Да се оплачем... 2025

• 1 446 883
  • 24 126
  •   18
Отговори
# 24 090
В Париж имат ли бездомни котки?
А котките не могат ли сами да си търсят храна? Не ходят на работа... А има толкова много мишки, плъхове, гълъби...
Е вярно, по-добре да се хранят с котешки пастет, ама равновесието отива на кино...
Отделно пък хора, които си изхвърлят любимците или се размножават, не са ги кастрирали и ги изхвърлят на улицата... Тези са за жестоки глоби.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 12:25 от Tina*

# 24 091
  • Варна
В Париж не знам, но в Турция и Гърция ги хранят като царе всички бездомни. За тях всяко кафе, ресторант или хотел е дом.Трябва да се кастрират, факт, но не и да се оставят да умират от глад, това е жестоко..
В Лондон ги евтанизират във висок процент.Мисля беше преди ако не ги вземе от приюта някой до определен брой дни..

# 24 092
Ми то реално погледнато бездомните не са виновни,а хората,които взимат животни и ги развъждат нелегално и не са специализирани развъдчици.
Моята котка за това е с епилепсия , взех я 7-мо поколение котило,човека много му пука нали,той си прибира парите.

# 24 093
  • тук и там
Тук  няма бездомни котки и кучета.За кучетата не знам как е ,но за котките-кастрацията е задължителна от 2018.Само котки,които ще се ползват за развъждане не се кастрират,всички други-да.Имам доста храна,която моята не харесва и не яде,няма  на кой да я дам,изхвърлям я..В Бг хранех съседските котки.Но и да стане задължителна кастрацията в Бг,не виждам кой ще спазва това, особено по селата ..Пък и май вече е изпуснато положението.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 14:32 от Кайсия

# 24 094
Не помня да съм виждала бездомни котки в Париж, там по-скоро плъховете са проблем от мащаб, който е непознат у нас нито по отношение на кучета, нито на котки.
Иначе аз съм dog person, но кучето е cat person и това лято осинови едно коте, на външен вид 1 към 1 с това на Неда от предишната страница. Раздялата им беше покъртителна, понеже котето трябваше да остане за отглеждане в другия край на страната.

# 24 095
  • UK
Кайсия, аз давам храната която котката не искаше на ветеринарната клиника
Вземат дори и отворени чували със суха храна, помагат на много хора които приютават временно котки в нужда и на някои приюти в района.
  От щерката се оплаквам, скарахме се жестоко снощи, още ме държи.

# 24 096
Не помня да съм виждала бездомни котки в Париж, там по-скоро плъховете са проблем от мащаб, който е непознат у нас нито по отношение на кучета, нито на котки.
Иначе аз съм dog person, но кучето е cat person и това лято осинови едно коте, на външен вид 1 към 1 с това на Неда от предишната страница. Раздялата им беше покъртителна, понеже котето трябваше да остане за отглеждане в другия край на страната.
Преди години,свекър ми живееше в къща и двор,имаше куче - болонка,и няколко котки...
Една от котките,зарязала малките...а кучето,изкопало дупка(като хралупа,в едни цветни храсти)Носеше ги ,да ни ги показва и ги криеше обратно....цялата тази майчина грижа,доведе до това,че гърдичките и се напълниха с кърма.. потече.Кучето нито беше раждало,нито кърмило...Разбираемо,не оцеляха...
След година-две,същото куче донесе куче-бебе,от котило някъде ,от улицата..
Него го отгледахме...
Майчин инстинкт.
Колко кучета,котки съм лекувала,спасявала,кастрирала..храня..даже евтаназирала...,еднолично,за последните 25 г...само сърцето ми знае...
Тези симпатяги...са любимците на децата пред блока ..

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 14:48 от неда2

# 24 097
Здравейте, дами! Не съм ви чела последните седмици, вкъщи сме си,изписаха ни по план и се гледаме с дъщеричката,адаптираме се - тя към нас,ние към нея. Чувството е прекрасно, макар и да сме не особено наспани. Grinning За да съм по темата, въпреки че хич не ми пречи - чувствам се малко изморена.
Много се надявам на някой по-топъл ден, че да направим една бърза разходка поне. Как не се наваля това време,ей.
Надявам се,че всички сте добре и в добро здраве. Аз прекарах нещо на крак, ама пих много чай, смуках лукчета и взимах биозин мама, та закрепих положението.

Честито! Sparkling Heart Свиква се бързо с недоспиването. Grinning Аз вече се будя преди да е измрънкал.

# 24 098
Видя ли човек, който има пренебрежително отношение към животните ми става ясно, че мога да очаквам всичко от него. Толкова няма да обеднея с 2 лв, ако нахраня някоя животинка. Същото се отнася, ако имам възможност и за кастрация.

# 24 099
Някой го беше казал...човек има едно сърце..и за хора,и за животни .

# 24 100
Между това да не храниш животни и това да им вредиш или да ги убиваш има съществена разлика.
Не мога да приема мъкнене на разни пликове и някакви на нищо не приличащи остатъци от храни, оставени на улицата, това е просто тотална липса на хигиена.
Котките много ги подценявате. Здравите котки.
Аз се страхувам от зарази и бълхи...
А към плъхове имате ли пренебрежително отношение? Те също са животни...
Аз не мога да приема, че някой има сърце за котки, но за плъхове не. Това би означавало, че харесва например само бели, но жълти и черни, не....Тогава за какво сърце говорим...Това е чиста дискриминация.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 17:20 от Tina*

# 24 101
Малко за баланс

Мъжът ми пуска тази снимка с коментара :
- Стигнахме ли ?
На дълъг път , от време на време става от леглото си , изправя се на два крака и прави точно тази муцунка, сякаш те пита кога ще стигнем Simple Smile

# 24 102
Аз като казвам нямам против никое животно. Единствено имам страх от змии, но и на тях не бих навредила.

# 24 103
  • Пловдив
Аз очевидно съм cat person, всички у нас сме такива (без Благоверния). Държа домашния ми добитък да е кастриран, малкото още не е, но като стане на възраст - ще го кастрираме. Уличните котки не ги храня и съм против и съседите да ги хранят, обаче никой не ме пита. Тези пред блока ми създават и проблеми, на предната кола от влизане в коша на двигателя да се топлят зимата бяха скъсали голям кабелен сноп. Сега пак влизат, имам снимки, очаквам пак проблеми. И ако съседите, които ги хранят нямат проблем, защото не си карат активно колите, то нашите се ползват всеки ден и ИМАМ сериозен проблем.

# 24 104
Тук  няма бездомни котки и кучета.За кучетата не знам как е ,но за котките-кастрацията е задължителна от 2018.Само котки,които ще се ползват за развъждане не се кастрират,всички други-да.Имам доста храна,която моята не харесва и не яде,няма  на кой да я дам,изхвърлям я..В Бг хранех съседските котки.Но и да стане задължителна кастрацията в Бг,не виждам кой ще спазва това, особено по селата ..Пък и май вече е изпуснато положението.

Кайсия, имате ли групи за подаряване?

Веси, котките на Истанбул са безчет. Имам снимка на дъщеря ми на 2г, заобиколена от буквално десетки котки. Кеф!
Това лято не ми се видяха толкова много като че ли.

Във Виена в някои паркове има табели “Не хранете летящите плъхове”, т.е гълъбите. И плъхове съм виждала, едва ли има голям град без тия обитатели.
Лебедите също не трябва да се хранят, защото хлябът е вреден за тях, обаче много хора им дават.
В нашия парк има езеро с патици, оцеляват някак си.

Иначе наш Зорко, въпреки че  се научи да влиза и излиза, няма да оцелее навън, ако не го нахраним. Той дори салам не яде, само котешка храна. Няма никакъв инстинкт това магаре.
 Котката ни на БГ, си я храним, но е страхотна ловджийка, ежедневно хваща врабчета и мишки и държи да ни ги покаже.

Общи условия

Активация на акаунт