Отговори
# 1 080
  • софия
Ивана, нито сте тъпи, нито е нормално лекарите да не обясняват. Ако всички разбирахме, всички щяхме да сме лекари по всичко, но не сме. Не мога да повярвам, че може да съществува подобно отношение: това са лекарствата. Търсете си ги, оправяйте се. Без обяснения, без нищо.
С конкретен съвет не мога да помогна. Сигурна съм, че ще пишат хора, които могат. Ако прецените, снимайте епикризата, като заличите личните данни. Положителното е вашата нагласа да не се отказвате.

# 1 081
  • Пловдив
Според тази имуно-хистохимия , на мен ми прилича на аденокарцином на БД.
След като няма образни изследвания как са заключили че е в 4-ти стадии? Трябва да има метастази , а къде и с какво ги видяха.
Направете скенер с контраст на цяло тяло(може и платено ) и по възможност ЯМР на Главен Мозък (при невъзможност може и скенера да включва и глава)
Чакате ли да излязат изследванията за мутация в EGFR,ALK и еспресия на PD-L1 ,от патоанатомията ,или трябва да ги направите сами.? Пише "Чака се...." та предполагам ,те са ги пратили блокчетата за тези изследвания.

# 1 082
Нищо не ни казаха, за изследванията за мутация. От патологията казаха,че това е всичко необходимо което ни трябва за назначаване на лечение.  Онколога прочете епикризата и не каза нищо. 
Пише: Решение на онкологична комисия: предстои представяне пред онкогична комисия след като се изготви EGFR,ALK,PD-L1.
По - късно  имаме час при друг лекар и ще видим какво ще каже .

# 1 083
Нищо не ни казаха, за изследванията за мутация. От патологията казаха,че това е всичко необходимо което ни трябва за назначаване на лечение.  Онколога прочете епикризата и не каза нищо. 
Пише: Решение на онкологична комисия: предстои представяне пред онкогична комисия след като се изготви EGFR,ALK,PD-L1.
По - късно  имаме час при друг лекар и ще видим какво ще каже .

Къде се случва това, ако не е тайна? Предполагам в провинцията? Така чак да не им се работи... нямам думи!

# 1 084
Здравейте,бях чела в по-предишни постове за застраховки,които покриват тежки заболявания.Може ли някой да ме насочи,не става въпрос за мен/ясно/.За да не преча в темата,може на лични,както прецените.Благодаря

# 1 085
Здравейте, отскоро съм тук и не успявам да чета много, защото темата е тежка, но вече спешно с мъжа ми трябва да вземем решение за адювантна имунотерапия с Keytruda след отстраняване на голям светлоклетъчен карцином на бъбрека (и бъбрека).

Срещали сме се с онколози, единодушно я препоръчват терапията, въпреки че се надявахме да приключим лечението с операцията и да разчитаме на наблюдение, но при него туморът беше голям и навлязъл във вената.

Въпросът ми е може ли да ми дадете съвет или да споделите опит за мястото на провеждането на терапията в София? Всякакви мнения ще са ми от полза. Благодаря!

# 1 086
Lucy in the Sky with Diamonds, пробвайте в болница "Надежда".
Съпругът ми преди 3 години се лекуваше там от същото, но тогава Кейтруда не беше одобрена за светлоклетъчен бъбречен карцином, а само имунотерапия с Опдиво. Д-р Маргарита Таушанова (чета, че сега е в МБАЛ "Сердика"), д-р Мила Петрова и д-р Мохамед Алхалаби се занимаваха със случая му.
Д-р Мангалджиев от онкологичния диспансер в Младост също има интереси в тази област, но там не знам как стоят нещата с терапията.
Можете да проверите за лечение и в Токуда, Онкологията в Дървеница и Сити Клиник на Цариградско шосе.

# 1 087
Здравейте!

Писах преди време в темата относно баща ми, който е диагностициран с авансирал рак на простата. За съжаление, въпреки че получихме терапевтична схема от добър онколог в София, лекарите в Шумен не са следвали препоръките. Най-вероятно са влошило негово състоянието и затова искам спешно да го преместя. Той е много слаб, с болки и мисля, че проследяване в София не е възможно на този етап.

Биопсията беше направена във Варна, но не продължихме лечението там, тъй като онкокомисията предложи операция, което не беше адекватно решение.

Дали някой може да препоръча адекватен онколог в Плевен?

Благодаря Ви!

# 1 088
  • някъде там
Здравейте, искам да предложа останли ни обезболяващи, който майка ми така и не се наложи да пие, както и против повръщане за след химиотерапия. Някой ако има нужда, моля пишете ми налично

# 1 089
Тази нощ е починал свекър ми тихо и кротко в съня си,както и живя.От онкологично заболяване.Добър човек беше.Бог да го прости!Много е тежко...

# 1 090
Тази нощ е починал свекър ми тихо и кротко в съня си,както и живя.От онкологично заболяване.Добър човек беше.Бог да го прости!Много е тежко...
Съболезнования , да почива в мир

# 1 091
Съболезнования на тези, които са загубили близки!
Ssssss7, защо не е опериран? Щом има сцинтиграфия без налични метастази и биопсия със стадиране втора степен Т2NxMx лечението нали е точно операция, щом не е на преклонна възраст.
След операцията носят пак на изследване находката.
Кой ви каза да не се оперира?

# 1 092
Съболезнования Sad

# 1 093
Съболезнования! Мир на душата му! 😔

Kristinia, защото във Варна явно изобщо не са гледали ЯМР, който предоставихме, и според него е T3bN1 и не е подходящ за операция. В Шумен го стадираха дори на T4N1M0. Не мога да повярвам как може да са толкова неадекватни и незаинтересовани от пациентите. Изобщо не са следвали препоръките за лечение и искам да го преместя преди да го уморят. Дано не е фатално тяхното безхаберие.

# 1 094
Здравейте!

Писах преди време в темата относно баща ми, който е диагностициран с авансирал рак на простата. За съжаление, въпреки че получихме терапевтична схема от добър онколог в София, лекарите в Шумен не са следвали препоръките. Най-вероятно са влошило негово състоянието и затова искам спешно да го преместя. Той е много слаб, с болки и мисля, че проследяване в София не е възможно на този етап.

Биопсията беше направена във Варна, но не продължихме лечението там, тъй като онкокомисията предложи операция, което не беше адекватно решение.

Дали някой може да препоръча адекватен онколог в Плевен?

Благодаря Ви!
Щом имате предписана схема за лечение според мен Ви трябва просто онколог, който ще я спази. А какво лечение е било предписано и какво е правено до момента? Колко е глийсън скор? Колко е бил ПСА в началото, колко е след терапията?

Общи условия

Активация на акаунт