Майка на дискотека

• 9 207
  • 339
  •   1
Отговори
# 60
  • София
По дискотеките в областните градове са предимно 18-19-годишни деца (вече дори не ходят с фенси рокли и високи токчета
И менопаузните ми колежки, надянали къси потничета, тръскащи се свирепо, за да ги забележи някой и показващи личната си карта на хлапетата, да докажат, че са на 45, а не на ...25, както смятат, че изглеждат.
Кечър, каква е тази агресия към жените?

# 61
  • София
Спести си манипулативното изказване. Визирам конкретен тип хора и онагледявам защо някой би се притеснявал.
Смешни са ми такива групички жени, отиват точно отчаяни за свалки.

# 62
  • София
Това наистина беше много агресивно.
Дай като сме на 45, да се заключим вкъщи?

Ами ок, какво лошо има да ходят за свалки?
После убиват мъжете и ги ядат ли?

# 63
Мисля, че въпросните жени са напълно безопасни за авторката и за когото и да било.

# 64
  • София
Е, не познавам колежките ти, но изказването ти ми прозвуча много нарцистично. Пък може и колежките ти да си заслужават нарцистично отношение, знам ли...

# 65
  • София
Нали това се пита в темата - защо някой би решил, че е отишла да се сваля. Защото масово за това се ходи и който иска да са си само по женски непременно, обикновено това му е идеята. Моите колежки са преекспонирана версия на това, обичат да говорят за "дърти чичковци", които са на техните години и да обикалят хлапета, които могат да са им синове.

Аз също предпочитам да излизам в смесени компании, има кой да ме изпрати, има кой да се намеси, ако някой навлек ме задърпа. Затворила съм много барове и дискотеки, нагледала съм се на поведението на най- различни групи от хора. И 80% са там, за да си тръгнат с някого.

# 66
Скрит текст:
И мен ме стреснаха изводите, че нямало какво да прави заедно с тоя мъж (в тесен и широк смисъл), щом той не искал на дискотека с нея, пък било рожден ден, пък не знам какво.

Току-що показах темата на мъжа ми - който, както писах, смята, че мъж ако е отишъл на дискотека, е с цел свалка - и той коментира: "все едно глиганче да се чуди дали да не отиде да си хапне пресен зоб от хранилката на ловците".
Все пак той обича да ги приказва такива

"Спътник в живота не се избира по това, дали ходи на дискотека."
Е ми а, де. И моят не ходи, то не че и аз ходя с днешна дата. Нито на масаж ходи, нито на мол, да не говорим примерно за пилатес и козметичка. Wink
Цитат
Жените наистина ходят на дискотека да танцуват и да пеят без никой да ги гледа накриво. Чак някакви агресивни досадници не съм виждала, а ако има такива охраната ги изхвърля на момента.
По селските дискотеки или през 90-те години не знам как е било.
По селските и аз не знам, ама по градските беше пак така. Можеше да се напиеш, можело е сигурно и да се чукаш в тоалетната, но не си задължен.
Не разбрах за кецовете - младите с кецове, дъртите с фенси рокли?
Аз май все по кецове си бях.
Да, поне в десетилетието 2010-2020, когато аз съм била на дискотека, беше социално неприемливо за тийнейджърския ми ум да не си с високи токчета, с които не можеш да вървиш, и фенски рокля/бляскав гащеризон с гол гръб/нещо уау. Повечето жени приличаха на миски на конкурс. Сега вече е по-освободено и по-модерно, младите си обуват маратонки, слагат една тениска и отиват да се забавляват. Не знам дали това е било мода навсякъде, просто аз съм останала с такова впечатление и съм спазвала "етикета". Smiley
Щом съм ходила на дискотека с пола тип молив и сако...

По повод лелките... последния път, когато бях на дискотека изключително симпатични мъже на около 22-23 не спряха да зяпат мен и приятелката ми, а ние въртяхме очи с досада. Докато не се приближиха и се оказа, че са мятали белтъци на 45-50-годишните мадами зад нас. Почерпиха ги, танцуваха, купиха им рози.

# 67
Чета и се чудя.
Някакъв неразбираем сарказъм или наистина?
Една съпруга и майка трябвало вече да не мисли за дискотеки, а вкеки свободен миг да отделя на съпруга си?
Какви кафета, какви пастички и тортички, ви гонят?
Какви свлячи, какви са тези отговорности на мъжа за безопасността на жена си по заведенията, които налагат тя да не излиза?
На какви дискотеки ходите и ходили ли сте изобщо?
Дамска компания (както грозно я наричате кокоша) обикновено отива малко по-рано и може и да не сте забелязали, но бармана им хвърля по едно око от време на време.
Тогава компания никога не си оставя пиенето без надзор.
Охраната също не е там за красота, още на входа може да прецени кой и какви проблеми ще създаде.
Такси може да се викне пред входа.
Съветвам да избирате такъв тип заведения.
Има и такива, не всичко е Содом и Гомора.

# 68
  • София
Скрит текст:
Чета и се чудя.
Някакъв неразбираем сарказъм или наистина?
Една съпруга и майка трябвало вече да не мисли за дискотеки, а вкеки свободен миг да отделя на съпруга си?
Какви кафета, какви пастички и тортички, ви гонят?
Какви свлячи, какви са тези отговорности на мъжа за безопасността на жена си по заведенията, които налагат тя да не излиза?
На какви дискотеки ходите и ходили ли сте изобщо?
Дамска компания (както грозно я наричате кокоша) обикновено отива малко по-рано и може и да не сте забелязали, но бармана им хвърля по едно око от време на време.
Тогава компания никога не си оставя пиенето без надзор.
Охраната също не е там за красота,
Скрит текст:
още на входа може да прецени кой и какви проблеми ще създаде.
Между другото, и аз съм забелязвала, че охраната се намесва в такива ситуации. След това наистина авторката си хваща таксито и няма проблем.

# 69
  • София

Някой по-назад беше писал, че не би си пуснал жената сама на дискотека, за да не пострада. Това коментирам. И общия случай. Аз разбирам да не ви е приятно да ходите на дискотека или да сте само жени, ама това набиване на канчето колко е опасно в дискотеките и колко лоша жена/ майка е, защото ще излезе без мъжа си да се позабавлява, е меко казано абсурдно.
Естествено, че е абсурдно, затова обяснявам обратното – че може да ти е приятно да  си с мъжа си или гаджето си, може да предпочиташ да не сте женска компания, но това е въпрос на вкус и няма никаква връзка с майчинството или средновековните разбирания. Жената ще си реши в каква компания да бъде. Мъжът и не иска да ходи на дискотека и ще си отиде с приятелките.
Поне аз за 30 години дискотеки и барове, не съм видяла нещо опасно. Досадно понякога, но не и опасно. Понеже не ходя на опасни места. По чалготеки и селски дискотеки и с мъж е опасно, не съм и ходила.

# 70
  • София
Аз съм страхлива, избягвам да се возя сама в такси, не ми е приятно. Гледам да има кой да ме изпрати, ако не съм с половинката.
" Всеки си преценя! "

# 71
Ее, стига де. Спътник в живота не се избира по това, дали ходи на дискотека. Моят мъж не ходи и не обича, а аз обичам да излизам. Но той е мил, любящ, добър мъж и баща, дай да му бия шута, че не излиза на дискотека Joy Голяма работа да излезеш за 2-3 часа като самостоятелно човешко същество. Не разбирам тази нужда да си слепен 24/7 с половинката си, то е и вредно за психиката.  Малко разнообразие не вреди никому. Жените имаме нужда да сме в компания на жени, а мъжете да си правят някакви мъжки си неща.

100% съгласна. Просто дискотеката за мен не е най-доброто място.

# 72
  • София

Да, поне в десетилетието 2010-2020, когато аз съм била на дискотека, беше социално неприемливо за тийнейджърския ми ум да не си с високи токчета, с които не можеш да вървиш, и фенски рокля/бляскав гащеризон с гол гръб/нещо уау. Повечето жени приличаха на миски на конкурс. Сега вече е по-освободено и по-модерно, младите си обуват маратонки, слагат една тениска и отиват да се забавляват. Не знам дали това е било мода навсякъде, просто аз съм останала с такова впечатление и съм спазвала "етикета". Smiley
Щом съм ходила на дискотека с пола тип молив и сако...

Не знам къде си ходила, но там където ходя аз, а излизам от началото на 90-те, винаги сме ходили по дънки и с маратонки, понякога токчета ако някой го влече, но не е сега по-освободено, винаги е било. Просто има различен тип барове и дискотеки. Тия с натоканите мацки ги има и сега и са нещо, което наричам латентна чалга, там не се танцува особено. Там като на селска дискотека се гледат и бррр.

# 73
  • Out of the Mix
По повод Варна - лятото бях в Ментол на приятно рок концертче.
Едно от приятните места в града и на плажа, Морската.

Дискотеки никога не съм харесвал, дори и като тийн, и като студент.
Сега посмъртно не бих се забил.

# 74
Ее, стига де. Спътник в живота не се избира по това, дали ходи на дискотека. Моят мъж не ходи и не обича, а аз обичам да излизам. Но той е мил, любящ, добър мъж и баща, дай да му бия шута, че не излиза на дискотека Joy Голяма работа да излезеш за 2-3 часа като самостоятелно човешко същество. Не разбирам тази нужда да си слепен 24/7 с половинката си, то е и вредно за психиката.  Малко разнообразие не вреди никому. Жените имаме нужда да сме в компания на жени, а мъжете да си правят някакви мъжки си неща.
100% съгласна. Просто дискотеката за мен не е най-доброто място.

Бил съм по достатъчно дискотеки, знам каква е целта на ходещите там и какъв е контингента.
Не е механа да хапнеш, не е кафе да си хортуваш, не е танцов клуб да си потанцуваш, не е концерт да послушаш музика.
Алкохол, свободни хора, еуфорична обстановка, излизане по женски, новата тема за раздела се готви отсега.  Чудо ще е, ако се опази.
Не съм спирал гаджетата ми да ходят по дискотеки, но ако си продължат да си ходят както преди, вече знам с какво си имам работа.

Общи условия

Активация на акаунт