Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 45

• 18 688
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Аз ако почна да пиша имена на хора, родени в периода 1900-1920 г, които съм познавала като дете, ще решите, че си измислям. Но тогава тези имена са били съвсем нормални. По азбучен ред и то без много да мисля:
Боровинка
Босилка
Горяна (от гора)
Деспина
Достена
Ени и Еница (втората е жива)
Латин
Милутин
Милуш
Младенка
Седефка
Струма
Фиданка

Едит: живели са в и около София, изцяло български произход.

# 91
Повечето са си съвсем нормални имена за онова време.
Горяна ми напомни, че познавам Горин и Горан. Българи, млади момчета.

# 92
  • Пловдив
Абе, Боровинка баш не ми се вярва да е съвсем обичайно, ама знам ли, всичко може. Горяни също не съм срещала много, другите са си били обичайни имена, да.

# 93
Вече споменах името Буза (което лично на мен ми звучи доста странно). Ето още стари женски имена, като имам чувството че някои може да са споменати в предишни теми, но нито помня всичко, нито имам време да ровя. Буда, Божа, Витка, Виола, Влахина, Груда, Дура, Демия, Нинка, Савелия, Струминка, Силяна, Сима, Севда (може би всички сме го чували), Сладуна, Рана, Чона, Чурица, Шотка, Унка, Фета, Ябла, Янда, Ясна. Добавям и името на едната ми баба, Събка, което е старо, но не е толкова нечувано.

# 94
Абе, Боровинка баш не ми се вярва да е съвсем обичайно, ама знам ли, всичко може. Горяни също не съм срещала много, другите са си били обичайни имена, да.
Боровинка - 2 броя (от 2 съседни квартала на София, бивши села). И аз казвах, че е странно име, но според майка ми известно време е било на мода. И още нещо странно - не ползваха умалителна форма, а винаги ги назоваваха с цяло име. Защото галените имена от онзи период, на мен ми бяха много грозни, някои дори отвратителни - Боца, Вака и Гона!
Горяна - познавам още една, сега трябва да е около 65 годишна, бивша учителка.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 18:13 от biborana

# 95
Боровинка - 2 броя (от 2 съседни квартала на София, бивши села).
Горяна - познавам още една, сега трябва да е около 65 годишна, бивша учителка.
Ами да, щом има имена Малина и Ягода, защо да няма и Боровинка!

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 00:18 от Borqna Sto 771419

# 96
Адилия
Багрян
Алиа
Симая
Бриана
Вилина (име с правописна грешка за мен)
Здравомира
Вики (цялото име)
Естиен
Мануил (видях че съществува, но ми е странно, по-често е Емануил)
Мария-Елия
Недо

# 97
Ама то има и Малина и Ягода Grinning

# 98
Повечето са си съвсем нормални имена за онова време.
Горяна ми напомни, че познавам Горин и Горан. Българи, млади момчета.
Горан беше име, за което се замислих за сина ми.
Георгия ми попаднаха наскоро, две момиченца, нямаха годинка. Странно ми стана,  че са предпочетени имена пред Габриела.
Иначе Гьона ми е много странно.

# 99
  • София
Покрай старите имена се сетих за баби, които бяха много възрастни, когато бях аз дете: Перка, Германка, Даца, Пиринка. А моята прабаба беше Гала.

# 100
  • Пловдив
Даца дали е било истинското и име? Защото аз познавам една Даца, която е Йорданка. Просто всички и викат така.

# 101
Аз познавам една Аржентина,която пък е имала съученичка Византия.Жени на около 60 години.

# 102
  • Пловдив
Италияна съм срещала аз, но по-възрастни беше, може би преди 20 години е била към 70.

# 103
  • София
Даца дали е било истинското и име? Защото аз познавам една Даца, която е Йорданка. Просто всички и викат така.
Такъв ми е споменът, че Даца беше. На некролог като че съм ѝ виждала цялото име, но е възможно и да си права.

# 104
Седефка познавам. Също и Бисерка.

Общи условия

Активация на акаунт