Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 86

• 29 847
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Миналото лято бях в бордо за малко и минах покрай една агенция за имоти. Имаше за по 250-289 хил евра, 50-60кв апартаменти, които мисля че бяха готови за нанасяне, поне от снимките (доколкото си спомням). Там квадратурата им би трябвало да е реална, така че сигурно се равняват на 70-80кв ново строителство при нас. Бордо обаче е много красив град ( за мене), въпреки че обиколих само централната част

# 151
  • Бургас
Ами и аз видях в Монмартър студио от 30 кв м за 400 000 евро.
Кроасанът може да е по-евтин (макар че в Лидл продават съвсем прилични кроасани за под лев), ама имотите не са.

Exter не го пускаме от темата! Хич да не мисли да си ходи!

# 152
Миналото лято бях в бордо за малко и минах покрай една агенция за имоти. Имаше за по 250-289 хил евра, 50-60кв апартаменти, които мисля че бяха готови за нанасяне, поне от снимките (доколкото си спомням). Там квадратурата им би трябвало да е реална, така че сигурно се равняват на 70-80кв ново строителство при нас. Бордо обаче е много красив град ( за мене), въпреки че обиколих само централната част
Ами в България не е реална квадратурата, защото цените се изчисляват на база квадрати, включват се и стените в това число, общи части и честно казано откъде идват другите квадрати не знам🤐 Вчера гледам обява тристаен 100кв.м. Отварям обявата, и виждам разпределението в квадрати- 22 холокухня, 10 едната спалня, 12 другата, коридор 5кв, Б+Т 4кв. тераса 7. Реално полезната площ излизаше по малко от 60кв.м, като съм закръгляла (едната спалня да кажем беше 9.87, другата 11.55, хола 21.47). Цената на кв.м 2500€, само че умножена по 100, не по 60. С една дума, общите части са 100к €.

# 153
Цените навсякъде се изчисляват еднакво и включват всичко - стени, общи части, балкони и прочее. Разликата е, че у нас се обявяват по един начин, а в чужбина по друг. Но никъде по света стени и общи части не са безплатни. Иначе това затруднява сравнението, както и търсенето, не споря. Но по някаква причина е прието да е така и трябва да се приеме.

# 154
Цените навсякъде се изчисляват еднакво и включват всичко - стени, общи части, балкони и прочее. Разликата е, че у нас се обявяват по един начин, а в чужбина по друг. Но никъде по света стени и общи части не са безплатни. Иначе това затруднява сравнението, както и търсенето, не споря. Но по някаква причина е прието да е така и трябва да се приеме.
Така е, всичко е включено в цената, но ако примерно там плащаш 250 Хил евро за 60 кв, които не включват коридори, килер и т.н., а тука за 200 Хил взимаш уж 80 кв, който всъщност по размери е същият апартамент, то излиза че в България всъщност не са толкова евтини имотите, колкото се опитват да ги изкарат някои хора

# 155
Къде е тук и къде е там? Страници се изписаха в обяснения как местата и градовете и условията са несравними. Накрая пак да опрем до квадратурата на стените и общите части.
В крайна сметка евтино или скъпо зависи от нуждите и приоритетите на купувача.
Който смята, че в Париж е по-евтино - напълно свободен е да се възползва от изгодна покупка. Пък после да се похвали и да почерпи виртуално 😏

# 156
Така е, всичко е включено в цената, но ако примерно там плащаш 250 Хил евро за 60 кв, които не включват коридори, килер и т.н., а тука за 200 Хил взимаш уж 80 кв, който всъщност по размери е същият апартамент, то излиза че в България всъщност не са толкова евтини имотите, колкото се опитват да ги изкарат някои хора

Ами те ги обявят цените така в Бг за да могат да ни промиват мозъците колко е евтино в Бг. Ако тези 4000евро/кв на БДС дето ги виждам в центъра на Варна, ги обърнат на цена на чиста отопляема площ (без да се включват балкони и мази), със настилки, завършени бани със санитария, завършени кухни с ел уреди и шкафове май ще се окаже че са реално 6000 евро/кв.

# 157
  • София
Къде е тук и къде е там? Страници се изписаха в обяснения как местата и градовете и условията са несравними.
...
Който смята, че в Париж е по-евтино - напълно свободен е да се възползва от изгодна покупка. Пък после да се похвали и да почерпи виртуално 😏
Конкретният пример беше за Бордо. Не голям, френски град. Предишни пъти сме обсъждали Валенсия, селца из Южна Италия, предградия на Брюксел и тн.

