Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 45

• 18 457
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Има едно завръщане към по-старите имена, аз имам колеги с имена като Койо и Йово около 30те са.
Имах съученик Сокол, когото клетата ни класна наричаше Ястребе.

# 691
  • Sofia
Вълчан,от тв,млад мъж

# 692
Не е точно име, а прякор, но имахме един познат Бебо. Малко хора знаеха истинското му име - Стойчо (умирали са деца на родителите му и са го кръстили така, за да остане). Та този човек от бебе до последния си ден си остана Бебо, така се и представяше, така го и знаехме, то му се беше превърнало като официално име.

Иначе преди години мъжа ми имаше колега грък, на който му се роди детенце. Попитах го как са кръстили малкото, каза бебчо. Бях много изненадана, а той ми обясни, че с жена му са решили до навършване на 1 годинка да не му слагат име и тогава да решат как да се казва. Чисто документално не знам как е възможно това.

# 693
Не е точно име, а прякор, но имахме един познат Бебо. Малко хора знаеха истинското му име - Стойчо (умирали са деца на родителите му и са го кръстили така, за да остане). Та този човек от бебе до последния си ден си остана Бебо, така се и представяше, така го и знаехме, то му се беше превърнало като официално име.

Иначе преди години мъжа ми имаше колега грък, на който му се роди детенце. Попитах го как са кръстили малкото, каза бебчо. Бях много изненадана, а той ми обясни, че с жена му са решили до навършване на 1 годинка да не му слагат име и тогава да решат как да се казва. Чисто документално не знам как е възможно това.
И на някаква съседка преди години на сина й му казваха Бебо, но и иначе се казваше по друг начин.

# 694
Този човек доживя някъде до към 60 годишна възраст и ако не се лъжа, дори на паметника си е Бебо. Имаше деца и внуци, той все си беше Бебо, даже жена му го наричаше така.

# 695
  • София
И аз имам познат Бебо, дори в момента не мога да се сетя как се казва всъщност. И позната Бебка имам, с дълго и малко странно име.
А при гърците май това е обичайно или поне с такова впечатление съм останала от моя приятелка с 3 деца, женена за грък и живееща в Гърция. Разкавала ми е, че всичките 3 от раждането до кръщането са били "женско бебе + фамилията им", съответно "мъжко бебе + фамилията". Не знам дали е общовалидно правило, не съм и ровила да проучвам, това е каквото си спомням от разказите ѝ.

# 696
  • София
В Гърция до кръщенето се казват бебо и беба, и аз така знам. Май е правило.

# 697
Нямат имена в Гърция до кръщенето, даже по документи май ги пишат "Некръстен/а" и затова повечето ги кръщават рано-рано.

# 698
Септември - мъж, роден на 9 септември. Майка му е Патриция. Мисля, че имаше и брат с интересно име, но не го помня.

# 699
На ММ братовчедката е женена за грък и има три деца. Точно така е. До кръщенето са без имена официално. За това ги кръщават рано. Дъщеря й кръстиха на месец и нещо, близнаците на няма половин годинка.

# 700
  • Пловдив
Добре, а ако не си от религия, която прави кръщене, или не си вярващ?

# 701
Явно има и изключения, защото на един познат грък (жена му също гъркиня) преди година им се роди момиченце и си има име още от първия ден. Обаче по документи не знам как го водят Thinking

# 702
Те и на братовчедка му си говореха по имена на децата, но преди кръщенето официално нямат такива.
Магдена, нямам идея. Понеже те там си живеят,трябваше децата да са кръстени, за да могат да излязат от Гърция. Явно заради имената.

# 703
Гърците са силно религиозни, поне така съм чувала, но е резонно, ако българи живеят в Гърция и там им се роди дете как ще му направят български документи, ако не са православни християни или са атеисти и не искат да кръщават детето си, предпочитат кръщене в България, смесен брак?
За Русия чета в рускоезични групи, че до един месец след изписването детето може да е без име, но след това трябва да го запишат с име.

# 704
  • София

Елия и Матеа - сестрички (възприемам ги като мъжки имена)

Познавам майката, тя е с нормално, стандартно име Grinning

Общи условия

Активация на акаунт