Майка на дискотека

• 9 222
  • 339
  •   1
Отговори
# 45
Да, вече ми е ясно защо жената пуска темата. Извинявам й се за заядливия ми и кофти първи коментар... ако около нея само и внушават колко лошо е да илзезеш да се забавляваш, нормално да се чуди... ужас!!!

Не ви знам в какви дискотеки ходите. Тука във Варна, примерно, хората са нормални и по дискотеките не дебнат опасности. Ако ти се забива с мъж, забиваш се. Ако просто ти се танцува, танцуваш си и се кефиш. И не, не съм грозна и тлъста леля, дето никой не я поглежда Grinning
Какво разбирате от прочетеното изобщо? Казах, че не ми е приятно да се занимавам с разни като по-горе писалия. Не, че е опасно или неприлично. Просто не ми е приятно. Има безброй селяни и във Варна, и навсякъде, които мислят, че всяка дискотека е като демонстрационно меню на публичен дом. Или още по-тъпо. Мога ли да не харесвам това и то да няма драматична връзка със случая?

Някой по-назад беше писал, че не би си пуснал жената сама на дискотека, за да не пострада. Това коментирам. И общия случай. Аз разбирам да не ви е приятно да ходите на дискотека или да сте само жени, ама това набиване на канчето колко е опасно в дискотеките и колко лоша жена/ майка е, защото ще излезе без мъжа си да се позабавлява, е меко казано абсурдно.

# 46
Като майка на малко по-голямо дете се възхищавам на авторката, че с малко бебе има сили за дискотека. Дискотеките определено не са моето нещо, но и да бяха, не бих имала сили за танци след полунощ. Но щом на нея и харесва, защо пък да не отиде ? Особено на рождения си ден ? Като имаш дете не означава да спреш да се забавляваш, особено пък на повод.

# 47
Дискотеката е място, в което се танцува. Хората, които обичат да танцуват няма къде другаде да отидат. Аз лично предпочитам и съм ходила с жени, защото мъжете танцуват смешно, ако въобще. Ако някой иска да се надвиква да се сваля, лесно ще се пренасочи. Не бих казала, че е по-опасно от всяко друго нощно заведение. Все пак не сме 90-те.

Но авторката не я интересуват криминалните рискове да излезе от къщи, а по-скоро дали статуса и на съпруга и майка позволява да иде с приятелка на дискотека.

# 48
Вие не сте наред?
Жената иска да се забавлява и да отпразнува рождения си ден с приятелки вероятно, а не да ходи по мъже.  

Ето това е, което ме учудва. Ако ще се забавлява само с приятелки и то на рождения си ден, подчертавам, който е веднъж годишно, не става въпрос за обикновено излизане през уикенда, защо се е женила? За какво ѝ е този мъж, щом дори не може да се забавлява с него? При това младо семейство, не хора с дълъг брак, които вече са си поомръзнали...
Да не говорим за коментара, че дискотеката „не било неговото“. Тя сега ли го разбра, след като живеят заедно и вече имат дете? Преди това пак ли никъде не са излизали заедно, не знаят кой какво харесва? Познават ли се изобщо?
Като че ли се е хванала с първия срещнат от улицата, с когото да си направи бебче, пък опознаването и евентуално напасването – по-късно, ако изобщо се получи.
И аз се чудя какво не ви е наред на младите днес. Еманципацията е хубаво нещо, много съм ЗА, ама като не ви трябват тези мъже за нищо, що се захващате изобщо с тях? Те щом и за забавление не стават, дали изобщо ще можете да разчитате на тях за каквото и да е? Щом дори не искате да делите „доброто“ с тях, те дали ще искат да делят с вас „злото“?

Скрит текст:
Заедно в добро и зло, в здраве и болест, в богатство и бедност, докато смъртта ни раздели.

# 49
  • София
Е, това че ще празнува с приятелки в дискотека, не означава автоматично, че не е празнувала с мъжа си вкъщи.

# 50
Защо да не може? Това е твоето малко свободно време, в което имаш възможността да се забавляваш като всеки човек.

# 51
  • София
Не знам по какви места съм излизала последните две години! Извънземни!
Въобще нищо от описаните неща не ми се е случило. Изкарвали сме си добре, забавно и сигурно.
Най-лошото, което може да ми се случи е да се напия, да се скарам с когото съм и да си хвана такси сама.

# 52
  • При семейството си
Какви изводи, какви предсказания за бъдещето, само защото една млада жена иска да излезе с приятелка на дискотека, а мъжът и’ да гледа футбол, например и бебето.
Ако не ходи с нея и на шопинг в мол-а, направо да си взима детето и да се развежда, спасява.

