Гласуване за "Книга на 2024 година"

• 8 647
  • 187
  •   1
Отговори
# 30
  • Карлово
Само "Оризовата майка" съм чела, тя е доста стара, защо пък книга на 2024?
Аз я номинирах, защототази година за пръв път съм я чела. Предполагам и другите гласували за нея също.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 17:01 от ДамаТрефа

# 31
Благодаря за темата и труда по организацията на гласуването.
За новата година пожелавам на всички повече време за четене и много нови книжни открития.

От номинираните книги съм чела 10. Гласувах за “Ноември”, “Тихи години” и “Имало едно време… два пъти”.

Не знам дали има смисъл да гласувам за две книги на един автор, но толкова ми харесва как пише тази жена, че ако имаше трета нейна книга в класацията, сигурно щях да гласувам и за нея. В тази връзка искам да благодаря на дамите, които толкова красиво описват в “Какво чета” книгите, които са ги впечатлили. Ако не беше темата, може би нямаше да съм прочела нищо на Алена Морнщайнова, пък и на други автори, споменавани там.

# 32
  • София
Всяка година от 01.12 до 31.12 има тема, в която всеки може да номинира книгите, чел през годината, които желае. Така че не мисля, че може да има претенции за жанрове, години на издаване и т.н. Това е изборът на хората, пишещи в темата за предложенията.

# 33
  • на последния етаж
Честита Нова година! Здраве, мир и радост да има за всички!
Много се радвам, че 3 от номинираните от мен книги тази година попаднаха в списъка за гласуване! Чела съм почти половината. Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:47 от Лита

# 34
Честита нова година, здраве и благоденствие.
Чела съм 7 от заглавията в списъка.
Гласувах за Олива Денаро, Отприщен гроб и Ноември. И трите прочетох през изминалата година.
 В новата година със сигурност ще прочета и Тихи години, очаква ме и Шепотът на пчелите.
В момента дочитам Дълбоко под кожата на Лиз Нюджънт, а преди това прочетох Странната Сали Даймънд, която ми хареса доста повече.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 17:52 от Piff

# 35
  • Mediterraneo
Чела съм 4 от книгите. За съжаление, Отприщен гроб и Имало едно време... два пъти не са оценени от мен с 5 звезди, че да гласувам за тях в класацията. Славея и Оризовата майка заслужават да са в челото на тази класация. Въпреки това, гласувах за 3 от четените книги, както е по регламент. За мен отпадна книгата на Тилие.

# 36
  • Варна
Честита нова година! Чела съм 4 от номинираните книги, а други 5 ме чакат на рафта. Много силна селекция се е получила тази година. Гласувах за "Шепотът на пчелите", "Оризовата майка" и "Мамник".

# 37
Няма значение кога са четени книгите, за които се гласува, а наистина да са четени!

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:11 от 50 Shades of Purple

# 38
  • у дома
Чела съм само три от номинираните книги,поради което гласувах за тях.

# 39
  • Mediterraneo
Няма значение кога са четени книгите, за които се гласува, а наистина да са четени!

Не знам кое те навежда на мисълта, че не знам това. По регламент се гласува за 3 книги, не за 4, 5 или за всички, които си чел. Това имах предвид.

# 40
Тарталета, нещо не съм дочела, извинявам се.. останах с впечатление, че не си гласувала за "Славея" и "Оризовата майка".. ще изтрия.

# 41
Гласувах за Тихи години и Отприщен гроб. Самата аз ги номинирах. Чела съм общо 5 от заглавията за гласуване, но ще помисля за кой да дам третия си глас.
Предстои ми  Ноември, а мисля да прочета и Шепотът на пчелите и Терапията. На Джойн Бойн също ще дам шанс.

# 42
Олива Денаро, Симон и Оризовата майка
Само една съм чела миналата година, другите преди това, на са много хубави и затова гласувах за тях

# 43
За съжаление съм чела само "Оризовата майка" от всички номинирани, но не е сред личните ми фаворити, така че няма да гласувам за нея. И без това изглежда, че ще спечели достатъчно гласове, за да е на първо място.
От останалите съм набелязала повечето за четене. "Симон" и "Сайбиевата невеста" са на дневен ред, защото вече ги има в електронен вариант. Другите - когато излязат.

# 44
  • Банско
Гласувах за Мамник . Много ми хареса книгата. Иначе съм чела 4 книги от тези и всичките бяха хубави, но Мамник ми е любим.

Общи условия

Активация на акаунт