Очаквам оферти от Крива паланка, че то си е най-нашенско един вид. 😂

И аз не разбирам това прехласване по оферти нейде по света. Ми купете, похвалете се, споделте ноу хау. Как е законодателството, данъците, управлението на имот от разстояние и т.н. Далеч съм от мисълта, че тук е най-добре и най-изгодно. Вероятно не е. Обаче повечето в темата живеем тук. И обсъждането на оферти извън граница си е жив спам.

# 158
Крива паланка в сравнима донякъде с Crooked Village/Фр.
И несравним със София и Каспичан дори, нищо че последните са все у нашенско.

# 159
Никой не изкарва имотите евтини, по-скоро някои се опитват да ги изкарат скъпи.
И не вярвам някой да не е съгласен, всички сме съгласни, че са скъпи.
Ама не са по-скъпи от Париж.
А ако някой смята, че в Париж са по-евтини, да си купи там.

# 160
Рим -Вечният град ...
Идеален център...Едно сравнително евтино преди десетилетия място-гетото... Място където са живеели само евреите....Сега м2 върви около
15000 евро... Като Лондон или Париж...
И това предполагам не е по джоба на всеки провинциалист от Ботуша ...

# 161
Излезна ми реклама във ФБ за ремонтирана къща в област Велико Търново за 175 хил евро.

Преди няколко години колега от северна Европа ми попита дали може да си купи изгодно масив от минимум 5 хил дка земеделска земя по поречието на Дунав, казах му че е закъснял с двайсет и повече години.

И за мен сравнения с Рим, Тексас и Кентъки са чист спам.
Факт е, че колеги броиха космическа сума за обитаем таван от 35 м2 в центъра на София.
Да ги имах свободни и аз щях да ги броя.

# 162
Излезна ми реклама във ФБ за ремонтирана къща в област Велико Търново за 175 хил евро.

Преди няколко години колега от северна Европа ми попита дали може да си купи изгодно масив от минимум 5 хил дка земеделска земя по поречието на Дунав, казах му че е закъснял с двайсет и повече години.

И за мен сравнения с Рим, Тексас и Кентъки са чист спам.
Факт е, че колеги броиха космическа сума за обитаем таван от 35 м2 в центъра на София.
Да ги имах свободни и аз щях да ги броя.
Спам, колко да е спам...
Всеки предполагам има възможност да борави с чичко Гугъл - нека да провери има ли страна в Европа, където НИ да не са поскъпнали драстично през последните десетина и повече години....А и не само Европа...
Защо е така това е друг въпрос.
Иначе,ако четем мненията на някои потребители- излиза,че само в България всичко поскъпва,а по света е цветя и рози....

# 163
Не мисля, че се спори за скъпо/евтино. Спри се за цена-качество. Има една приказка “евтиното излиза скъпо”. Важи с пълна сила за живота в БГ. Образованието ти е боклук, налага се да плащаш за допълнително частно образование.  Храната ти е боклук, на дърти години се налага да даваш пари за лекарства, които са по-скъпи заради липса на държава и наличие на картели. Пътищата ни са боклук, налага се да плащаш за повече ремонти пи автомобила. Горивото ни до скоро беше и то боклук. Манталитета ни е боклук, налага се да живееш сред мизерници, които не искат да плащат за общи части, покрив и поддръжка. Изхвърлят си боклука, където им падне и тн. Управляващите са боклук, нищо не са направили за 35г. Само комисиони, обръчи, комисии и купен вот им е в главата. Канализация, вик, ел мрежа, публични сгради, администрация всичко е зле.
 Всички описват как на запад мигрантите осирали. Да осират център и туристически зони, но има топ квартали, в които е чисто, спретнато и поддържано. У нас къде са?
И затова ли да плащам колкото в Париж, Рим и Лондон? На кое от горе?
Като фактурираш всичко за 40-50г ще излезе, че да си купиш в София излиза по-скъпо.

# 164
Иди да живееш в Лондон тогава. Социалните програми са ТОП. Познавам лентяи, които се възползват на макс. Ама не отивашшшш :+) Нямало слънце...имало черни...било ти далеч....ее, ми така е

Общи условия

Активация на акаунт