ме главата". Снощи във влака я натиснах как се получават тези наранявания по главата й и тя каза, че момче от общежитието, учещо в друго училище я бие и гони. Ядосах се много, защото мълчи и не казва на никого, дори на мен. Насилникът е от електората на ДПС, така да се изразя. Обаче съм бясна. Викам й "Абе маме, ти що не го сриташ По топките да му прималее?" Моето е жилаво и доста здраво, нищо , че е слабо като телосложение момиче. Ритала го била, не подействало. Най-много от всичко ме притеснява, че е научена да не се оплаква, да не споделя у дома, да не търси помощ и защита нито от мен, нито от учител, директор, възпитател или полиция. И не съм я учила аз на това, идва от някой отвън.
Сериозно мисля да я запиша на боен спорт,  трябва само да я убедя да ходи.

# 579
За момичетата е много полезно и респектиращо да тренират някакъв боен спорт спрямо другите. Моята не желае, даже беше на лагер на морето от айкидото на племенницата, но така и не пожела после да се запише. Имахме навремето едни момчета, съседчета и бийкаджии в класа, всички живо тормозеха. Един ден в края на седми клас единият се заяде с мен нещо и такъв бой ми ударих ( и аз самата се изненадах), че където както ме видеше страшно ме уважаваше и поздравяваше.

# 580
Добро утро, лейдис,
Аз отпадам за довечера - сдобих се с вирус от наборката, гърлото ме боли, едва преглъщам Sad  sisill ще ме замести таман на време Simple Smile
Наборката е отпаднала, кашлица, сополи, главоболие, макар тестът за грип да беше отрицателен в четвъртък. Днес май пак ще ѝ направя, щото ЛЛ изписа капки, сироп, нищо друго. Вчера щеше да ходи само за важен тест за оформяне по физика, но се отказа. Та тръпна как ще я оформи господинът. Сутринта рано "изчурулика" Школо - зелената колонка не се развали.

Да си изкарате страхотно довечера и да полеете завършен I срок, преполовихме го тоя 8 клас Simple Smile

Mama Ru, много е притеснително това, което споделяш, момчето да не я заплашва и затова да мълчи?

# 581
Тя по принцип още от детската градина не се оплакваше на никого и не търсеше съдействие. А в училище направо трепереше пред класната, педагогическата, директора - бяха й взели страха. В прогимназията вече казваше, че класната им е забранила да споделят в къщи. Имаше страх, че ако каже ще стане по-лошо за нея и пресичаше всякакви разговори и въпроси. Едва след като завърши градината, и сега, когато е в друго училище започва да споделя неща за миналите години. Това най-много ми безпокои - страхът от възрастните, на които трябва да каже - учител, възпитател и т.н, че те няма да й помогнат или ще направят по-зле за нея.

# 582
merilen, добре си решила да повториш теста, у нас първият беше отрицателен, вторият си показа. Бързо оздравяване на теб и на детето.

Mama Ru, аз в този случай бих се намесила - включително бих потърсила среща и отговорност от родителите на това момче. Стискам палци да се разреши ситуацията и детето да може да се върне към нормалния учебен процес.

# 583
Мама Ру, аз на твое място ще се обадя в общежитието. Изобщо няма да я чакам при бой тя да се защитава.

# 584
Аз също мисля да се обадя. Обаче въпросът е, че не ми казва кога и къде се случва и има ли свидетели. Защото ще е нейната дума срещу неговата и тя с право се страхува, че после може да й направят нещо. Вчера като я вземах се разминахме с груповата й възпитателка и тя каза пред нея, че не се чувства добре там, но онази не отрази и не попита нищо. Доста формално си гледат задълженията, поне с такова впечатление оставам. А моето дете споделя, че в общежитието има проблемни ученици, но явно ги търпят по някаква причина и не само заради бройката.

Общи условия

Активация на акаунт