Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 45

• 18 444
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
  • Под Сините камъни
Синът ми по официални документи е с едно първо име, а в кръщелното му дадохме още едно лично име.
При нас дъщеря ни е така.

# 721
Понякога се сключват бракове между православни, католици и арменогрегориани в БПЦ, но с разрешение от местния митрополит там, където се извършва венчавката. Пловдивската и Сливенската епархия изрично бяха забранили, но в други епархии няма изрична забрана.

Познавам българка, омъжена за български арменец, който принадлежи към Арменската апостолическа църква. Венчани са в православен храм във Варна в средата на 90-те години на 20 век. Ето една статия за църковния брак:

https://svet.pravoslavie.bg/?p=5721.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:25 от Radilena

# 722
  • Варна
  ,,Есмея'' срещали ли сте?

# 723
Ламбрина - 10 г.

# 724
  • София
 ,,Есмея'' срещали ли сте?

Аз не съм. Определено е пълна измишльотина. Е - смея, Е - не смея.

От мен - Флорена Карачомакова - красива млада жена.

# 725
Ламбрини Джамджиева е учителката по музика в 9 ФЕГ, тази Ламбрина може да й е внучка или дете на някой от хористите й. Те я обожават.

Флорена може да е кръстена на дядо/баба Цветан/Цветанка.

# 726
# 727
  • Най-красивата страна
Имам приятели-тя рускиня,той турчин.
Детето е момиче и се казва Айлин.
Докато бяха в Русия на гости решават,че детето ще бъде кръстено.
Бащата съгласен.
Тяхната църква позволява,но името трябва да е християнско.И детето в кръщелното е записано Анастасия.

Нашата църква изисква родителите да са християни и да са кръстени.И тук не можеше да направят кръщене..

Мойра
Амарилис
Калиста
Еванта
Кариса
Лотос
Нерина
Телма
Ксантия
Зосима
Зефира
Хермина

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 20:44 от Veronikaaa

# 728
Игнасио - достойно представил училището в конкурса "С България в сърцето ".

# 729
Е, то е просто вариант на Игнат

# 730
Вероника, нашата църква изисква кръстниците да са кръстени, за родителите на детето няма такова изискване. Аз не съм кръстена, но кръстих дъщеря си. Единственото условие беше кръстницата да има църковно кръщелно, което трябваше да представи в църквата, за да е кръстница.
Това, че единият родител не е българин/ християнин не би следвало да е пречка, но при кръщенето на детето ще се даде християнско име, а не мюсюлманско / китайско и т.н.

# 731
По принцип има изискване и родителите да са кръстени, ако детето, което се кръщава, е непълнолетно, но се правят и компромиси. Или поне единият родител да е кръстен, а другият да даде съгласие. Целта е детето да получи християнско възпитание в семейството. Иначе няма смисъл от кръщението. То е приобщаване към Църквата, а не магически ритуал, защита и други подобни.

Еванта, Калиста, Ксантия, Зосима са гръцки имена от православния календар. Мойри са богини на съдбата в древногръцката митология.

Телма и Хермина са западни имена.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 22:27 от Radilena

# 732
  • Sofia
Иан-новородено бебче

# 733
Ксанти/я значи "рус, руса" доколкото знам. Малко е като Светла, ако не е русо детето е странно.

# 734
Ксанта е като нашето Руска, а Фотина - като Светла.

Общи условия

Активация на акаунт