# 53
Ее, стига де. Спътник в живота не се избира по това, дали ходи на дискотека. Моят мъж не ходи и не обича, а аз обичам да излизам. Но той е мил, любящ, добър мъж и баща, дай да му бия шута, че не излиза на дискотека Joy Голяма работа да излезеш за 2-3 часа като самостоятелно човешко същество. Не разбирам тази нужда да си слепен 24/7 с половинката си, то е и вредно за психиката.  Малко разнообразие не вреди никому. Жените имаме нужда да сме в компания на жени, а мъжете да си правят някакви мъжки си неща.

# 54
  • София
Говорим за рожден ден! 1 от 365 дни!

# 55
Той рождения ден е 24 часа, става въпрос за 2-3 от тях, все ще изкарат и ако не са залепени като репеи. Мъжът и явно е добър и надежден човек, щом може без проблем да гледа 7 месечното си бебе (непостижимо за много други мъже)  и любящ съпруг, щом насърчава жена си да излезе да се разнообрази.

# 56
По дискотеките в областните градове са предимно 18-19-годишни деца (вече дори не ходят с фенси рокли и високи токчета, а с кецове, по което може да разбереш кой е минал трийсетака  - аз People Older Woman).
Децата дишат балони с райски газ, което е "най-якото забавление" - мисля, че това говори достатъчно... Не е военна зона, нито сборище на картели. Честно казано свалка в дискотека нямам спомен да съм имала. Жените наистина ходят на дискотека да танцуват и да пеят без никой да ги гледа накриво. Чак някакви агресивни досадници не съм виждала, а ако има такива охраната ги изхвърля на момента.
По селските дискотеки или през 90-те години не знам как е било.
По пиано баровете и рок клубовете пък е още по-спокойно, рядко има наистина интоксикирани хора, защото средната възраст е по-висока и са се научили да пият.
На всяка жена, превърнала се в отчаяна съпруга и домакиня, бих препоръчала да отиде на дискотека с приятелки за една вечер, за да пее с цяло гърло, танцува, пие, пуши, подскача, ръкомаха, смее с цяло гърло (или там, каквото й е на сърце), мисля, че действа доста освобождаващо.

# 57
  • Пловдив
И мен ме стреснаха изводите, че нямало какво да прави заедно с тоя мъж (в тесен и широк смисъл), щом той не искал на дискотека с нея, пък било рожден ден, пък не знам какво.

Току-що показах темата на мъжа ми - който, както писах, смята, че мъж ако е отишъл на дискотека, е с цел свалка - и той коментира: "все едно глиганче да се чуди дали да не отиде да си хапне пресен зоб от хранилката на ловците".
Все пак той обича да ги приказва такива

"Спътник в живота не се избира по това, дали ходи на дискотека."
Е ми а, де. И моят не ходи, то не че и аз ходя с днешна дата. Нито на масаж ходи, нито на мол, да не говорим примерно за пилатес и козметичка. Wink
Цитат
Жените наистина ходят на дискотека да танцуват и да пеят без никой да ги гледа накриво. Чак някакви агресивни досадници не съм виждала, а ако има такива охраната ги изхвърля на момента.
По селските дискотеки или през 90-те години не знам как е било.
По селските и аз не знам, ама по градските беше пак така. Можеше да се напиеш, можело е сигурно и да се чукаш в тоалетната, но не си задължен.

Не разбрах за кецовете - младите с кецове, дъртите с фенси рокли?
Аз май все по кецове си бях.

# 58
Щото си била млада.

Цялата работа е, че човек като си намери спътник в живота, той иска  тоя човек да му е подкрепа, да е надежден, да му е спокойно, че му стои зад гърба във всяко отношение, например да подхване нещата в къщи, за да излезеш малко на въздух в преносен и буквален смисъл. ,А не да са впити като кърлежи, щото много се обичате и това е семейната любов.

Авторката има нормален човек на разположение, Но и нея я гложди, защото явно има от кого да чуе, ама как така ще иска да излиза без мъжа си.

# 59
  • София
По дискотеките в областните градове са предимно 18-19-годишни деца (вече дори не ходят с фенси рокли и високи токчета
И менопаузните ми колежки, надянали къси потничета, тръскащи се свирепо, за да ги забележи някой и показващи личната си карта на хлапетата, да докажат, че са на 45, а не на ...25, както смятат, че изглеждат.

Общи условия

Активация на акаунт