Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 833
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
Фани, не беше ли ти, която спореше как се била подобрила ул. Невен? Моят последен спомен беше от пролет.2024, прахоляк и теснотия

# 766
  • при Arctic Monkeys
Аз вчера бях на Варна Simple Smile за няколко часа и знаете ли кое е по-страшното от разбити тротоари, боклуци и прахоляци? Ще ви кажа - хората. Ми то всеки втори е мутра, бре. Гледат страшно, заемат поза бояджийска стълба и мислят, че всички имаме да им даваме по пет лева. Газят и спират с беенветата където си поискат, а жените им с патешки усти и маркови дрешки от гес и келвин клайн пъплят по магазини и заведения,  крякат, врякат, като и те си мислят, че имаме да им даваме по пет лева. Не казвам, че няма нормални хора, но това е масовата картинка. Истинска трагедия, казвам ви...

# 767
  • Варна
А, не думай, щом се изказваш така значи мразиш собствения си народ според Nohope. Да, такова е, по ресторанти, по улици. Безпардонно поведение. И най-лошото е, че дори да нямаш вземане даване с тях те пак ти навлизат в пространството с идиотско паркиране ( при празен паркинг паркирай плътно до вратата на някой ), с бутане, с пушене, с велосипеди и мотори, с кученцата им, с викане по ресторанти, с агресивно шофиране и.т.н.

И как не ги е срам по тия ресторанти работят млади хора, какъв въздух дишат тия деца...опушено всичко. Захапал пурата и дрънка по телефона докато шофира.

# 768
  • Варна
Фани, не беше ли ти, която спореше как се била подобрила ул. Невен? Моят последен спомен беше от пролет.2024, прахоляк и теснотия

А, не друга потребителка обясняваше, как Невен била с 4 платна .

# 769
  • Варна
Ей, шебеци. Тая тема трябва да я заключат или да ви дадат по месец почивка, 100 нови мнения, а в тях си мерят запетаите и правописа, кучешките лайна и мръсотия.

# 770
Ей, шебеци. Тая тема трябва да я заключат или да ви дадат по месец почивка, 100 нови мнения, а в тях си мерят запетаите и правописа, кучешките лайна и мръсотия.

Ти сега по темата ли пишеш, че имаш претенции?

Във всеки мой пост пиша нещо за имоти, дори гледам да съм конкретен с примери, с факти.

Насреща само някакви мрънкащи сектанти, на които сакън да не им кажеш нещо, което противоречи на илюзиите, че имотите вечно ще растат (и че имаме очевадни проблеми с качеството). Съответно аргумент не съм прочел, само лични нападки.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 14:10 от Анонимен

# 771
  • Варна
Ето вече можем да споделяме мнението си и да даваме предложения за градската среда и за качеството на живот във Варна на воля и да е по темата:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1759428.new#new

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 14:59 от Penkoman

# 772
  • Варна

А, не друга потребителка обясняваше, как Невен била с 4 платна .

Аз бях. И говорех за началото на улицата, където се включва в околовръстното. Първите 300 метра. По-нагоре след панелните блокчета вече става “вилно”.
Скаридка, не разбирам защо се правиш на неразбрала. И ти като мен имаш компютър и интернет. Можеш да отвориш Гугъл стрийт вю и лично да разгледаш където каквото те интересува. Да не се повтарям пак със скрийншотите. Какво ще си обясняваме тука и ще спорим за очевидни неща, които всеки с очи може да види.

