Отговори
# 1 110
  • Варна
Благодаря ти Уайт. Възможно ли е спирането на xgeva-та?
Според д-р Тимчева, може да се разреди или спре, но онколозите, при които е в момента не казват за такова нещо.
Сестра ми сря Ексдживата преди година, защото трябваше да вади зъби и вече не иска да я слага. При нея има една костна мета(поне на скенер)която е без активност в момента. И Тимчева и Консулова, казаха че няма проблем да я спре, като Консулова препоръчва поне на 6м да я слага.Винаги й я изписват на комисия, но не й я слагат. Това е личен избор, но вие се консултирайте с онколог.

# 1 111
  • Пловдив
Ексджива НЕ действа срещу костните метастази  Това RANKL инхибитор -подтиска активността на остеокластите
Те изпълняват ролята на макрофаги в костната тъкан -участват в костната резорбция на Стара и/или увредена костна тъкан. Прилагането му забавя резорбацията и намалява риска от фрактура/и в засегнатата/тите от метастази кости.

# 1 112
Благодаря Ви!

# 1 113
Здравейте всички!Нямам метастази в черния дроб!
Благодаря на всички,които ме подкрепиха и които все още ме подкрепят!Желая от сърце чисти скенери и добри резултати!

# 1 114
Браво!На теб,на духа ти,на вярата ти и решителността ти!Здраве и прекрасни дни пожелавам!

# 1 115
Благодаря ти Неда!

# 1 116
Здравейте, прекрасни, силни хора! Не знам дали е правилната тема, но се надявам да сме от помощ на някой. От татко ни останаха много неотваряни лекарства - за кръвно, захар, гъби,  пробиотик, спринцовки, деган. Знам колко скъпо е всичко и знам, че татко ще иска да ги подарим на някой, койтонима нужда с надеждата, че ще сме максимално от полза. Не назовавам имена на лекарства изрично, но ако някой има интерес, нека ми пише! Успех желая на всеки! ❤️

# 1 117
  • София
Здравейте, мили хора!
Моля за информация относно ПЕТ скенерите в София?
Кои към момента са най-добрите? Накъде да се насочим?

# 1 118
Здравейте, моля за помощ с обяснение какво да правим.
След КТ с контраст в разчета пише :
В структурата на двете скапули, стернума, голяма част от ребрата и пришлените се визуализират множество остеосклеротични лезии. В стернума се открива единично добре демаркирано огнище на костна деструкция, което не може да се свръже еднозначно с основното заболяване.

# 1 119
Здравейте на всички, връщам се малко късно с информация, но нямах възможност по - рано. Вече имаме направени всички изследвания и 5Д скенер.  Аденокарцином на бял дроб 4 стадий с разсейки в черен дроб и кости. Минахме и онкокомисия - решението е химиотерапия + имунотерапия. След няколко дни започваме.
Оказа се,че има още документи, който
Николов (няма да го наричам доктор, защото не е заслужил)и екипа му от Св. Иван Рилски - София, не са могли да ги разчетат изследванията или искаха да изкарат допълнително пари от нас. Предложи ни да си платим 8 хил лв.  за таргента терапия за 1 месец ако не да се оправяме сами.
Добре,че патолога на който попаднахме там си разбира от работата и сме и много благодарни.
Не ми и минало и през ум , как може да те съсипан допълнително психически някакви псевдо доктори....
В последно време чуваме много за фенбендазола като алтернативна или допълнителна възможност. Може ли да ми обясните  дали би попречил на химиотерапията и имунотерапията ? И каква е схемата на прием? Дали няма да затрудним работата но черния дроб допълнително?

# 1 120
  • Пловдив
Ефект никакъв, само сериозни щети за черния дроб. Има си одобрени химиотерапевтици които действат срещу микро-тубулите - Таксаните-Пaклитаксел, Доцетаксел , Гемцитабин.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 09:38 от whitefang

# 1 121
Здравейте, моля за помощ с обяснение какво да правим.
След КТ с контраст в разчета пише :
В структурата на двете скапули, стернума, голяма част от ребрата и пришлените се визуализират множество остеосклеротични лезии. В стернума се открива единично добре демаркирано огнище на костна деструкция, което не може да се свръже еднозначно с основното заболяване.

Ravi,  доколкото съм разбрала от четенето по форума скенерът  и ямр могат да покажат стари, неактивни лезии, които са един вид като “приспани”и без развитие, а само пет скенера показва кои наистина са активни. Явно ще трябва пак галиев пет скенер за да могат да сравнят какво е положението спрямо миналия път, т.с описаните лезии може да са стари и да не са активни.

# 1 122
  • София
Моля отново да ме насочите към ПЕТ скенер! За София.
Преди 2-3 години в Онкологията беше най-добрия, но към момента не съм наясно. Има ли вече някъде по-нов и по-добър?
Токуда добър избор ли е?

# 1 123
Апарата се обслужва от хора и разчитането се прави от хора.

# 1 124
  • София
Апарата се обслужва от хора и разчитането се прави от хора.

Къде бихте преппоръчали да се направи в този смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт