Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 905
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
Като гледам положението на демокрацията в нашата държава и не ми става ясно защо смяташ, че частната собственост е неприкосновена на 100%. Живееш в илюзии.
В много капиталистически демократични държави общинските жилища са доста развити. Също така и жилищни кооперативи са доста успешни.

# 556
Явно има много хора, които не знаят дори какво е конституция? Може да проверите какво пише в член 17 от същата тази никому неизвестна конституция!? Отчуждаване на имота в полза на държавата или общината е възможно, но само при заплащане на обезщетение. Също отчуждаване може да стане само ако ПУП го налага.

# 557
  • Варна
Колега, Конституцията е само едни думи на хартия. Какво правим ако я погазят, както се случва редовно и в тях е и съда и следствието и всичко? Какво правим ако има чужда инвазия с нашата Конституция? Какво правим ако решат да я променят за техни си цели, както се случва и се е случвало?

# 558
Колега, Конституцията е само едни думи на хартия. Какво правим ако я погазят, както се случва редовно и в тях е и съда и следствието и всичко? Какво правим ако има чужда инвазия с нашата Конституция? Какво правим ако решат да я променят за техни си цели, както се случва и се е случвало?
Прочети в Уикипедия какво е конституционен съд.

# 559
  • Варна
Ти вземи пусни новините, там може да придобиеш по реална представа за това какво е конституционен съд и колко е адекватен и безпристрастен. На хартия всичко изглежда едно, реалността на Алфа Ганьовизма, а и не само е друга. Пък ако сме обект на чужда инвазия към кой конституционен съд да се обърна?

# 560
Абе нохоуп, ти на друга планета ли живееш? Явно не помниш как шиши промени конституцията преди 2-3г за негова лична изгода. Явно не помниш как частната собственост под формата на овце беше унищожена, явно не помниш как на непослушни и неудобни хора им се бутат имотите, а на послушни им се ремонтират, явно не помниш как държавни служби се ползват за бухалки, трупчета и обслужване на лични интереси. С цялото му уважение, много си наивен и сляп за реалността в държавата. Да не дава господ лично да ти засегнат интереса, но това че не ти се случва на теб, не значи, че всичко е ОК. Явно има много омагьосани хора, които живеят в пълна заблуда. Не си прави илюзии, нас ни управляват повече като съвецка провинция, отколкото като европейска държава, по мутро-политически-олигархичен модел. Демокрацията е за пред стадото.

# 561
Абе нохоуп, ти на друга планета ли живееш? Явно не помниш как шиши промени конституцията преди 2-3г за негова лична изгода. Явно не помниш как частната собственост под формата на овце беше унищожена, явно не помниш как на непослушни и неудобни хора им се бутат имотите, а на послушни им се ремонтират, явно не помниш как държавни служби се ползват за бухалки, трупчета и обслужване на лични интереси. С цялото му уважение, много си наивен и сляп за реалността в държавата. Да не дава господ лично да ти засегнат интереса, но това че не ти се случва на теб, не значи, че всичко е ОК. Явно има много омагьосани хора, които живеят в пълна заблуда. Не си прави илюзии, нас ни управляват повече като съвецка провинция, отколкото като европейска държава, по мутро-политически-олигархичен модел. Демокрацията е за пред стадото.
Да бе аз знам, че извънземните ни управляват, земята е плоска и всички ни подслушват и сме чипирани, ама дай да говорим с примери. Посочи ми една жилищна кооперация одържавена и съборена? Иначе всички се имате за много важни и специални, но  една къщичка за пиленца не сте построили, ама всички ви дебнат и ви пречат да се развивате.

# 562
Вменяваш конспиративни теории, за да придадеш лекота на тезата. Смешно е да говориш и за къщички за пиленца и от всичко казано до тук от теб, само мога да си направя извода, че си близък до герб или дпс. Щото само такива хира оправдават ситуацията в държавата като нормална. Да демокрация за такива хора има, щото са близо до хранилката. Като пример мога да ти дам скорошния случай с нотариуса.
Иначе никой няма да тръгне да одържавява или обира произволни хора току така. Трябва да бръкнеш в нечий интерес или върху имота ти да има специални интереси.
Няма да тръгнат да ти взимат панелката в квартала, не бери грижи. Но дори и да искат да вземат нещо, то ще ти го платят с държавни пари. Колко му е да ги напечатат и пишат на сметката на народа. Това е демократичния начин.

