Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 820
  • 786
  •   1
Отговори
# 15
На мене ми се струва абсурдна цена за района. Преди да инвестираш в нещо винаги се питай кой ще е твоя купувач ако решиш да продаваш. Ако вземеш този форум като някаква представителна статистическа група повечето хора тук са скептични към района. Само един представител защитава района защото има имот там. И пътя до там фирмата ще го асфалтира ама аз бих запитал кой ще го поддържа после.

# 16
  • Варна
Изгрев е изключително близо до града . Има инвестиционни намерения и за парцела срещу Планекс и малко по нагоре. Но , за мен пътя  е много компромисен. 8 години живея там, сами си бетонирахме пътя, включително и пред строежа на Планекс. Първо го разбиха за канализацията, оправиха го, сега камионите на Планекс го разбиха. И тъй като тепърва ще се строи в района , ще се гази кал.

# 17
И Изгрев, и Бриз, и Планова, и Каменарския път, и Пчелина... са тотал щета като ги настроиха с блокове. Там улиците са с размери за облужване на къщи, не на блокове и затворени комплекси.
Изгрев е най-близо до комуникации, но пак децата не могат да ходят и да се връщат от училище безопасно. Няма тротоари, улиците са стръмни, не е приложен ПУРа и на места улиците са си с ширината на едно платно, това и Господ да дойде да строи там - не може да го промени. Да не говорим, че вече местните с големите къщи негодуват, защото им се закрива гледката.
Навремето в Цветния макс височина беше 4-6 ет, сега в Изгрев пляскат някакви мастодонти. Не става за живеене, особено за хора с малки деца в училищна възраст. Ако ще трябва да си разнасям децата и да пазарувам с кола - че то по-добре да си на село, поне за тези пари ще си в къща и ще ти е доста по-спокойно

А и замислете се защо комплекса е на 3ет, навремето блокчетата в Изгрев е трябвало да са на 8ет, после променят проекта на 4ет, защото има свлачище и почвата е нестабилна

# 18
  • 🌊
И аз като скаридка. Какъв е смисъла да дам една торба пари, за да се забутам в джендемите и да съм зависима от кола. Добре, че специално на онзи район им сложиха светофар, че когато аз живях във въпросните блокчета за кратко и това нямаше, та този екшън дете да пресича околовръстното е кошмар да искаш да го причиниш съзнателно.

# 19
  • Варна
А за Изгрев не знам…
Защо коментирате като не знаете? Аз Бриз достатъчно съм го кръстосвала и нам за какво говорите, за разлика от вас - Изгрев.
Подходът към въпросната локация е по ул. Невен, която е широка колкото за 4 коли в долната си част, с отров по средата на двете платна, и колкото за 3 коли нататък(има паркирали коли по цялата си дължина, а в свободната част спокойно се разминават две коли в двете посоки). Има осветление. Тротоари конкретно на тази улица липсват, но например съвсем скоро изградиха такива до денонощното магазинче до спирката. Градът постоянно се разраства, вие какво искате - наведнъж да стане всичко ли? Вижте ул. Мир например, която е дори по-тясна. Със застрояването там изградиха и тротоари. Преди 5 години бях на квартира там и нямаше. На друг адрес пък, на 5 минути от Гранд мол, 20 години съм газила в кал и тъмнина заради административни неуредици и претенции за частна собственост върху общинска територия. Преди няколко годи и там оправиха положението и вече има чисто нова улица, с тротоари и осветление, както си му е редът. Това са факти, независимо кой къде има имоти.

Изгрев е изключително близо до града...
Не е вярно. Изгрев Е В града.

Мисля, че не е правилно да обобщавате за цели квартали, още повече щом не ги познавате в детайли. Микролокацията е от голямо значение. Имаше една потребителка, която преди време през 5 поста повтаряше, че никъде в Изгрев няма канализация, което разбира се не е вярно .

Чебурашка, смисълът за всеки е различен. Някои търсят тишина, спокойсивте, въздух, зеленина и птички. Категорично живущите там НЕ са зависими от кола. Центърът е на 30 минути ПЕША, за бога...

# 20
  • при Arctic Monkeys
Ами , добре, да пожелаем успехи на наводомците в тази част на Изгрев. Изказвам лично мнение, че не бих дала половин милион, за да се забия в този, отново казвам , пущинак. Нищо не става с магическа пръчка, при нас става за 10-15 години, евентуално, ако изобщо се случи. (ул. Максим Караденев на снимката, застрояването тук е започнало преди има-няма двайсетина тодини). А инак, всеки да купува и живее където се чувства комфортно.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 22:04 от karmacoma

# 21
Didi, ти Невен я изкара като булевард Simple Smile Безобразно мръсна, прашна и с постоянно течаща вода по нея. Абсурд е само дете да пресече и да иде на училище в Цветния.

# 22
Не исках да подхващам темата за свлачищата, защото не е само Изгрев в това положение.

# 23
  • Варна
Didi, ти Невен я изкара като булевард Simple Smile Безобразно мръсна, прашна и с постоянно течаща вода по нея. Абсурд е само дете да пресече и да иде на училище в Цветния.
А, течащата вода долу на Невен я оправиха след доста жалби .

# 24
Колкото оправиха и пропадането на Карамфил Simple Smile Всяко чудо за 3 месеца

# 25
  • Варна
Не знам за каква течаща вода, че и постоянна, става въпрос. Нищо не изкарвам булевард. Улицата действително е широка и с остров в началото. На когото му е важно, да ходи да я гледа на място или да си отвори Гугъл стрийт вю.
Дете ако е толкова малко, не бих пуснала да пресича само никъде. Малко ли некролози и вазички с цветя седят по всевъзможни локации из целия град?

# 26
Алфа Херинга, извинявам се, подвела съм те. Исках да кажа, че въпросът за ДДС върху имотите се е обсъждал в миналата тема на " Пазарът на недвижими имоти в България", а не тук за Варна. И сега в новата тема за пазарът в България този въпрос отново е актуален, но сигурно вече си видял/ видяла.

# 27
Купуват, защото се очаква еврото, още инфлация, увеличение на налозите и липса на читави предложения на пазара. Пък и банките отпускат кредити, така че финансирането нр р проблем. Българина това знае, да инвестира в покрив над главата си...
Аз много се чудех как купуват на върха на Пчелина, дето и път няма до там...като гледам купува се и в Изгрев без съответната инфрастрултура и то на цени като за развитите западни държави. Това чудо на Планекс до лятото ще е разпродадено.

# 28
Алфа Херинга, извинявам се, подвела съм те. Исках да кажа, че въпросът за ДДС върху имотите се е обсъждал в миналата тема на " Пазарът на недвижими имоти в България", а не тук за Варна. И сега в новата тема за пазарът в България този въпрос отново е актуален, но сигурно вече си видял/ видяла.
Мерси, че уточни. Не съм видял, защото след като не намерих в темата за Варна, ме домързя да търся.

# 29
Как се разпределя процентът при брокерите в големите фирми?
Ако е 3.6%, 0.6% си е ддс за държавата. Но реално брокерът колко получава чисто от останалите 3% и колко агенцията, за която работи?

Общи условия

Активация на акаунт