Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 669
  • 228
  •   1
Отговори
# 60
Брайън има голям екип от лекари, но и на мен ми е чуден метода на измерването.
Сещам се за образна диагностика и рентген на бедрената става за определяне на възраст, но пък не са безвредни и няма да доведат до следващото хилядолетие.

# 61
Брайън има голям екип от лекари, но и на мен ми е чуден метода на измерването.
Сещам се за образна диагностика и рентген на бедрената става за определяне на възраст, но пък не са безвредни и няма да доведат до следващото хилядолетие.
Той си прави MRI и колоноскопия всеки месец,….
Има метод чрез измерване на нивото на протеини, но трябва да има изградена база данни, за да може да се твърди, че примерно, черния му дроб е на 25 години.
https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/tracking-organ-aging-disease

# 62
Магдена,
Информацията е достъпна и безплатна за всеки в сайта : www.blueprint.bryanjohnson.com . Ще се опитам да превеждам  и споделям тук доколкото мога.
Работи с екип от 30 медицински лица (лекари, професори и т.н ) и е най - често изследваният човек на планетата ни . Може да нe ви изглежда така, но също се води и най - здравият към момента.

Сега ровя в сайта и видях, че има тестове , които може всеки да закупи за да си измери скоростта на биологично стареене по епигенетична технология. Следващият тест по протокола на Браян е тест за microplastics ( PVC, PS, PP, PE, PU и Polyamide PA). Следва кръвен тест за изследване на 115 биомаркера  и  MRI.
Опростения кръвен тест включва : пълна кръвна картина, липиден профил ( всички видове холестероли, триглицериди), метаболичен панел, хормони ( полови, на щитовидна жлеза, стресов хормон и т. н). Тестовете в сайта за  сега са достъпни само в Америка доколкото разбрах .

Самият Браян се тества постоянно  чрез PACE ( DunedinPace) часовник . DunedinPACE e биомаркер за скоростта на стареене на основата на ДНА метилация.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 20:31 от •MERA•

# 63
Не се заяждам - този човек освен да спортува, да си прави колоноскопии и хиляди други изследвания с нещо друго занимава ли се?
Имам предвид щастлив ли изглежда? (Не съм го виждала, нищо за него не знам).
Мисля си, че може да е толкова обсебен от идеята за вечен живот, че да е забравил да живее тук и сега. И след 50 години да се плесне по челото и да си каже "баси какъв съм глупак".

# 64
Доста добре живее . Спокоен е, изглежда  щастлив и доволен от постиженията си. Следя го от самото начало. Вярва , че това, което прави ще бъде в полза на човечеството.

# 65
Mera, ако не ти се струва прекалено личен въпросът ми - последователка ли си му? Не е нужно да отговаряш, ако не искаш.
Гледах из нета, че набира поддръжници от цял свят и ми се струва интересно колко хора биха се пробвали да го следват. Разменна монета е безплатната медицинска грижа и особено за живеещите в САЩ вероятно е примамливо.

# 66
Съвсем случайно бях попаднала на негови публикации още когато нямаше и хиляда последователи. На коментарите/ въпросите ми отговаряше лично. Не съм му последователка, няма и как да бъда - тестовете не са достъпни в страната , в която живея за да се впиша . Аз имам орган , който е на отказване, та затова се интересувам от Blueprint .Това, което виждам по публикуваните статистики в сайта е, че протокола работи. Друг е въпроса, че аз не мога да  го следвам. Интересно ми е , обаче, докъде ще стигне . Номер 2 с най- бавно стареене благодарение на протокола в света е адвокат, който не е активен в социалните мрежи и го прави с некомерсиална цел .

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 23:13 от •MERA•

# 67
Много интересна тема.
Да, бих искала безсмъртие, но само ако и близките ми хора също са безсмъртни.

# 68
И аз мисля, че това, което прави, ще бъде от полза за човечеството. Виждам, че представлява доброволен експеримент,  който вероятно ще предостави някаква информация, стига да бъде коректно систематизирана.  Не ми изглежда да е, както обикновено, някаква измама с комерсиална цел и предлагане на съмнителни практики на отчаяни хора. Мисля, че човекът  си има някакви психични особености, характерни за някои много богати хора, които забиват в тая посока (някои завършват много зле), но изглежда мотивиран да допринесе за добра цел.

Разбира се, не вярвам нито, че му се е върнала косата, нито че си е подмладил органите, но всички тия проследявания и измервания, стига да се правят коректно все биха допринесли нещо.
За последователите му, дори и ако само от сугестия подобрят физическото си състояние, пак е полза.

# 69
И аз тръгнах да пиша нещо подобно на Iris. Косата си личи, че е боядисана, не вярвам и да се е сгъстила ей така за толкова кратко време, това за "подмладяването" на органите все още е само теория, хипотеза, която тепърва ще се потвърждава или отхвърля. Вярвам, че се измерват някакви реални показатели на тези органи, но това далеч не показва какъв ще бъде крайният или поне дългосрочният резултат. Но пък и аз съм на мнение, че този експеримент ще допринесе за някакви открития, така че го приветствам, щом е доброволен и осъзнат.

# 70
Аз се хващам само за изпълнимите за мен към момента неща. Например да си лягам по едно и също време, сънят да ми е номер едно приоритет. В спалнята не влизат екрани (телевизор, телефони). Не се храня поне 3 часа преди сън. Взех си очила за защита от синя светлина. Пия някои от добавките , които се покриват с препоръчаните за моя здравословен проблем. Спортувам 4 дни в седмицата . Не че тези неща не са приложими и без да си последовател на Браян Джонсън, просто за мен той беше мотиватора.

Базовите правила :
• Не умирай ( отбягвай инциденти и саморазрушителни действия)
• Не убивай
• Не разрушавай планетата
• Последното се отнася за Изкуствения Интелект, който според Браян се грижи по-добре за него отколкото той самия. Буквално превода означава съвмести ИИ с Don’t die ( Не умирай) протокола.

Започнах да гледам филма вчера и ми дойдоха гости. Ще се опитам да го доизгледам довечера и ще пиша .

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 12:21 от •MERA•

# 71
А какви са тия сто хапчета дневно, дето ги пие?

# 72
Принципът "Не разрушавай планетата" влиза в брутално противоречие с идеята за безсмъртието. Освен ако по някакъв начин не бъде изкоренена изцяло раждаемостта.

# 73
Според Браян, ако няма стареене няма да ги има и повечето болести. Така няма да има нужда от лечение на някои специфични болести, болници, лекарства, тоест ще се пестят много ресурси. Като се е споменала и раждаемостта - Браян смята, че правенето на деца е също стремеж към безмъртност.

# 74
Ама лекарствата са една много малка част от ресурсите. Повечето са за храна, дрехи, отопление, вода, технологични джаджи и мн. мн. други.
А правенето на деца - може И за това да е, но не само. Или по-точно за всеки е различно. Във всеки случай ще се наложи да се отнеме това право на хората в някакъв момент. Хипотетично. И въпросът е това правилно ли е, етично ли е, няма ли липсата на обновяване на гените да доведе до нещо по-лошо и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт