Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 34 549
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
Ние сме вързани за еврото и все едно сме с евро, БНБ почти нищо не прави самостоятелно. Нищо няма да се промени в цените, те и сега цените на имотите са в евро. Много шум за нищо.
Почти същото, ама не е същото. Човекът въвел валутният борд в България наскоро беше дал интервю, защо НЕ трябва да приемаме еврото,  доста добра обосновка. Който иска да го погледне.
За цените, на имотите не знам дали ще се вдигнат, но работя с хървати и колкото от тях съм питал, до един псуват еврото и казаха, че цените на всички осезаемо са скочили след като са го приели, въпреки обещанията че това няма да стане, преди да го въведат.
Първо не е вярно, че Стив Ханке е въвел валутният борд в България и второ явно ти не си чел изказването му. Според Стив Ханке левът е КЛОНИНГ на еврото!!! Казва , че е безсмислено да го въведем понеже и без това ние дефакто сме го въвели с борда а психологически хората не са настроени за него. И все пак ако не знаеш какво означава думата КЛОНИНГ, съветвам те да я потърсиш в тълковният речник.И накрая и при нас цените скочиха без да е въведено еврото, какъв е извода тогава? Инфлацията не зависи от еврото.

# 151
  • при Arctic Monkeys
Хърватите много доволни от еврото. Чак бойкотират бензиностанции и супери /а те имат регулация на цените на основните продукти/. Голям рай ни чака. Наложи ми се да пътувам с влак от Сф до Пловдив, не бях го правила от години. Че ние живеем в разруха бре.. какви еврозони какви пет лева… влизаш в провинциална болница и попадаш в началото на 80те с тая разлика, че няма персонал и тогава е било ново и чисто.

# 152
  • Варна
Не в разруха ами не знам в какво живеем, огледайте се - както каза Карма на какво приличат болници, влакове, всякакви държавни институции, училища. Огледайте се входа на панелката и самата сграда на какво прилича отвън. Лятото зеленината и слънцето маскира в какво се е превърнала държавата, но през другото време всичко е тотална разруха. И сме си свикнали и не ни прави впечатление. Дори в нови блокове такива материали и планиране и обитатели има, че след 4-5 години вече изглежда порутено. И всичко това се продава на невероятни цени неотговарящи нито на инфраструктура, нито на качество. А да не говорим за шума, тепърва в следващите 20 години ще започнат да се надигат гласове за звуковото замърсяване защото в тази държава всеки си преценя сам и съседа с потника не иска някой да му казва какво да прави у дома. Затова и нормалните хора ще бягат, защото колкото и да знам, че в чужбина няма да ме посрещнат с червения килим защото съм бил доста и на доста места, там всеки си знае гьола, пази се, мисли се.

# 153
  • Варна
Вчера ми излезе обява във фейса за тристаен във Фемили Гардън за… 420 000 € Laughing Верно луксозно завършен и с подземно паркомясто, ама все пак… остават си стотина квадрата с посредствена локация. Този комплекс го строиха неочаквано дълго, но още помня цени на зелено - 36 000 € за двустаен, защото обмислях покупка.
Така де… с това искам да кажа да не се водим сляпо по обявите, защото не винаги илюстрират какво се случва реално.

# 154
  • Варна
Даже имаше опция ако купиш на 80/20 имаше двустайни по 29 или по 32 хиляди евро, не си спомням вече, а паркоместата подземни бяха по 5-6 000, но да 5-6 години минаха от даването на депозитите до даването на ключовете. Хубав е комплекса, но около него е леш улиците, такива боклуци се търкалят особено по Орех...., а чисто новите тротоари вече са старателно засрани от горди кинолози явно придошли от селата и без създадени хигиенни навици и култура.

# 155
  • Варна
В района има много бездомни кучета. Препоръчай неосран квартал. Да ти намерим жилище там и да мирясаш по темата веднъж завинаги.

# 156
Добре разруха е държавата, и как предлагате да я оправим? Или ще в закриваме, ама тя пък била топ и сме чакали да придойдат да живеят  много платежоспособни Simple Smile
Пример ще ви дам защо на Бг и е крайно необходимо да влезе в ЕЗ и да остане в ЕС. Първо ще има контрол над действията на банките, ама то нали тука обяснявате как нямало страшно да фалират банки.
Второ без парите от ЕС няма да има нито пътища, нито дори социални услуги, от 2025 свършила програмата за храна и соц. асистенти на инвалиди и възрастни,  министерството с български средства осигуряват 1/3 от парите и в някои населени места няма да има и социален патронаж.
БДЖ на документи е реализирала много подобрения, реално сте видели, че вероятно парите са източени и в най-добрия случай да са санирали някоя гара или административна сграда

# 157
  • Варна
Аа моля, моля. В купетата вече има перденца, контакти и стикери по стъклата! И вече можеш да си купиш онлайн билет!

# 158
  • 🌊
36 до 420 хиляди, собствениците да не са крали мебели от Версай?
Иначе приятел, който си търси нещо допълнително ми сподели  как някои строители нарочно отказват да продадат апартаменти на зелено (които предлагат, не е да ги крият), като директно са казали, че изчакват, за да вземат повече пари.  Беше ми интересно, че има и такива, а не само "да разпродадем всичко на тъмно кафяво"

# 159
По случайност знам и как се правеше автоматизацията на гарите, като очевидно не само не е направено, ами и не са инструктира от персонала как да работят в тази полуавтоматизирана реалност.
За лихвите по кредитите - уевът е толкова стабилен, че лихвени индекси за лев са по-ниски от тези за Евро и долар дори Simple Smile Изобщо няма уйдурма тука, ниски лихви значи и слабо търсене на суми в съответната валута. Въпреки по-високите лихвени индекси лихвите по ипотеките могат да се фиксират на доста по-ниски нива, но това банковата политика в ЕС, в Бг е друго - днес подскача индекса, другия месец си с нова вноска по ипотеката

За цените в на Варна няма да коментирам, вече толкова е оказан пазара, че Чайка, Левски  и Възраждане с изравнени цени. А Фамилия там до моловете удря всички в земята Simple Smile

# 160
За цените в на Варна няма да коментирам, вече толкова е оказан пазара, че Чайка, Левски  и Възраждане с изравнени цени. А Фамилия там до моловете удря всички в земята Simple Smile

Скоро бях писал, че цените вече догониха София, както е тръгнало очаквам скоро, продаваш един в Варна купуваш два в София GrinningGrinningGrinning

Познати от Варна споменаха, че заплатите масово 1500 нето, ако това е вярно направо нямам думи имоти - заплати

# 161
  • при Arctic Monkeys
Това което мога да направя, е да си плащам данъци и осигуровки на мен и служителите ми. Хич не са малко, да ви кажа.
Друга интересна случка от мбал преди няколко дни, когато попаднах с детето ми в спешна помощ-една бабичка вика дайте ми подлога. Ходя, търся санитарка , а жената ми казва, подлогата е заета сега, друга няма. Еврозона 🤣
БДЖ се източва периодично от 90-та насам чрез обществени поръчки и други престъпления. Генерира милиони загуби, които държавата всяка година покрива. Не виждам ЕС за може да контролира този процес, напротив.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 11:46 от karmacoma

# 162
  • Варна
Диди, не е от бездомни кученца. Екскрементите са видимо еднотипни - демек от един "опашатко" и ясно има следи за регулярно посещение на мястото, което е видно от различните състояния на продукцията. С други думи див селяк си е харесал тротоара и такова на метеното.

Чебурашка 36 бяха двустайните, даже имаше и за 32, а вече тристайните мисля бяха от 39-50 0000 евро или нещо такова може и за малко повече да е имало.

Пък що се отнася до държавата аз какво правя:
- плащам данъци и осигуровки
- гледам да не преча на никой с бутане, шум, да спъвам нечия работа, да се натрапвам
- не цапам, внимавам къде паркирам
- гласувам
- опитвам се да съм критичен, да изказвам мнение и да съм активен в разговори с другите както аз го разбирам ако съм прав и ако повлияя на един човек да е по-отговорен, то значи съм си свършил работата
- не инвестирам в чужди фирми, борси и подобни, които подпомагат чуждата инфраструктура, не нашата
- пазарувам от малки ферми и винаги когато имам избор предпочитам българското

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 14:24 от Penkoman

# 163
  • Варна
Пенко, полит-разсеяно-нарочно не отговори на въпроса ми кой квартал във Варна не е осран? Кажи си. Ще съберем по някой лев от форума и ще ти купим нещо там, за да млъкнеш. С цялото си сърце те моля да спреш да пишеш за лайна.

# 164
  • Варна
Диди няма такъв квартал, ако имаше вече щях да живея там. Знам, че го приемаш навътре заради кучинка...., но това си е част от пейзажа в който живеем благодарение на това, че кинолозите в България главоломно се увеличиха (мода, достъпност, психологически нужди, търговска пропаганда в медите), както и нагласите се промениха спрямо уличните представители на "опашатковците" и се навъдиха "гледачи", а липсата на здравна култура процъфтява, както и едни дето им викат нео-либерали изместиха фокуса и предимството от семейството с деца към по-разнообразни организми, та сега майки с детски колички се налага да делят предблоковото пространство, но....щом толкова сърдечно ме молиш да спра и предвид личните ми симпатии към теб, то аз ще се съобразя Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт