Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 17 033
  • 350
  •   1
Отговори
# 135
КАкви борби?!
Шут в гъза и некст.
Мъже да искаш.

# 136
  • Пловдив
КАкви борби?!
Шут в гъза и некст.
Мъже да искаш.

Quantity or Quality Rolling EyesRolling Eyes

# 137
Е, то тук ово е стандарт.

# 138
Най кофтито в цялата ситуация е, че мъжът (ВЪОБЩЕ НЕ ГО ОПРАВДАВАМ) в някакъв момент е прав.Защото съм сигурен ,че е говорил с нея , казвал и е какво не му харесва в нея , казвал и е примерно ,че много мрънка.......но жената в нейната илюзия за прекрасната съпруга и майка си е подминала тези думи и въобще не ги отразила.

Типичното мъжко мислене, че и на някои жени за жалост. Тя си е заслужила изневярата, защото е мрънкала. Друга за същото си е заслужила да я пребият. Винаги жертвата е виновна, ако не е, нямало е да се случи.
Изобщо ли не осъзнавате колко абсурдно е това? Няма семейство от ангели, навсякъде има по някое време някакви търкания, някакви разминавания... Трябва ли всеки път отсрещната страна да реагира с изневяра?
Ами ако мъжът е мрънкащият и намиращ кусури? Ако е надебелял или не го вдига по 3 пъти на ден както в началото на брака? Ако е с 2 леви ръце и не може един пирон да забие, ами вика майстори за най-дребното нещо? Всеки път ли тази жена трябва да му изневерява, за да го накаже? Да спи с приятелите му, с майстора...
Или само мъжете могат да наказват с изневери и побоища, жените да само да търпят и да стъпват на пръсти около тях?
Дано мъжете с такова мислене нямате дъщери... Макар че и да имате, те сигурно ще са същите като жените ви и ще търпят разни идиоти, защото няма да имат бащина подкрепа зад гърба си.

# 139
  • Пловдив
Всъщност ........никъде и за момент не съм споменал такива думи.........като съм и направил уточнението

Още в първите си постове ....жената споменава че мъжът и е Сериозен и  Достоен ....това са нейни думи .Според пак нейни думи ..семейството е било хармонично и перфектно.Според нейни думи също тя е перфектната съпруга....не му е звъняла , не го е контролирала , не го е спирала да излиза.....в общи линии ето ти всичко наготово.
И ето го проблема ,мъжът не е достоен , не е сериозен ......дала му е всичко и очаквала  и той да Умен и да оценя...ама има разлика между умен и интелигентен.И се връщаме пак в изходна позиция.Уж семейството хармоничо пък мъжът има някакви нужди за набавяне отвън.

И за 10-ти път .....не го оправдам, давам мнение.......а не според двоен аршин

# 140
Може и да е мрънкала, но монетата има 2 страни винаги – и двете страни са виновни.
Да има топки всеки да си поеме вината. Толкоз ли е сложно.

# 141
Може жената да се смята за перфектна съпруга, а мъжът и да е на друго мнение. Може той да и е казвал какво му липсва или не му харесва, но тя да го е игнорирала, но това не му дава правото да и изневерява. Ако има проблем с нея и не постигат разбирателство или тя не го осъзнава, да си беше тръгнал и тогава да си търси късмета другаде.

# 142
  • Пловдив
Може жената да се смята за перфектна съпруга, а мъжът и да е на друго мнение. Може той да и е казвал какво му липсва или не му харесва, но тя да го е игнорирала, но това не му дава правото да и изневерява. Ако има проблем с нея и не постигат разбирателство или тя не го осъзнава, да си беше тръгнал и тогава да си търси късмета другаде.

Най правилното нещо.......проблема е, че в реалният свят нещата много рядко стоят по този начин.

Малко са хората , които са готови да направят нещо и да си поемат последствията от това свое действие......Казва се смелост ,чест ,досттойнство......думи срещащи се много често , но рядко разбиращи се (включително и аз самият за някой неща)

Всеки прави нещо и се надява да му се размине... това вече е страх, мишкарство и каквото още се сетите ((включително и аз самият за някой неща)

# 143
Свали си кашона сама = провокирам те, за да ме изгониш и да ходя да се жаля на всички колко съм злочест горканчо, жена ми е побърканаза такава дреболия да ме изгони.
Допълвам за нашата капка - във вече сериозно влошени отношения, които започнаха да се отразяват и на децата, една събота късен следобед му казах, когато благоволи да стане от сън след обичайната целонощна игра на компютъра, че кучето му (негово лично, взето без съгласуване с мен), не е хранено и да отиде да нахрани животинката. Той ме изгледа злобно и каза, че няма да отиде и ако не искам да стои гладно, да го нахраня аз. Искал да види унижението ми да правя каквото той заповяда.
Не му дадох повод за скандала, който търсеше, съвсем спокойно пред неговия ехиден поглед взех храна и дадох на кученцето.
След което също толкова тихо и кротко му казах "Край. Аз бях дотук. Искам развод".
За мен остана и "удоволствието" да съобщя на децата, да обера всички негативи, защото запазих честта му и поех отговорността за решението си.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:56 от Eva+

# 144
  • София
Някои мъже са изключително жалки същества.

# 145
Много са субективни и относителни тези понятия – чест, достойнство.
То един мъж може да счита за много достойно да изкара жена си змия, а всъщност той да е едно рядко аки, но да прави огледала с цел да е жертва и яко да манипулира.
Така че - вяра имам само на себе си.
Кой какво казал, рекъл, ама какво било.. Добре.

# 146
Без да съм чел след 1-а страница - омръзнал му е семейният живот, отегчил се е. Според мен го накарай да ти опише как вижда съвместния ви живот след 5 години. Вероятно просто си живее ден за ден и толкоз. На около 40 години нещо им става и на двата пола - явно смятат, че могат да си подредят живота и по друг начин, партньорите са им омръзнали и т.н. Опитай се да покажеш безразличие и спри да се занимаваш с изневярата. Хубаво е да си помислиш дали би било по-добре да си без него.

# 147
  • Обран бостан ;)
Много са субективни и относителни тези понятия – чест, достойнство.
То един мъж може да счита за много достойно да изкара жена си змия, а всъщност той да е едно рядко аки, но да прави огледала с цел да е жертва и яко да манипулира.
Така че - вяра имам само на себе си.
Кой какво казал, рекъл, ама какво било.. Добре.

И кое му е лошото ?
Нямаш бръчки, целулит, ако някой не ти харесва - хапеш го по ухото и чао Trollface

# 148
Ам те тези дето ги хапя по ухото не щат да си тръгват. Joy
Дай друг хинт.

# 149
  • София
Eva+, ако приемаш това като негативи те ще бъдат такива. Напротив, приемай всичко като позитив и ще видиш как ще се окрилиш.

Общи условия

Активация на акаунт