# 563
Вменяваш конспиративни теории, за да придадеш лекота на тезата. Смешно е да говориш и за къщички за пиленца и от всичко казано до тук от теб, само мога да си направя извода, че си близък до герб или дпс. Щото само такива хира оправдават ситуацията в държавата като нормална. Да демокрация за такива хора има, щото са близо до хранилката. Като пример мога да ти дам скорошния случай с нотариуса.
Иначе никой няма да тръгне да одържавява или обира произволни хора току така. Трябва да бръкнеш в нечий интерес или върху имота ти да има специални интереси.
Няма да тръгнат да ти взимат панелката в квартала, не бери грижи. Но дори и да искат да вземат нещо, то ще ти го платят с държавни пари. Колко му е да ги напечатат и пишат на сметката на народа. Това е демократичния начин.
Е именно , че аз не се притеснявам щото съм човек от народа и си свиркам безгрижно. Интересно ми е ти колко милиона имаш, че трепериш да не ти ги вземат. Що се отнася до политиката, тя не ме вълнува, но ми е интересно ти като си толкова многознаещ коя партия ти е заела сърцето и от сутрин до вечер и се молиш да ти оправи живота?

# 564
Ако бях от някоя партия, нямаше да говоря против политиците и положението нали така? Защото щях да имам нечий гръб. А какво имам и нямам, не е твоя работа. Не е нужно да се страхувам, за да казвам нещата с истинските им имена. Не ме разбирай погрешно, не сме дивия запад, то това оставаше, но сме далеч от правова бяла държава. Щом не те вълнува политиката настояваш, че сме бяла демократична държава?
Пенкоман, днес има протест в София срещу насилието над животни. Такава енергия не можем да съберем, срещу корупцията и беззаконието, но щом става дума за котки, сме първи на площада. Достигнали сме върха на развитие.

# 565
  • Варна
Ем, възмущението от насилието към животни, колкото и гнусно да е е безопасна тема, затова има поддръжка. Те мишоците там се бутат, на сигурното. Да цъкат и да повтарят колко са възмутени. Е, има и случаи когато някакви кукундели определят самозащитата като насилие над животни ама това е друга тема. Иначе в Швеция ако не осигуриш на кучето си на 6 часа социално взаимодействие и съседите ти се обадят да те изкодошат веднага цъфват еврозагрижените служби, може би това искат и у нас, ама не знам как ще се оправят с Ганьовците по селата, че има риск да ги подгонят с мотиките.

И още нещо да добавя. Вълците не нападат цялото стадо, те завличат по някоя овца по края. Затова и си мислите, че всичко е наред, докато не усетите как някой ви захапва в тъмното и ви влачи...

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 17:51 от Penkoman

# 566
току що направих едно търсене за 2 стаен и 3 стаен в Св. Константин и ми излязоха 425 обяви. Някои хора които купиха в последната година на високи цени с надеждата за бързо забогатяване може да останат разочаровани. Предполагам че истинското увеличение на предлагането тепърва предстои.

# 567
  • Варна
Айде, айде, не сме чак такива овце!

Нали се сещаш, че от тези 425 обяви 300 са дублирани - един и същи апартамент, предложен от 17 агенции. Отделно фалшиви, набирателни, изтекли обяви…
Отделно това е новозастрояващ се район.

Цъкнах същото търсене в моя квартал.

34 обяви. Я има 5 реални, я не.

# 568
Според мен и двамата бъркате в разчитането на статистиката. Както сега има дублирани и фалшиви обяви, така и преди една и преди две и преди пет години е било същото. Агенциите не са открили топлата вода от януари 2025.

# 569
На мене ми е пределно ясно че има дублирани обяви, но не толкова колкото в някои от най- предпочитаните райони. Също ми е ясно че много от апартаментите в строеж не са обявени. В твоя квартал може да няма и една обява ама ако в Св. Константин паднат цените с 20% познай какво ще се случи? Всички квартали във Варна ще последват надолу просто защото ще трябва да се конкурират по цена със Св. константин.

Общи условия

Активация на акаунт