Да се оплачем... 2025

• 1 408 790
  • 23 659
  •   31
Отговори
# 23 595
Говорете с бащата на племеницата. Като чуя "София ѝ била много шумна, затова напуснала работа" и рязко ме обзема недоверие към основната версия за местенето при вас. Говорете с брат си и вижте какви варианти има да се отдели в самостоятелна квартира.
Абсолютно съгласна, млада жена, преводач в частна кантора, добър доход, квартира с приятелка и хоп при леля, без нищо, само без разход за наем. Светна ми веднага, друг проблем, но исках да чуя само аз ли не виждам разумен довод за това "гостуване"!
Защо не говориш с момичето направо. На 25г. е, не е дете, за да говориш с баща и'.
С брат ми говорихме за преместването тук, тя не е отворила дума за това, настани се, уреден й е престоя, не вдига шум, не ме ангажира с нищо и според мама, това трябва да ми е достатъчно, за да не се ядосвам!! Но факт е, че трябва да се съобразявам с поведение, което не толерирам!

# 23 596
Клодел, а като говори с брат си да приемеш племенницата си уговорихте ли някакъв срок? От теб ли се очаква да я храниш, да плащаш сметките? Тя участие в домакинството взема ли или са ти натресли търтей? Кофти ситуация, според мен не сте уточнили нещата докрай и неминуемо ще обтегнете отношения с брат ти.

# 23 597
  • Пловдив
Твоят дом - твоите правила! И, който плаща - той поръчва музиката. Ти плащаш сметките, поръчвай музиката.

# 23 598
Клодел, а като говори с брат си да приемеш племенницата си уговорихте ли някакъв срок? От теб ли се очаква да я храниш, да плащаш сметките? Тя участие в домакинството взема ли или са ти натресли търтей? Кофти ситуация, според мен не сте уточнили нещата докрай и неминуемо ще обтегнете отношения с брат ти.
Говорихме да, да опита, да види дали й харесва, не с конкретен срок,но с уговорка, че ще е временно. Вдовица съм от 2 г. и предполагам мислят, че... какво толкоз, при необитаеми стаи.

# 23 599
Да не би да има някой младеж , от който искат да я отделят временно или лоша компания?
Ако има реален проблем е редно да кажат и да прецениш искаш ли и можеш ли да помогнеш, за колко време и при какви условия.
Казваш че не те ангажира по никакъв начин и не изисква грижа, кое те дразни толкова, че не говори ли? Ами ако ще щом не досажда не разбирам точно кое те пали.

# 23 600
Да не би да има някой младеж , от който искат да я отделят временно или лоша компания?
Ако има реален проблем е редно да кажат и да прецениш искаш ли и можеш ли да помогнеш, за колко време и при какви условия.
Казваш че не те ангажира по никакъв начин и не изисква грижа, кое те дразни толкова, че не говори ли? Ами ако ще, щом не досажда не разбирам точно кое те пали.
Ами, в дома ми живее жена, която не познавам, не ме ангажира, да, но все пак нося ангажимент, тук ли е, храни ли се, здрава ли е?! А тя не е общителните изобщо.. Не е излизала от 5дни и това ме смущава. Не е моя ритъм и моя светоглед!

# 23 601
Племеницата вероятно преживява някаква житейска криза, не случайно са я пратили при теб. Нещо брат ти премълчава, говори първо с него. Ако се чустваш близка с племеницата - може и с нея.

# 23 602
  • София
Ако има проблем, е било редно и коректно да предупредят.

# 23 603
От колко дни е при теб?

# 23 604
  • София
klodel, не познаваш племенницата си? Подаваш ръка за помощ, но всъщност го правиш по задължение ли? Момичето може би не излиза, защото не познава никой в града. Питай нея или брат си за някаква конкретика. Ние можем и книга да напишем по фактите ти, но каква полза за теб?

# 23 605
Казваш, че и преди е живяла при теб.

За мен това не е непознат човек...

Според мен трябва да говориш с нея.

# 23 606
Може би преживява нещо, в депресия е или друго.
По никой начин децата на брат ми не бих нарекла “непознати” след моите деца, те да ми най- мили, моя кръв. Ако племенницата ми има проблеми аз бих подала ръка. Ако брат ми чувства моите дъщери като чужди, много би ме заболяло.
Че то ако на него не мога да разчитам на кого..
Говори с брат си на 4 очи и честно.

# 23 607
Казваш, че и преди е живяла при теб.

За мен това не е непознат човек...

Според мен трябва да говориш с нея.
Не е живяла при мен никога. Говорих с брат ми, така била необщителна, от 2 седмици е при мен. За мен е неприемливо такова поведение.. Не искам нищо, но и ти не ме закачай! Плащат си ток и вода, да.
Благодаря Ви за отзивите!

# 23 608

Чисто нови зъби. Чудиха се как изтърпя без да гъкне. Дани задържи и да не хване плака бързо.

И за да съм по темата, изгоряха ни котлоните, още вчера Sad

Може би преживява нещо, в депресия е или друго.
По никой начин децата на брат ми не бих нарекла “непознати” след моите деца, те да ми най- мили, моя кръв. Ако племенницата ми има проблеми аз бих подала ръка. Ако брат ми чувства моите дъщери като чужди, много би ме заболяло.
Че то ако на него не мога да разчитам на кого..
Говори с брат си на 4 очи и честно.

И мен ме би заболяло брат ми да чувства децата ми като чужди. Стига, че родата на ММ ги чувстват баш така.

Ощемне сме се добрали до нас, направо ще спим, надявам се.

# 23 609
  • Сф
Ако сте близки с племенницата би трябвало да може да говорите с нея. Ако не сте близки,  защо сте поели такъв ангажимент изобщо? Да дойде за месец да си почине примерно ок. Но да живее постоянно щом търси и работа? Защо? Не мисля ,че Пловдив е много по - тих от София. А тя познава ли изобщо някой, а града? Много странна ситуация.
Аз имах баба там,  много бяхме близки и пак не би ми хрумнал такъв план. Още по - малко да идва от родителите ми. Има нещо гнило тук. Вероятно чувствате безпокойство , не толкова че ви дразни. Пробвайте с нея да говорите. Какви са и плановете,  защо се мести и тн.
И моята щерка ме ядоса много. Много тъпа постъпка,  а още е началото на годината. Учебната. Сега  - наказание. Абе ще ви кажа- цигарки, а при нас е многострого. Направих я на нищо и аз. Накрая ще завърши вечерната и да се оправя   това и казах, просто ми писна!

Общи условия

Активация на акаунт