Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 870
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Ся аз съм виновен накрая. Не съм казал, че е по-евтино, а че повече си струва. Те и доматите в Лидл от 2 лв са по-евтини ама струва ли си да се тъпчеш с тях. Аз не съм заритал толкова за Франция, просто искам някъде с правила. Аз да ги спазвам и другите да ги спазват. Искам да легна в 22:00 и да стана в 06:00 и съня ми да не зависи от това дали някой ще дъни музики, нечие куче ще обикаля и лае, някой ще пуска перални и сушилни, или някой ще има гости ще остави неконтролируемо децата му да бягат до 01:00 през нощта. Всички тези неща са регламентирани в Правилника за вътрешният ред. Опитвате се да ме изкарате мрънкало и едва ли не смешен, но ако това е смешно защо всички тези неща са написани там? За кого са написани и защо никой не се съобразява? Що за хора сме?

# 661
  • Варна
Не се опитваме да те изкараме, ти СИ мрънкалото на раздела.
Всичко, което описваш, за добро или за лошо е част от същността да живееш в етажна собственост. И се случва И във Франция, и в други страни.
Точно за частен остров си ти. Не за къща дори.

# 662
На мен ми е пределно ясно, че подобни сравнения са безумни. Именно затова ги дадох да опровергая тезата, че трябва да се сравняват третите по големина градове примерно в различни държави. Или столици. И накрая да заключим Барселона е по-скъпа от Варна. То оставаше и да не е.
Относно квадратите и общите площи. Ами именно, че апартамент Х е с цена У. Много по-удобно и лесно би било да се обявява светла площ и разпределение. Ако ти харесва и ти е по джоба си стискате ръцете и готово. А иначе някакви математически еквилибристики за малоумни.

# 663
На мен ми е пределно ясно, че подобни сравнения са безумни. Именно затова ги дадох да опровергая тезата, че трябва да се сравняват третите по големина градове примерно в различни държави. Или столици. И накрая да заключим Барселона е по-скъпа от Варна. То оставаше и да не е.
Относно квадратите и общите площи. Ами именно, че апартамент Х е с цена У. Много по-удобно и лесно би било да се обявява светла площ и разпределение. Ако ти харесва и ти е по джоба си стискате ръцете и готово. А иначе някакви математически еквилибристики за малоумни.
А наясно ли си колко е безумно да гледаш някаква си обява някъде си и да цъкаш с уста колко е изгодна. Аз мога да ти извадя в БГ 100 обяви, дето като звъннеш не са налични, цената е друга или има едно или няколко НО, НО, НО. Без да провериш на място само по описание по картинка това не е сериозно. Пенко нали ходи до Франция в някакво село да си купува къща, какво стана защо още е в България?

# 664
Страшен denial на очевадни факти, а именно, че имотите ни са много надценени и доста некачествени.

# 665
Аз пък да се включа пак в подкрепа на Penko Simple Smile Аз съм съгласна с всичко, което казва. Това не е мрънкане, а отбелязване на очевидното.

# 666
  • Варна
Отбелязва се веднъж. Системно повтаряне на едно и също от месеци е мрънкане.

# 667
Аз Пенко го разбирам, обаче наистина дори и в къща не го виждам как ще стане,камо ли в кооперация никой да не вдига шум. И къде ще е тази къща,че да може да си почива по начина,по който иска? Аз няколко пъти се мъчих със селски туризъм, но не става.  Я петли и кокошки,я кучета,я рязане на дърва от 7ч сутринта,просто няма как да стане да си почина. А сетих се,в една вилна зона в Родопите, мисля,че Розовски вриз се казваше,ей там се наспах,но е вилна зона,няма много хора,особено зимата. И такъв сняг валя,че 3дни не можах да се прибера до Варна.Иначе да,чист въздух, тишина ама това е високо в планината,а
тука в нашите села няма шанс. Пенко,пробвай с тапи  или бял шум за спокоен сън,може пък и да не ги чуваш съседите.

# 668
А наясно ли си колко е безумно да гледаш някаква си обява някъде си и да цъкаш с уста колко е изгодна. Аз мога да ти извадя в БГ 100 обяви, дето като звъннеш не са налични, цената е друга или има едно или няколко НО, НО, НО. Без да провериш на място само по описание по картинка това не е сериозно. Пенко нали ходи до Франция в някакво село да си купува къща, какво стана защо още е в България?
За това спор няма. Мн ясно, че нещо прекалено изгодно има подводни камъни. Аз никога не съм слагал обяви като примери. Еле па да цъкам с език и да се превъзнасям. Нямам и намерение да сравнявам цените, защото градовете нямат нищо общо. Няма как от гол патриотизъм да отричам очеизвадни неща. Като ще сравнявате го правете с Румъния, Гърция, Албания и т.н.

# 669
Отдавна не съм влизал, ама почивката е хубаво нещо. Но и вие здраво сте писали Simple Smile
А наясно ли си колко е безумно да гледаш някаква си обява някъде си и да цъкаш с уста колко е изгодна. Аз мога да ти извадя в БГ 100 обяви, дето като звъннеш не са налични, цената е друга или има едно или няколко НО, НО, НО. Без да провериш на място само по описание по картинка това не е сериозно....
Безнадежден,брой ме несериозен, януари купих апартамент акт 15 на картинка Wink

# 670
Аз Пенко го разбирам, обаче наистина дори и в къща не го виждам как ще стане,камо ли в кооперация никой да не вдига шум. И къде ще е тази къща,че да може да си почива по начина,по който иска? Аз няколко пъти се мъчих със селски туризъм, но не става.  Я петли и кокошки,я кучета,я рязане на дърва от 7ч сутринта,просто няма как да стане да си почина. А сетих се,в една вилна зона в Родопите, мисля,че Розовски вриз се казваше,ей там се наспах,но е вилна зона,няма много хора,особено зимата. И такъв сняг валя,че 3дни не можах да се прибера до Варна.Иначе да,чист въздух, тишина ама това е високо в планината,а
тука в нашите села няма шанс. Пенко,пробвай с тапи  или бял шум за спокоен сън,може пък и да не ги чуваш съседите.
Честно казано, аз не знам село, в което да се гледат животни. Всичко е изнесено по ферми. Дори и циганите се отопляват на ток. Даже и дърва да реже някой, това се случва за ден в годината Не си представям някой всеки ден да си играе за по три пъна.  Къде ги намирате тези села? То хора няма в градовете вече.

# 671
  • Варна
Дали ще е село, дали ще е град. Народа е изпуснат. Безконтролно. Ама нищо, следващия цикъл ще го вкара пак във форма.

# 672
Стандартната дебелина на външна стена е 38см без изолацията, с изолация +10см още=48см, а на вътрешна min 25, като добрите строители и тук слагат тухла 38 см за по-добра шумоизолация.

Я дай да ги видим някъде тез "стандарти". Че споменатите дебелини са по-скоро като за бункер.

# 673
  • Варна
hriss, с.Въглен и Коменар те опровергават  напълно. Непрекъснато спамите извън темата. Цените на имотите продължават да растат.

# 674
Да, но Скаридка спомена Кичево. Има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт