Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 907
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
Виница беше едно прекрасно място, но вече не е. Карина, не знам, дали имаш дете, но ако да, да ти кажа, че вероятността да те приемат на ясла или градина в квартала клони към минус безкрайност. Детската площадка е една единствена, но там подходящи съоражения за деца до 2-3 години няма. Хората преди няколко месеца се организираха да купят една люлка и да я поставят там, за да може и за най-малките да има нещо интересно. Сещам се и за още една площадка, недалеч от тази, но тя е в толкова окаяно състояние, че не ми се говори. Места в училището също се намират трудно. Та Скаридка има право за всичко, което казва. Това го казвам с особена мъка и болка в сърцето.

# 601
  • Варна
Карина, не може да дъни чалга с две тонколони и нищо да не можеш да му кажеш. Има нещо наречено негаторен иск. Ако ти не можеш да ползваш имота си необезпокоявано значи оня има проблем, обаче малко хора го знаят. Делата се печелят на 100% и за кучета и за климатици и за какво ли не. Стига да имаш топки да си опънеш на Ганя. Има си и други начини за справяне с Ганя ама не е за тука... Ганя после плаща и псува ама под нос...щото после пак лошо. Ганя както казва нашата велика писателка Вера Мутафчиева разбира само от бой и беди всякакви. Само бай Тошо е успял да озапти Ганя. За бъдещето не знам...нищо няма да кажа щото хора, които иначе харесвам ще се нахвърлят срещу мен, сякаш и те нямат интерес от това за което говоря.

Иначе Скаридка, Общината и държавата затова е община и държава за да е над всичко. Ако иска ще направи, ако не ще си намира извинения и раята ще кима с глава и ще ги оправдава за да не си навлече гнева им.

# 602
Искам да кажа, че новозастроените ареали нямат плюсовете на нормална градска среда.
Общината и държавата могат много, но никой не му се занимава, защото в неуредиците вървят "комисионните" ( да не употребя една друга дума, че там вече и даващия и получаващия могат да се подвеждат под отговорност Simple Smile )
Пенко, на този негаторен риск недей разчита много, че и там са едни истории. Негаторен риск ще ти е успешен ако съм ти блокирала пътя или завзела част от имота. За климатиците ще отнеса една глоба за разваляне на фасадата, обаче мога да те изпокарам с всички съседи с жалби за техните климатици, остъкления и т.н. Относно музиката - извън часовете за почивка няма ограничения с децибелите, нито в града, нито на село

# 603
Пенко,дали са кучета,чалга,миризмата от кокошките,цепенето на дърва и тн. просто за мен негативните са повече от позитивите на селата. Не твърдя и,че Виница е някакъв рай. Разбирам за какво говориш,просто аз не съм на такъв етап ,при който да търся простор и тишина. И определено не правя асоциация между тези неща и варненските села. Сега,ако някое китно родопско село,близо до Пловдив например, мога да се огледам. Но е факт,че проблемите са много и в градовете и в селата.

# 604
  • Варна
Скаридка, не си права за негаторния иск. Ако си подложиш със съотвентите протоколи и жалби преди това оня ще го отнесе яко. Не само с глоба, а и с принуда да отстрани вредата, че и с компенсации за материални и нематериали щети. Направи си справка за съдебната практика. Уважавам те и не искам да споря с теб въпреки, че ме мислиш за вреден член на Възраждане. Просто провери и ще видиш.

А, що се отнася до часовете за и без шум, това пак е грешно схващане на Ганя. Там където започва моето право свършва неговото. Общо взето като смачкаш първия Ганьо и след това ти се изсветлява и разбираш, че Ганя не е страшен, било то и по анцуг и обувки. Ганя всъщност е същия оня страхлив гъз дето дето го е било страх и навремето от турската власт и се е оглеждал боязливо. Простака дълбоко в себе си е страхливец.

# 605
Penko, сестра ми се борят с една ненормално заядлива, която е завзела общите части. 3г трябваше насъда да разберат, че не е освидетелствана за да се праща на лечение, после още 5 да я осъдят на 500лв глоба и да и заповядат да си премести старите шкафове от етажните и междуетажните площадки ... Ми мерси ти

# 606
  • Варна
Ми не им знам подхода, не им знам и адвоката, не им знам и познанията по ЗУЕС. Така, че ти благодаря за благодарностите, но така демотивираш хората да се борят за правата си. Айде вместо те да ни се качват на главите, да им скочим ние, да видим за разнообразие какво ще стане, а? Тествано, работи. Ся не знам дали тука не помага моят неустоим чар ама ....

Пък и който му стиска сам си гради правилата, или в случая - шкафовете в малките часове на ноща на трески или леко изнесени с помоща на братя от село Гроздьово да речем.

# 607
И на кой адрес си свалиха климатиците от фасадата?

# 608
  • Варна
Бъди мой гост, или както би го казал някой дето не е учил в англоезично училище или университет, но иска да е модерен и си кръщава дъщерята Бианка -  "Би май гест":
https://legalacts.justice.bg/Search/GetActContentByActId?actId=o … D2rOE9HLtgg%3D%3D

# 609
Я виж дали спорът е за шума или за навлизането в терасата с 15 см Simple Smile и кой е мотивът за това решение.
"В настоящия случай, като се има предвид, че монтираното на терасата на ответниците външно тяло на климатика навлиза 15 см. в пространствените предели на терасата на ищцата, следва да се приеме, посоченото обстоятелство несъмнено ограничавa правото на собственост на ищцата поради невъзможността да ползва частта от терасата, заета от неправомерно поставеното външно тяло на климатика."
Ако беше изцяло на терасата на ответниците и спорът беше за шума и вибрациите щеше да ми е много интересно да прочета решението

# 610
# 611
Не, че нещо, но и тук основното е, че климатика на X e монтиран на стената на У. От адвокат знам, че негаторния риск има положително решение само ако са ти нарушени достъпа или са ти навлезли в собствеността.
Не виждам съда да се е заел със забраната за изменение по фасадата, да разглежда дали технически тази фасада може да носи Н климатика и какви са последствията от вибрациите им.

# 612
Oбщината нямала пари да изкупи имоти, в които е съсобственик, дори за съсобствени имоти преди да си продаде дела на частното лице не прилага уличната регулация, а после чака частното лице да даде доброволно и безвъзмездно на общината квадратите, които преди това й е платило ..

А вие си приказвайте, че има  на какво отгоре, освен бързането да се избелят мръсните пари, за да се увеличават цените във Варна и как близостта на морето го гарантира.. Качеството на живот в града толкова е паднало, че вече да живееш в Кичево, Куманово и дори Оброчище е по-добре
Забрави да добавиш Каменар, там е като Ориндж Каунти.

# 613
# 614
Ориндж каунти викат на един баир под ТВ Кула, луксозни къщи, парцели с жестока денивелация и ужасен достъп Simple Smile обаче са в града
За Каменар - имат българска махала и е много добре уредено, но другата махла разваля пейзажа. Като във Варна - район. автогара и Колхозен са на хубаво място, но близостта на Максуда омазват пейзажа

Общи условия

Активация на акаунт