# 773
Eто ти Google street на най-цивилизованата и широка част от Невен. Дебелите червени линии ги сложих аз, там храстите са целите в прах, а кола, спряна там за 5ч си сменя цвета в пепеляв. Кръпките на дупките си личи, че са пресни, личи и че тротоар няма, колите не са спрели на тротоара, те са нагазили в храстите

# 774
  • Варна
JoyJoyJoy
Добре, явно си от слепите, съжалявам.

1. Червените черти, които си нарисувала, всъщност са тротоари, някога изградени, за жалост неподдържани и буренясали, но бордюрите още си личат.
2. Доста повече от 5 часа са нужни за една кола там да си смени цвета. Живях на тази улица няколко години и паркирах точно там. Изключае времето, в което ремонтираха околоврътното. Разбираемо по време на ремонт има мръсотия, но затова пък сега околовръстното е с чисто нова пътна настилка.
3. Кръпките ги направиха преди около 3 - 4 години. В случая не разбирам защо ги коментираш, след като целият град е в кръпки. Не е някаква особеност нито на улицата, нито на квартала.
4. Колите не са нагазили в храстите. Паркирани са по краищата върху пътното платно, върху асфалт!

Снимката на Фани е доста по-нагоре по улицата, за там никога не съм коментирала нищо. И не съм ходила лично. Но щом се строят кооперации усилено, значи и там ще оправят пътя, иначе не им издават акт 16.

Относно ПУР-овете: Аз също имам парцел, но преди да го купя и преди да започна да строя, съм си направила труда да проверя какъв е устройствения план за района и съм си направила сметката дали ме устройва. На мен също ми предстои да отстъпя част от имота си за тротоар и не виждам нищо нередно в това. Искам да имам нормална улица и тротоар пред оградата си. Тия неща няма как да ги изградят във въздуха. Системата не работи с "няма да им дам". Голяма част от пътната мрежа някога е била частни имоти на частни лица. Как ли щеше да изглежда градът ни, ако всеки беше казал "няма да им дам"? Общината е тази, която решава, че дадено пътно съоръжение е с по-голяма обществена важност. Общото благо е по-значино от частното. Малко ли имоти се отнеха за изграждането на бул. Левски? Собствениците ги обезщетяват.

# 775
Ето ви положението в елитния софийски квартал Драгалевци. Хората живеят по-зле от руско село, но пък цените на имотите им са топ. И преди да попитате какво общо има с Варна, ще ви отговоря -такава е картинката навсякъде в България. Некадърност и корупция. Почитателите на герб, които го намират за нормално, да се сезират.
Господата, които четат и консумират информация, да не реват, че ги спамим, а да вземат малко да допринесат и те към темата.
https://youtu.be/_2gT5B6Y908?si=wDItsppIzRrTFgJn

# 776
Ето ви положението в елитния софийски квартал Драгалевци. Хората живеят по-зле от руско село, но пък цените на имотите им са топ. И преди да попитате какво общо има с Варна, ще ви отговоря -такава е картинката навсякъде в България. Некадърност и корупция. Почитателите на герб, които го намират за нормално, да се сезират.
Господата, които четат и консумират информация, да не реват, че ги спамим, а да вземат малко да допринесат и те към темата.
https://youtu.be/_2gT5B6Y908?si=wDItsppIzRrTFgJn

То и във Варна в баровския квартал Бриз май е така. Важното е да се усвоят едни пари и после да се купят апартаменти.

# 777
  • Варна
Според мен един от генералните проблеми е, че се строи на парче, без обща визия. До зелен блок с кафява дограма, алуминиеви парапети на терасите и драскана мазилка залепят кафяв блок с фасада от каменни плочи, сива дограма и парапети от черно ковано желязо. Сигурна съм, че едно време панелките като са били новопостроени, са изглеждали много по-стилно.

# 778

Кво общо има Герб с текущия варненски и софийски кмет? Те не бяха ли от простокирчовите хора? Не че по времето на гербаджийските кметове беше много по-различно де...

# 779
Didi, и твоите снимки, доказват моите думи, че улицата е мизерна, прашна, мръсна, тротоар няма (аз не бих вървяла сред треволяк, покрит с прах, но може пък на други да им харесва) . По тази улица не може да пуснеш дете да иде и да се върне от училище,

Общи условия

Активация на акаунт