Астрология - 26 тема

• 31 610
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Еха,благодаря за днешната живителна доза сарказъм! Успокоително е да знам, че дори с приказна карта мога да си поръчам психо-драма с гарнитура от ретро Мерк. Ще си пия антибиотика със Сатурнов лед, ще се допитам до Нептун за маларията (все пак той нали обича течности) а Марс..той вече ми е сервирал главоболие по рецепта – люто, в съвпад и без упойка.BlushWink

# 556
Марс съвпада със Сатурна ви на всеки две години. А квадратура на Меркурий с натален Меркурий се случва 2 пъти годишно, даже и повече ако има ретроградни фази. Сами по себе си, тези аспекти няма как да направят супер сериозни поразии. Вижте транзитите на външните планети.

# 557
Да, предишния месец този транзитен Нептун в съвпад с тр.Сатурн в опозиция с натален Сатурн в съвпад с натален Юпитер (в натала се вижда напрегнатия натален аспект Юпитер -Нептун в 9-12домове) донесе смъртта на баба ми. А пропуснах да кажа че всъщност имаше Тао квадратура заради транзитен юпитер към тази опозиция. Отделно и меркурий прави квадратура към управителя ми на 8 дом Слънце тогава. Тр.Уран и той опозиция към натален марс активиращ наталната квадратура към луната ми...да не говорим и че в соларния ми хороскоп асцедента ми е в дева попадащ в осмия ми дом в съвпад с натален сатурн. К12 соларно също ми съвпада с натална Луна..В прогресиите пък имам опозиция на прогресивна луна към натално слънце(управител на 8 дом).
Чудно ми е за това дето се говори в последно време, че ако човек отиде на рождения си ден на друго място ще се изменят нещата в соларната карта. Например ето за моя случай. Някак не ми се вярва, че на смъртта ще се повлияе.. а и все пак това е моята карта, а не нейната..

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 11:39 от Силфида

# 558
  • SF
Марс съвпада със Сатурна ви на всеки две години. А квадратура на Меркурий с натален Меркурий се случва 2 пъти годишно, даже и повече ако има ретроградни фази. Сами по себе си, тези аспекти няма как да направят супер сериозни поразии. Вижте транзитите на външните планети.

Само една леееека корекцийка Simple Smile Няма "ако" - ретроградни фази има 3 или 4 пъти в годината, всяка година. Всяка една година! Simple Smile
Аспектите на Меркурий се преживяват съответно 3 или 4 пъти всяка година или веднъж на всеки 88 дни. За да има някакво грандиозно събитие, трябва да участва и някоя от тежките планети.
Иначе, да, ако се наблюдаваме стриктно, може да забележим, че всяка година около празници се спречкваме с роднините (примерно), около лятната ваканция все нещо докуметално излиза, или колата прави номера.
Но това са неща, които се случват на всички, без да знаем, че Меркурий  е направил съвпад с Плутон (само примери давам!) и се ядосваме, че уж не е ретрограден, пък сме забравили, че винетката е изтекла и сме отнесли глоба.
Имаме си наши карти, с транзити, които си ни засягат само и единствено нас (е добре де, и партньора, и децата, и тези, с които общуваме в ежедневието си).
Затова за всеки случай, при транзит на Меркурий не купувайте важна техника, която искате да ви служи дългосрочно - кола, пералня, хладилник. Аспектът му ще се разпадне бързо. Действайте след това, защото след 3 месеца и половина, понеже е бърза планета, отново ще направи аспект и отново ще трябва да почакате да отмине непрепоръчителният му период.

# 559
Мдаааа... Ето ви пример за едни "лесни" карти, без опозиции, кръстове, Тао квадратури и т.н.
Пък и техните притежатели споделят за поразии.
Като ме попитат "лоша ли ми е картата?" Приказна ти е, но си пий антибиотиците, ако ти ги изпишат и се ваксинирай срещу малария.

Esme, пия си всичко😆 ако ми изпишат, няма ваксина за малария но има антималарийна терапия, и ако не се твърдеше навсякъде колко е безопасно в Занзибар щях да взема мерки. Уви всичко е безопасно докато не стане опасно.
Лесни карти колко да са лесни? Всеки си пати под една или друга форма но да сме живи и здрави.

