Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 94

• 43 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Радвам се, че ви е харесала маската от Лидъл. Наистина е страхотна, а и е супер бюджетна Simple Smile
Да се оплача.. Миналата седмица си взех от ДМ шампоан оцветител - на Balea мисля, че е, но странно защо го няма в приложението. В еднократна дозичка е и струваше около 2 лв по спомен. Взех някакъв силвър или перлен цвят за руса коса с идеята да матирам жълтеникавите оттенъци, които ми се получиха при последното боядисване. Емии, няма такъв ужас просто.. Освен, че ми изсуши и заплете косата, но и ми оцвети по-светлите кичури в синьо-лилаво и то ярко при това. Останалата част не я матира, разбира се. Трети или четвърти ден поред я мия, за да падне, но не мърда Joy
Та, не си го взимайте!

# 646
  • София
Витамин С и дълбокопочистващ шампоан. Ще поизсуши още, но такъв тип боички не се свалят само с миене.
Или римуувър, тоя на Престиж не уврежда изобщо, но мирише на развалени яйца.

# 647
ShokolaDkaa, същото преживяване имах с руса къна. Това е готова паста за намазване, не се приготвя от прахове като друга къна. Пишеше, че ако искам по-светли нюанси, да стоя повече. Верно, че човек понякога и сам не може да повярва колко тъпо може да постъпва!... При все, че видях че е лилаво на цвят това нещо, стоях повече от час. Съответно косата ми след това беше тъмно синьо сива. И няма измиване, хора! Един месец не мръдна тоя идиотски цвят. И като знам, че боя след къна прави поразии, исках да се отмие максимално, а то на помръдва! Накрая с боя за щастие докарах цвета на косата, който ви показах по назад и си отдъхнах с облекчение.
Та ето това не си го купувайте
https://www.ozone.bg/product/herbal-time-krem-kana-za-kosa-srebristo-rus-1/
А, забравих да кажа, че и маски правих с кисело мляко, за да падне цвета. Ами - не, не мръдна.

# 648
  • на дъното
Здравейте 🙂
Знам,че е много индивидуално,но ако може мнения за тази серия шампоани и балсами.
Зглеждам ги от доста време а и там където работих преди време много се купиваха и хвалеха.

Благодаря 🙂
Лек и спокоен ден🍀❤️🤗🌞

# 649
  • София
Оооо, веднага се "минах" с ДПШ и аспирин, но това чудо има завидна трайност и не помръдва, хах Ще си походя още малко като куку, то се е видяло, макар че точно отпред са тези красиви "нюанси" Joy
Видях, че по-назад се коментираха продукти против косопад. Мога да препоръчам този шампоан - https://remedium.bg/babe-shampoan-energizirasht-250ml-061828/p. Има и лосион от същата серия. Ползвам също и масла, но да ви кажа само - има огромно значение какви са маслата. Тези от по 5-6 лв на бг марки от рода на Икаров, Ривана (или нещо подобно) и Зоя за мен не са истински.. Пробвах на Дотера - ами разликата е огромна! Верно, че са по-скъпи, но са страшно икономични и си струва да се инвестира. Розмаринът им примерно е страхотен. Ползвам го сигурно втора година, ако не и повече Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 07:57 от ShokolaDkaa

# 650
Маслата гранясват и с тях трябва са се внимава. На опаковките мисля, че пише 6 месеца след отваряне.

# 651
  • София
Маслата гранясват и с тях трябва са се внимава. На опаковките мисля, че пише 6 месеца след отваряне.
Държа ги на тъмно и хладно и няма абсолютно никаква промяна. Имам също кедрово и чаено, осен базовите - кокосово, рициново, бадемово и арганово. Забърквам си различни смеси. Засега съм най-доволна от комбинацията рициново + капка/две розмарин за скалпа преди баня. Зехтинът също ми се отразява добре на косата, но и той трябва да е качествен. Blush

# 652
Тези на Дотера ме отблъскват с начина си на продажба.

Купувам на Алтея, както и на Зоя. Чичо ми ми подари лавандула на Дотера - нямаше осезаема разлика за мен.

Сигурно са много добри и качествени, но това не означава, че българските (и по специално Алтея и Зоя са лоши или ниско качествени).

# 653
Момичета, цяла седмица вече ползвам този крем, който ви показах и съм много доволна. Не оставя бял филм, нанася се и попива лесно, не оставя мазен филм, SPF50 и има приятен плодов аромат.

# 654
  • София
Тези на Дотера ме отблъскват с начина си на продажба.

Купувам на Алтея, както и на Зоя. Чичо ми ми подари лавандула на Дотера - нямаше осезаема разлика за мен.

Сигурно са много добри и качествени, но това не означава, че българските (и по специално Алтея и Зоя са лоши или ниско качествени).
И аз не одобрявам това със зарибяването на Дотера, но имат хубави продукти. Поръчвам от приятелки и не смятам изобщо, че всичко им е Уау. Същото е и с тези LR - алоето им е наистина добро и дотам. Хилядите други - пасти, води, парфюми и т.н са си чиста зарибявка.

# 655
  • София
Ползвам на Алтея, мисля, че са ОК.
Розмарин, като се сетя, капя на върха на пръстите и направо разтривам нощта преди да мия коса. Нямам оплаквания или раздразнения, знам за етеричните и базовите, но няма начин да си сложа мазньоч в корените и после да търкам усилено да го разкарам.
Устройва ме моят начин, макар да не съм много сериозна, но после цялата къща мирише и постоянно има коментари - каква е тая странна миризма, някой съсед да не боядисва врати в общия коридор.Joy

Откакто пиша редовно в темата, вместо само да я следя, постоянно искам нещо. Вие сте виновни. Flowers Hibiscus
2025 имам вето на козметика уж.

# 656
  • София
Миризмата на розмарина е наистина покъртителна - мислех, че ще му свикна, но не Sad Аз слагам по 1-2 капки в базово масло. Рициновото не ми омазнява, някак като че ли попива в скалпа.
Пробвала съм и в хининова вода (10-ина капки)  за след баня. А понякога слагам и капка директно в шепата с шампоана като се къпя - също е добър вариант.
И аз не обичам мазнотии Simple Smile

# 657
  • Варна
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/okoloochen-krem-vitamin-c-eye-bo … 4066447216134.htm
Много съм недоволна от този т.нар бустер. Не виждам някакъв ефект, ползвам го от около месец. Бих преглътнала липсата на ефект за тези пари, но ужасният кир ефект - не. Нанасям го на чиста околоочна зона и това нещо уж попива, но се оказва, че е засъхнало на повърхността на кожата и се лющи. Ужасно е неприятно, чудя се къде да го доизразходя или да го изхвърля.

# 658
Не ми се отваря линка, този ли:

Ако е той, тъкмо се чудех между него и един на Биотен.

# 659
  • Варна
Нещо се е бъгнал линка, но да, този е.

Общи условия

Активация на акаунт