Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 19 751
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Berlin
Да, имат винаги по една седмица февруари ваканция. Тази година нещо са се стиснали за тия два дни. Не знам как ги изчисляват, но 23.12- 31.12 беше ваканцията плюс хващат 01.01 официален празник. Мисля, че по принцип беше повечко, близо 2 седмици понякога. Малкият е в частно училище и там решиха да пуснат и идните два дни почивка.

# 31
И аз се учудвам, че някои деца са утре на училище. Нашите започват на 7-ми, а през февруари имат седмица Фашингсфериен.

Нашият тийн го прибрахме към 2 сутринта свеж като краставичка, защото всички занесли ядене и нямало алкохол Joy. Домакините са с перуански корени (леко мургави с много красиви индиански черти) и може би при тях не е прието да се пие, защото ходиха няколко пъти на коледен базар и този съученик винаги шофираше (с баща си за придружител) и никога не близваше от грееното вино.

# 32
  • Немция
Моите имат само 2 учебни дни ваканция покрай карнавала, понеделникът и вторникът- туй то. Не става да се предприеме нещо за по-дълго.

Мама Ени, по-добре, че без алкохол, разумни момчета. Grinning

# 33
В интерес на истината обикновено пийват по нещо като се събират, но никой не прекалява и няма простотии. Може би защото започнаха чак по на 16 и вече бяха по-разумни.

# 34
Нашата ваканция винаги е най-дълга до 13 януари, защото друга до Великден няма. Има 2 дена за карнавала и толкова.

colibri,
Събрала си всичко необходимо за ски-училището, не се тревожи.
Утре и аз съм на работа.

# 35
  • Немция
Дени, по-горе споменах, че и моите ученици нямат повече от 2 свободни учебни дни за карнавала, но на 7 януари са на училище.
Ваканция до 13 януари е наистина необичайно дълго.

# 36
При нас няма също и  Pfingstenferien или подобни, само по 1 Brückentag за Christi Himmelfahrt и Frohleichnam. Всичко останало са официални празници. Затова и зимната е дълга. Има лятна, зимна, есенна и великденска. Понякога, ако учебната година е почнала средата на септември, есенната е само 1 седмица, а пролетната 3 седмици. Но при "нормална" учебна година от август са по 2 седмици великденската и есенната.

# 37
  • Немция
Да, и при нас е така. Дълга ваканция по време на Pfingsten няма. Само веднъж по изключение имаше, голямото дете беше 1 или 2 клас.
Тъй като ваканциите са подобни като при вас, се чудя откъде тази разлика с 1 седмица в повече. Но няма да се мъча да търся причината защо е така. Smirk

Точно днес на 1 януари се случи да нямаме парно. Rolling Eyes
Има сериозен проблем с котела, ще трябва резервна част и ще чакаме до утре. Rolling Eyes

# 38
На нас вече 2 пъти ни се случи хазяинът да не разбере че горивото свършва и да останем на студено зимата. А живее над нас. След втория случай си купихме духалки и колкото и да е невероятно спасяват положението.

# 39
  • Немция
Мама Ени, вярвам ти- като студентка в София съм се топлила на духалка, но стаята беше малка.
Всекидневната ни е голяма и там трябва нещо по-мощно, но да, хубаво е да имаме някаква резервна алтернатива.

# 40
Добре, че писахте и да погледна. Щях да пратя детето на 6-ти на училище 😬
Задължително резервни обувки пращам, винаги са влизали в употреба. И стик за устни на ски обезателно.
Случва ли ви се да ви изчезват чорапи? Няколко имам на които им липсва половинката 😀
Днес ми стана много криво защото детето ни подари чорапи, много готини и съм сигурна, че сожих и четирито броя за пране. Изваждам дрехите и има само три чорапа. Претърсих и мръсното пране и няма.

# 41
За много години и от мен!

Днес сме се отдали на мързелуване, нито ще готвя, нито ще чистя.
Утре съм на дежурна на работа, дано не се е натрупала много работа, че ли с риска да се прибера по обяд. После чак на 07.01.

# 42
  • Berlin
Рейна, това е вселенска мистерия, винаги се губи по някой чорап. Никой не знае къде отиват.🤭

# 43
  • Немция
У нас чорапи не се губят. Grinning
Много рядко нещо да се запилее, но някога отдавна, много отдавна...Smile
Тази вселенска мистерия у нас не вирее.

# 44
Чорапеното чудовище живее в ъглите на калъфки на възглавници и юргани, в свивките на чаршафи с ластик, в крачолите на панталоните и в ръкавите на дрехите. Филтъра на пералнята също може да се провери.

Общи условия

Активация на акаунт