Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 429
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
jsed, твоят е отличник направо Simple Smile Надявам се и аз някога да се похваля с такова разнообразие от "ядливи" храни Joy

# 721
Щото не знаеш каква ми е драма какво да му сложа на него като пътува.... Отиваме на преход в планината - ние можем със сандвичи да минем и сухоежбина, за него трябва да се търси "топла" храна Frowning1 Другите деца ядат филийка с хумус, дюнер, препечен сандвич, моят си търси супите....

# 722
У дома искаме да увеличи количеството храна. Сутрин не закусва, яде в голямото междучасие 1 филийка домашен хляб, намазана с нещо и така кара до 14ч. Обядът и вечерята са в количества като за начално училище. 1 кюфте, малко лютеница, 1 морков, без хляб. Ако е печено месо и то е с размерите на кюфтето. Виж пица и паста не отказва, но само домашни, аз да съм ги правила. Купуваната храна я отказва. Ако знаете колко е трудно когато ходим на почивка?

# 723
Много са на почит тестените и в нас. Само такова могат да ядат. Лаваш купуваме от био витрината на Кауфланд. Само той е без консерванти и стои в хладилната витрина. Плесенясва след срока на годност, докато другите стоят на рафтовете и са с дълъг срок.

# 724
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали банка за получаване на стипендия, да е с ниска такса и лесно първоначално обслужване. Ще имам половин час днес, а сметката тлябва на детето в понеделник. Благодаря!

# 725
ДСК Тийн направихме есента на наборката, но не я ползва (в нашето училище преведоха стипендията по сметка на родител). Няма такса създаване, месечно обслужване, за теглене от банкомат в Б-я и чужбина не мога да си спомня.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 13:37 от merilen

# 726
  • София
На наборите са в ДСК, на баткото - в ПИБ. Като че ли в ДСК се случиха по-бързо нещата. Но си трабва време, както и налично дете Hug

# 727
И ние направихме в ДСК, без такса, сметката я взехме веднага, картата след седмица, може да се плаща в разни сайтове с картата, имат лимит за плащане и теглене, но не запомних колко е, май 100 лева за ден.
УниКредит също имат такива карти. Попълнихме стотина декларации Laughing , ама не ни отне повече от 20-30 минути
Допълвам, че ни искаха акта за раждане, въпреки че детето има лична карта, не знам дали е така навсякъде, ама за всеки случай може да го вземете

# 728
И нашият е с ДСК карта. Вече успя да поднесе някои изненади. Иначе за лесно - лесно е да се ползва, но доста има да ги учим с какво да внимават.
Ние не сме искали ДСК, досега от училищата на децата ни задължават там да откриваме картата.

# 729
  • София
И ние направихме в Уникредит тийн. Няма такса. Аз никога не съм напълно доволна от обслужването им, но всъщност не стана бавно, с други неща ме замотаха. Но трябва дете с лична карта и оригинал на акта за раждане.

# 730
Аз съм направила само Revolut и плаща с нея.

# 731
Само не знам по нея може ли да се получават стипендии ?

# 732

А, за това - не. Не се изплащат стипендии по револют сметки 😔

# 733
  • София
Не може при нас, питала съм.

# 734
  • София
Моето е с револют. Аз получавам стипендията и й я превеждам.

А за помощта от социалните за втория срок трябва ли пак да се молим или директно ще я преведат?

Общи условия

Активация на акаунт