Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 905
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
Така е няма къде. Там дори улиците (част от тях) са частна собственост, какво остава за терените.
Просто пускат маркетингов трик. Ще има училище, купете си сега имотче на цена като в Монако.

# 586
То желание, ако има,общината може и да купува терени. Не е задължително на наличните да строи. Въпроса е,че на никой не му се занимава с такъв тип сгради и много им дреме за децата.

# 587
Oбщината нямала пари да изкупи имоти, в които е съсобственик, дори за съсобствени имоти преди да си продаде дела на частното лице не прилага уличната регулация, а после чака частното лице да даде доброволно и безвъзмездно на общината квадратите, които преди това й е платило ..

А вие си приказвайте, че има  на какво отгоре, освен бързането да се избелят мръсните пари, за да се увеличават цените във Варна и как близостта на морето го гарантира.. Качеството на живот в града толкова е паднало, че вече да живееш в Кичево, Куманово и дори Оброчище е по-добре

# 588
И какво качество на живот има пък точно в тия села?

# 589
Асфалт, тротоари, магазин, училище, ДГ, места за паркиране, тишина, простор, спокойствие

# 590
Като изключим простор и спокойствие,всичко останало го има в града. Това,че на село има магазин е качество на живот ли или пък тротоар.....

# 591
Я кажи във Виница по каква кал газите за да си стигнете новите апартаменти? И кметът каза ли кога ще ви ги оправят? Няма да е скоро

# 592
  • Варна
Карина тук ще се съглася със Скаридка, и двамата с теб имаме имоти във Виница, сама знаеш, че там дори да са малки сградите паркинги няма, паркиране на улицата където всеки си е препикал квадратче от съседната къщурка няма, ако нямаш паркомясто. На училище не можеш да си закараш детето нормално, вдига ти се адреналина на макс щото не е помислено къде се спира, къде се маневрира. Улици, тротоари. Пренаселено, неприятно. Аз съм дете на 80-те помня какво беше и как ходех сам на училище и пресичах Пирин... и тук така става понякога ако се наредят много празници и хората се изселят или по кварталите събота/неделя следобяд....
Тя просто иска да каже, че из селата може да живееш без стрес. Просто много хора се тълпим за малко място без да е помислено за това.

# 593
Аз лично съм съвсем в началото на Виница и нямам проблем с паркирането. Да,на село стрес няма,но и за кой знае какво качество на живот според моите разбирания няма. И пак зависи за стреса-ако някои ми реже дърва от 6ч сутринта или ми дъни чалга от съседната къща,ще имам стрес и то доста голям. Но и магазин и тротоар да са качество на живот.....Като цяло съм съгласна Пенко,но пак с много условности. И не можем да сравняваме с нашето детство Пенко.

# 594
А извинетИ то у градо чалга се не слуша, топ Ентелегенция..
Проблем с паркирането нямаш, защото сама писа напред, че в блока живеете 4ри апартамента, нека се напълни и пак ще си говорим.
Виница пак е стар квартал и има някои изградени екстри, но какво качество да търсим в места като Каменарски дол, Сълзица, Пчелина, където за всичко ти трябва кола и то кола, която да е държелива на разбити пътища.  Децата трябва да са затворници, защото могат да излязат с приятели само ако мама или тате ги закарат поне до спирката на 2-3 км от дома. Като ще се живее в блокове е редно да има поне градинки за отдих и детски площадки! Къде и колко са те в новозастроените територии?
Карина, на какво отстояние от дома си имаш обществена детска площадка и градинка, ей така след работа и училище да се разходите, да отдъхнете? Ако Виница разчитате на ПП Златни пясъци, то скоро частта му, граничеща с Виница ще е застроена и няма да има къде да се правят уикенд излети и разходки 
Изобщо това изпреварване на частната инициатива преди да е готова общинската инфраструктура е основния проблем на града. Но пък всичко е точно, така се харесва на гражданите

# 595
Имам къде да паркирам ,защото имам паркомясто. Но на улицата ни също има къде да се спре. Относно чалгата,да,различно е някой в блока да дъни чалга,друго е в съседния двор да има 2 тонколони и да дъни по цял ден и гък да не можеш да му кажеш....Има разлика и то огромна. Площадка нямам,но до колкото знам в двора на училището се събират от квартала с децата. Не съм посещавала до момента,имаме голям двор в сградата,мъжа ми ще направи една беседка минимум,други съседи също имат желание да се включат. За инфраструктурата съм съгласна на 100%,но на село с малко дете не бих живяла. За мен ще се повиши качеството на живот по селата,ако има поне една поликлиника (за болница пък изобщо не се надявам) в селото,една денонощна аптека или хайде да не е във всяко село,ама поне през 2-3 да ги има. Отделно ще е супер,ако пак на близко разстояние има пожарна и РПУ например. За мен състоянието на близките села изобщо не е окей и изобщо не става въпрос само за инфраструктурата там. Както вече казах,за някои неща съм съгласна с вас.
И изброените неща са някакъв елементарен минимум според мен.

# 596
Да не би да са направили денонощна аптека във Виница? В квартали като Левски и Чайка няма, ходим на Санита срещу Окръжна.
И ние имаме подземен гараж и паркомясто, обаче блокът е пълен и колите са поне 30% над броя паркоместа. Няма закон, който да забрани на Ганя да си купи поредната таратайка и да я възхендри на тротоара на 1,5м от сграда

# 597
Във Виница няма,но все пак говорим за селища извън града. Все в едно от тях трябва да има или предлагаш от селото да ходиш до града,ако недай си боже ти се наложи. Не е сериозно и не е нормално според мен. Или пък ако имаш нужда от спешна помощ. Познай дали и кога ще дойде линейка.....

# 598
Ох, ама как ви личи, че не сте викали линейка .. За кв Левски, не за с.Левски, и двата пъти им отне над 3 часа, а депото на линейките е под ХЕИ. Не е проблемът в разстоянието изобщо!

В три по нощите с какво освен с кола може да идеш във Варна на лекар и аптека? Дали ще е от Ален мак, Виница, Траката или от селата на платото .. разликата е 4-5 км, всички отиваме в ОРКБ неотложен кабинет

И не знам защо очаквате всяко село да има ДЕНОНОЩНА аптека след като в 300 хил град са не повече от 5 тези аптеки

# 599
Айде айде,не сме викали линейка...
Виж сега,ако за теб тротоар и магазин е окей и е качество на живот, села с твоите критерии,колкото искаш-дерзай. Няма за какво да ме убеждаваш,че е много яко да живееш на село,има място за всички под слънцето,всеки с предпочитанията си. За мен лично липсват много неща,които ще ми носят дискомфорт. Пък нали за него основно говорим.

Общи условия

Активация на акаунт