Майка на дискотека

• 9 285
  • 339
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Естествено, че ще отида. Дори аз ще организирам ходенето.
Не обичам дискотеки и никога не съм обичала. Той също.
Но ще отида, за да го зарадвам и да сме двамата. И ще се забавлявам на макс.

# 166
  • София
Не е казано да зарязваш приятелите си.
Нормално е да имаш и да се виждаш с тях.
С приятелка винаги може да излезеш, но на личния си празник ми е странно да я предпочетеш.
Скрит текст:
Това е.
Аз се виждам редовно с приятелки. На обяд, на кафе, на спа за ден. Не мисля, че е спойка на важните събития обаче да съм с човека до мен и той да ми организира приятно изкарване.
След като жената обича дискотеки, той може поне 1 ден да не се врътка как не му се ходи, а той да ѝ организира ходенето и да я зарадва. Това е за мен проблемът в случая.
И написаното от нея, че я "пуска".
Стигне ли се до там някой да те пуска или не, става тегаво.
Защо пишеш без да четеш?
Авторката е поканила първо мъжа си. Той е отказал – той е този, който не иска да е с нея на празника ѝ.

Аз да ви попитам, тогава. Ако знаете, че любимият ви човек, на рождения си ден иска да е с вас, но на дискотека, ще отидете ли? Аз бих, с удоволствие. И тогава, тази тема нямаше да съществува.
Точно. Не обичам дискотеки, но ако мъжът ми иска да празнува рождения си ден там, ще направя компромис и ще отида.
Тук мъжът реже жена си, тя излиза виновната. Много женомразко.

# 167
Да погледнем от друг ъгъл. Ако няма кой да гледа детето, че да идат двамата на дискотека? Някаква свекърва се спомена, ама тя може да е в друг град. Т.е. мъжът й прави жест, че я "пуска", докато той гледа детето.

# 168
  • София
На мен темата ми е ясна.
Авторката дали от възпитание, дали от очаквания на средата около нея, се опитва да се вкара в ролята на майка барабар с всички насадени вековни очаквания - на себеотдаване, грижа, единение с детето докато ѝ гледат очите.

Темата не е дали да отиде на дискотека, доста по- дълбока е.

Всички сте чували - вече си омъжена, вече си майка, не може, не трябва, не трябва да си помисляш….

Стигми, стигми, стигми.

# 169
Аз да ви попитам, тогава. Ако знаете, че любимият ви човек, на рождения си ден иска да е с вас, но на дискотека, ще отидете ли? Аз бих, с удоволствие. И тогава, тази тема нямаше да съществува.
Да, мисля, че всеки би. Не съм мъж, но ми се струва, че и всеки влюбен мъж би искал да е с жена си на дискотека на рождения и ден. Т.е. дори на дискотека, ако не обича дискотеки, това е веднъж, по-важно е, че ще споделят празника.

Така е. Има си хора, които мразят дискотеки и нощни клубове. Не че за една вечер ще им стане нещо ако отидат, но пък защо да им се причинява такъв дискомфорт? Ето така се гради раздразнение. Аз не бих мъкнал партньора си на място, на което въобще не му допада, даже и да е моя рожден ден. Ще измисля място, което да харесва и на двама ни.

# 170
  • София

Така е. Има си хора, които мразят дискотеки и нощни клубове. Не че за една вечер ще им стане нещо ако отидат, но пък защо да им се причинява такъв дискомфорт? Ето така се гради раздразнение. Аз не бих мъкнал партньора си на място, на което въобще не му допада, даже и да е моя рожден ден. Ще измисля място, което да харесва и на двама ни.
Не съм мъкнала никого никъде, но любовта е грижа и като някой има рожден ден ще му го организирам по негов вкус, дори и да не ми се ходи на мач, скално катерене, джаз конценрт или каквото му харесва. Човек пък не се събира с толкова различен за семейство, че да трябва да пукне от дискомфорт, заради хоби или заведение.
Ето, не бих излязла с гадже на чалга, но и няма да съм в каква да е връзка с такъв човек.
Ако съм с някой и не ми организира той рождения ден, не само да не иска да дойде, просто... няма какво да коментирам. Случаят тук явно е друг, може да няма кой да гледа бебето и тн, случва се с малки деца само единия да може да излезе. Не е забранено.

# 171
Тя писа, че има кой да гледа бебето за една вечер, но понеже мъжът ѝ не обича дискотеки, щял той да го гледа. а тя да отиде да потанцува. И накрая пак тя излезе виновна, че иска да празнува своя рожден ден, не по вкуса на мъжа си.

# 172
Боооооооооже, как пък няма да отида на бар ако с приятелки се разберем и мъжът ми гледа детето. И съм го правила, де.

Голям праз, че е рожден ден - тъкмо е и хубав повод. Мъжът като не иска - още по-добре. Хич не обичам да излизам със съпруга си. Той си има среда, и аз моята.

# 173
Аз не съм против излизане с приятелки, макар баш на дискотека да ми е неразбираемо. Но защо баш на рождения ден??? Не мога да си представя баш на този ден да не сме заедно. Иначе всеки си излиза понякога със свои хора, но да не се намери начин баш на този ден да сте заедно за мен е абсурд. Това не е връзка.

# 174
А защо не? На рожденничката и се ходи, с мъжа ѝ при това. Но той отказва, баш на рождения ѝ ден. И тя е виновна, че видиш ли ще отиде без него. Трябва да се откаже от желанието си, дори на рождения си ден и да се съобрази с мъжа си? А колко по-готино щеше да бъде, той да я заведе на дискотека, като знае, че тя обича. Пък на неговия рожден ден ще отидат, където той иска.

# 175
  • France
Цитат
Боооооооооже, как пък няма да отида на бар ако с приятелки се разберем и мъжът ми гледа детето. И съм го правила, де.

Голям праз, че е рожден ден - тъкмо е и хубав повод. Мъжът като не иска - още по-добре. Хич не обичам да излизам със съпруга си. Той си има среда, и аз моята.
Анджък Simple Smile
ММ пък даже няма да го моля (и не го и правя) като го знам, че не обича да ходи по дискотеки
Понеже си изгледах децата без чужда помощ, за мен е трогателен жест бащата да ги гледа за да отида някъде с приятелки. А и аз ходя за по няколко дни и нощи, въобще не се задоволявам с една дискотека

# 176
  • По света и у нас
Напротив Годзи, свободата в брака всъщност го крепи и сплотява, а не го деградира ако си с правилния мъж.
Проблема на много женени е че са постоянно заедно и не могат да се порадват на отсъствието си.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 22:53 от PriMadonna

# 177
  • София
Миленака, прочетох. Не разбирам отказа му. Заради любимата жена пък да не може да изтърпи няколко часа.
Нея я разбирам дотолкова, че той е този, който отказва да уважи празника ѝ по избрания от нея начин.
Аз в нея проблем не виждам, освен несигурност. Проблем виждам в него.
Тя с приятелки може да ходи с повод и без повод. С мъжа ѝ ми е интересно дали и какво изобщо правят заедно.

За гледането на бебето, тя писа, че има кой. Пък и да няма, винаги може да се наеме бавачка за няколко часа. Стига да има желание, но мъжът просто няма такова.

# 178
  • София
Ами ако преди това са празнували заедно двамата, не е задължително да са като скачени съдове през целия ден. И вечер. За мен това би било проблем. Първо празнува с мъжа си, после с приятелите си. Звучи ми като идеален вариант.

# 179
Ние и двамата не обичаме баш барове и дискотеки, но не виждам нищо лошо, странно или деградиращо в това момичето да си отпразнува РД, както й се празнува. Каква деградация от майка на малко бебе, вие сериозно ли? Grinning Да не би да си я представяте как шмърка в тоалетната линийка след линийка по минижуп и гол пъп докато отвън я чакат 3ма едри батки? Grinning Жената отива с приятелка/и да потанцува, голяма страхотия, няма що.

В случая той отказва да я придружи - може пък наистина да не му се ходи на човека, не е престъпление. Аз не бих карала ММ да прави нещо, което ще му е неприятно само, за да ми угоди.

Общи условия

Активация на акаунт