Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 19 771
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • Германия
За много години, момичета и момчета!
Мир, късмет и сполука всички ви, да сме здрави и да вдигаме наздравици! Champagne

# 16
Честито и от мен. Весела, щастлива и мирна година да е.
При нас край реката, по всички мостове и по всички хълмове и паркове така се бяха барикадирали с такива количества фойерверки . 1ч и 30 яка заря на всякъде, голяама радост, големи песни и танци. Беше супер при нас. Тъкмо се прибираме и ние. Много ми хареса изпращането и посрещането и началото и всичко. Simple Smile

# 17
За много години! Да е здрава и мирна Новата 2025-та!
Останах изненадана колко малко се гърмя снощи. Предишните години пуцаха яко, до степен, че затваряхме прозорците - не се дишаше от пушилки.

# 18
Честита Нова година мили дами! Много здраве, щастие и сбъднати мечти желая на вас и вашите семейства!

При нас много се гърми. Особено в руската част на града. Като война е. Чува се, че стрелят и с пистолети. Но събирания по градинки и площади няма. По домашно му се празнува.

И аз баницата с късмети я правя за закуска на 1 януари. Не виждам смисъл да я изпека предната вечер и да я ядем студена сутринта.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 09:42 от мама-ени

# 19
Честита Нова година! Здраве и сполука!
Екстра е с готовата баница от снощи. Няма сила, която да ме накара да пека днес. То и всеки става, когато може.😃

# 20
  • Germany
Здрава и късметлийска 2025 г. За всички ни!!!
Аз пия кафе и пека баница. И ние си имаме традиция на 1-ви да я хапваме. Снощи мъжът с температура си дремуцаше, аз си локах винце и с малкото гледахме Бързи и яростни, някоя си серия. Въобще много спокойно си изкарахме, дано така спокойно да ни върви цялата година. Ако може без температури обаче🤞

# 21
За всички здраве през 2025 година пожелавам.
Аз също ще правя баницата днес, но следобяд. Вкъщи беше спокойно, голямото дете зачезна още в 6 и се прибра след полунощ. Малко множко ми дойде за неговата възраст, не знам бих ли го пуснала пак така.

# 22
Честита 2025 година, мили съфорумки! Здраве и благоденствие ви желая!

Половинката ще прави дърпани банички (отгоре им забучваме късмети), но по-късно. След късната закуска сега ще излезем да се насладим на слънцето за първи път тази година.

# 23
  • Немция
Честита Нова 2025!
Да е здрава и щастлива за нас и семействата ни! Flowers Four Leaf Clover

Не знаех, че някои хапват баница с късмети на 1 януари, но защо не, има логика.
Късметите ни бяха вчера в питката тип тутманик, направих само половин доза пита. Като цяло тази Нова година хапнахме разумно, нямаше преяждане, нямаше големи трапези.

Фойерверки имаше порядъчно, но не беше прекалено. Всяка година се чуват и много мощни експлозии от фойерверки- като тътен от бомби. Кой ги пуска, нелегални ли са или са просто с голям заряд, нямам представа...

При нас е бурно време със силен вятър, май няма да става за разходки.

# 24
  • Deutschland/HE
За много години! Много здраве и радости да ни донесе 2025!

И аз сега изпекох баницата, бях я наредила още вчера и днес само поливка и печене.
Сутринта като станахме имаше слънце и се зарадвах, но вече пак е облаци. Ще се разходим и ние.
Снощи изядохме само сушито, салата Цезар и малко от руската. Пържолите и питката останаха. Ще имаме и за утре храна.

Детето за първи път ще е на ски, купили сме екипировка (вълнено термо бельо), ръкавици, шапка,.... Приготвила съм слънцезащитно,  нещо за хрема, за стомах, за температура. Да ме посъветвате какво друго трябва да сложа? Аз съм морско чедо и сняг рядко виждаме, а на ски не съм ходила никога.

# 25
  • Немция
Колибри, ски чорапи? Слънчеви очила за ски? В ски очилата няма големи разлики, но е добре да се изпробват заедно с каската.
Хубаво е да има резервни ръкавици за смяна.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 14:07 от Бибит

# 26
  • Deutschland/HE
Взела съм и чорапи, каска и очила, някакво нещо което се слага под каската (имах подобна плетена шапка като дете). Има едни специални ръкавици и едни по-тънки, които топлят и уж не пропускат.
Преди две години техният клас не ходиха на ски с випуска, защото имаха ходене до САЩ. Сега пожела да го запишем на ски лагер към един ферайн. Ще трябва догодина пак да го запишем, че тези неща така ще си останат Simple Smile

# 27
  • Berlin
Честита нова година! Много здраве и късмет през 2025!

Големият утре е на училище, свърши ваканцията.😂 Не ми се мисли как ще става, аз започвам да се настройвам психически за понеделник. При нас нямаше много заря тази година, миналата беше повече, но пак по-малко от преди това. Обаче видях пред нас на улицата как една фойерверка падна на земята вече запалена и ест. няма как някой да отиде да я оправи и тя паркира в една тераса на отсрещната сграда, на 2рия етаж някъде, ужас! Не се счупи нищо, но добре, че нямаше никой там. Аз щях да получа удар сигурно, ако беше дошла към нас.

# 28
На моето дете каската + ски-оборудването му я дадоха от ски-училището. Само очила и дрехи сме купували. Шапката си беше обикновена. На всички снимки каската се носеше върху косата без шапка.
 Слънцезащитният крем почти не беше ползван.
Важното беше, че всички се забавляваха и се прибраха живи и здрави, т.е. без счупвания.

# 29
  • Немция
Abs, много рано почват с училището, после имат ли междинна зимна ваканция? Моите деца са чак на 7 януари на училище.

Колибри, помислих първо, че дъщерята ще е на ски, а то било синът.
Каска не е задължително, защото се дава от ски училището, но пък няма лошо да има и собствена. Шапка под каска не е задължително.
Нека се учат и да умеят да карат ски.
Големият другата година по план би трябвало да ходи на ски екскурзия в Австрия от училището.
Техни учители от училището ще са ски учители. Има такива отговорни за начинаещи, и за напреднали.

Общи условия

Активация на акаунт