# 560
  • При децата ми

Ето това е отговор.

# 561
Аз съм със слънце в 12ти дом и загубих баща си на 17г, за слънцето в 12ти дом е вярно, че означава липсващ баща
Защо? Или е по-важен 4 дом за родителите? Естествено и цялата карта, но предполагам и слънцето и луната. Виждала съм го у хора загубили рано баща си със слънце и Сатурн в 12 дом.

# 562
Maria, едва ли е само Слънцето. Моето е в 4Д съвпад с Уран, отгледана съм от майка си.

# 563
Много трудно по една планета могат да се правят такива генерални заключения. Трябва да има наслагване на фактори. Затова и тълкуването на карти не е толкова просто като да видиш кои планети в кои домове попадат.
И моето слънце не е 12ти дом, пък нямам връзка с баща си.

# 564
Много трудно по една планета могат да се правят такива генерални заключения. Трябва да има наслагване на фактори. Затова и тълкуването на карти не е толкова просто като да видиш кои планети в кои домове попадат.
В кой дом ти е? И знак или аспекти? И все пак никой не е написал, че има слънце в 12 дом и чудесен баща, който е доживял до дълбока старост.

# 565
В кой дом ти е? И знак или аспекти? И все пак никой не е написал, че има слънце в 12 дом и чудесен баща, който е доживял до дълбока старост.
В 4ти дом е, управлява 2ри.
Прави съвпад с Юпитер, Сатурн, Венера, Меркурий и е аспектиран от Луна. Правя уточнение, че не ползвам западна астрология, макар че при моята карта има съвпадение между ведическа и западна.

Слънце в 12 дом може да значи живот в чужбина, някаква форма на изолация - затвор, болница, религиозно място. Зависи действително кой дом управлява Слънцето, какви аспекти получава, дали има някаква допълнителна сила, в кой знак е и т.н. Отделно загуба на баща/майка винаги има в даден етап от живота - вече има разлика дали това ще е като дете или като пораснал
Просто са много нещата, не е едно Simple Smile

# 566
Нали зависи и каква система се ползва. При пласидиус моето Слънце е в 12 дом - никой от родителите ми не липсва, отгледана съм с много  любов, майка ми почина на 75, баща ми на 82 си е жив и здрав.
Не съм живяла в чужбина.
По целодомната Слънцето ми се пада в 1 дом.

# 567
Прави съвпад с Юпитер, Сатурн, Венера, Меркурий и е аспектиран от Луна. Правя уточнение, че не ползвам западна астрология, макар че при моята карта има съвпадение между ведическа и западна.

Имаш много мощен стелиум как мислиш, че ти се отразява това в живота? Малката ми се роди със съвпад Венера Меркурий Сатурн и Нептун в 12 дом. Има доста сложна карта.

# 568

При по-напрегнати аспекти може бащата да липсва, но се сещам и за някои известни личности, които са със Слънце в 12-ти дом, образуващи секстили или тригони, и са израстнали с бащите си - примерно Кейти Пери и Мадона. На първата баща й даже е пастор.
И аз съм със Слънце в 12-ти, баща ми живее от доста време в чужбина, но не бих описала отношенията ни като лоши.

# 569

Имаш много мощен стелиум как мислиш, че ти се отразява това в живота? Малката ми се роди със съвпад Венера Меркурий Сатурн и Нептун в 12 дом. Има доста сложна карта.
Да, картата ми е малко хахава, като съм правила консултация при някой за пръв път, малко се чуди как да я почне. То и аз се чудя Grinning Но бих казала, че имам добър късмет в живота - и личен, и професионален, различни неща ме интересуват и с много неща едновременно се занимавам, от което редовно ми пуши главата, де Grinning

Като цяло моето разбиране е, че няма лоши домове - има комбинации на управители на 6-ти, 8-ми и 12-ти, които дават устойчивост, успех и издигане. Но пак правя уточнението, че говоря само от призмата на джьотиш.

Общи условия

Активация на акаунт