Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 17 033
  • 350
  •   1
Отговори
# 105
Демонстрация на наглост е това. Ще си правя каквото си искам, а ти ТРЯБВА да ме търпиш, защото съм мъж. Мда, в прав текст казано. И ще си ида при мама, ако не спреш да ме тормозиш, защото съм ти изневерил. Пък и не си ме хванала на калъп, все пак. Нямаш доказателства. Ще помишкувам при мама и пак ще си дойда, а ти си длъжна да се правиш, че нищо не е станало. И следващият път да стискаш по-здраво очите и да се правиш, че нищо не се случва...

# 106
  • София
Абуто, в онази тема мъжете хич не бяха очаровани от поведението на пишещата с колегата. И пак казвам, този хем сгафил, хем се държи зле. Пък мъжкото мнение явно не е мнение, а адвокатстване, сам го казваш.

# 107
Фактът, че не видяхме мнения на мъжка страна по темата, освен 1, много добре показва мъжката солидарност.

Дали е имало нещо? Ами то боде очите, авторката го е разбрала много ясно от чата, затова и той  е станал като стена. Крие се и "ляга" в 8 ч вечерта като бебетата.

Да не говорим, че и когато един мъж го хванат на калъп, пак отрича с "Ти не си добре, сторило ти се е, провери си зрението, имаш халюцинации или каквото там измисли в своя защита.

# 108
  • Обран бостан ;)
Мнение от мъж: гузен е от изневярата, не намира достатъчно зрялост да изглади нещата. Като гледам не се и старае - избягва те, явно му е писнал семейния живот. След като и ти си се озлобила покрай събитията, май връщане назад няма. Звучиш задушаваща - ровиш из телефони, водиш разпити, следиш кога ходи до тоалента, колекционираш компромати. Замисли се дали не си изиграла фактор в разрива на отношенията ви.

Най-вероятно е така. Писнало му е да го ревнува и контролира и е решил поне да има защо.

# 109
  • Out of the Mix
Жилището може да е негово и пак да иде при майка си, не е това въпроса.
Какво може да ме накара на подобен ход, да си "изляза" от апартамента, къщата? Thinking
Т.е., едва ли не жената да ми изневери, и аз да изляза?

Ето още едно мнение, специално за теб. Wink

Не се толерира и връзката приключва при изневяра.
Още в самото начало се коментира темата, както и безброй други.
На мен не ми се е случвало, може би жените са държали на мен, давал съм, получавали, каквото искат, нямам представа, само мога да се надявам, колкото и да има диалогичност и отношенията да са открити, искрени и по любов.
Проблем при повечето е, че няма диалог и сговор още от самото начало.
При вече "влезли с двата крака", изградили семейство, с деца, бизнеси, ако щеш, изяли торба сол, смятам, че още повече спирачки би трябвало да има човек да не сложи рога на партньора си, но какво ли разбирам.
Ако нещо не е наред, сяда се и се изговаря. Ако и след това не може да се намери консенсус, двойката не се чувства добре, решават какво да правят. Лично не бих могъл да съм в "отворена" връзка, но за някои това е решение - не си развалят живота, живеят, като съквартиранти.

# 110
Жилището може да е негово и пак да иде при майка си, не е това въпроса.
Какво може да ме накара на подобен ход, да си "изляза" от апартамента, къщата? Thinking
Т.е., едва ли не жената да ми изневери, и аз да изляза?

Ето още едно мнение, специално за теб. Wink

Не се толерира и връзката приключва при изневяра.
Още в самото начало се коментира темата, както и безброй други.
На мен не ми се е случвало, може би жените са държали на мен, давал съм, получавали, каквото искат, нямам представа, само мога да се надявам, колкото и да има диалогичност и отношенията да са открити, искрени и по любов.
Проблем при повечето е, че няма диалог и сговор още от самото начало.
При вече "влезли с двата крака", изградили семейство, с деца, бизнеси, ако щеш, изяли торба сол, смятам, че още повече спирачки би трябвало да има човек да не сложи рога на партньора си, но какво ли разбирам.
Ако нещо не е наред, сяда се и се изговаря. Ако и след това не може да се намери консенсус, двойката не се чувства добре, решават какво да правят. Лично не бих могъл да съм в "отворена" връзка, но за някои това е решение - не си развалят живота, живеят, като съквартиранти.

Решението на съда примерно. Защита на децата, докато са малолетни и правото им да живеят там.

За всичко останало съм съгласна с теб - хората би трябвало да дават смисъл и живот на партньорството/брака си още от ден 1. Когато не е така и се разминат, сценарии много.

# 111
  • Out of the Mix
За България ли говорим?
Защото доколкото съм информиран, правото жената да остане с детето до 18 г. е в "споделеност" на покрива. т.е. мъжът не бива "изгонен" от собствения си имот, което би било абсурдно.
Можеш да си представиш, ако и има само един, какви мисли биха му минали през главата, особено ако е със слаба психика. Не смятам, че повечето жени са готови и предприемат такива "битки", защото ако се разсъди, ще знаят, че децата основно ще страдат от цялата хамалогия за заветната стая.
А и да седят в токсични отношения също не смятам, че биха си го причинили.
Ти няма да понасяш някого, ама всеки ден ще се будите заедно, макар и в различни стаи, ще се прибирате, ще ползвате една кухня, баня.
Де юрето, и де фактото отиват на кино. Wink

# 112
За България ли говорим?
Защото доколкото съм информиран, правото жената да остане с детето до 18 г. е в "споделеност" на покрива. т.е. мъжът не бива "изгонен" от собствения си имот, което би било абсурдно.

Можеш да си представиш, ако и има само един, какви мисли биха му минали през главата, особено ако е със слаба психика. Не смятам, че повечето жени са готови и предприемат такива "битки", защото ако се разсъди, ще знаят, че децата основно ще страдат от цялата хамалогия за заветната стая.
А и да седят в в токсични отношения също не смятам, че биха си го причинили.
Ти няма да понасяш някого, ама всеки ден ще се будите заедно, макар и в различни стаи, ще се прибирате, ще ползвате една кухня, баня.
Де юрето, и де фактото отиват на кино. Wink
Мисля, че споделеност има в "споделено родителство" като грижа и възпитание на децата, това в чужбина е от 2006 г, в България също чета, че го има.

За дома в чужбина е така, както написах, предполагам и в Бг, понеже много закони се стандартизират на ниво европейска общност и преимущество имат тези на общността пред националните.
Обаче нека юристите уточнят. Идеята е, че правото на собственост идва след правото на малолетен да живее в дома си, учи в същото училище, спи в същото легло и тн.

# 113
Не е само едно мъжко мнение в темата, почти всички активно коментиращи мъже са си дали лептата, някои - по два пъти. И не всички подкрепят мъжа.
Аз питах авторката има ли категорични данни, че е имало физическа изневяра. тя не отговори. Шесто, седмо чувство и четене между редовете не се приемат в съда. Тоест, в момента имаме един набеден за виновен. Това са фактите.
А че е отишъл при майка си - това не е непременно "гузен негонен бяга". Показателно е онова негово твърдение, как беше, нещо от рода на "Няма да ти падам на колене и да ти поднасям цветя, защото много ще се възгордееш". Човекът явно е далеч от фината душевност, басма не цепи, а е сгафил с тази кореспонденция (може и не само с кореспонденция). И като се сърди, че не му вярват, а не ще да се оправдава, е реагирал с още по-голяма сръдня. Но това не е краят. Не е, определено.

# 114
Поведението му е абсолютно типично за изневеряващ. Сериозно ли очакваш да си признае?! Много ясно че ще шикалкави и увърта. Тук трябва да решиш ти - искаш ли да оправите отношенията. Ако да - настоявай за промяна, да излизате двамата, да обогатите социалния си живот - да се събирате с приятели и каквото се сетиш. Ако отказва - поискай да посетите семеен терапевт. И това че си насмела любовницата е абсолютно нормална реакция и ако не друго, поне ти е донесло малко баланс и чувство за превъзходство.

# 115
И това че си насмела любовницата е абсолютно нормална реакция и ако не друго, поне ти е донесло малко баланс и чувство за превъзходство.

Той може затова да е сърдит и да игнорира нея и децата – да е обиден заради любовницата.

# 116
  • Out of the Mix
Я Фивър, Айда, Магдена, или друга от знатните ни юристки да каже чували ли са за случай, в който мъжът бива изгонен с Постановление от съда.

Валери, съгласен съм иначе, детето си е вкъщи, въпросът е за жената, прелюбодейка в случая, ако приемем, че е такъв, и като причина за "разрухата".

За Западния свят ясно, там жените са с "предимство", законът ги пази максимално, затова почти всички бракове са с режим на разделности, и предбрачни договори, и всеки го приема за нормално, реално бракът е "договор", а в БГ има "сърдене".

# 117
Много тежка тема с много въпроси и много отговори.
Предполагам връзката ви не е вървяла добре доста преди това. Когато в едно семейство влезе трети външен човек, означава че има проблеми. Не знам какви са те, вие сама можете да си отговорите. Имате деца, можете да потърсите начин да се справите със ситуацията. Работа с психолог или семеен терапевт, важно е да го искате.
Държа да отбележа, че постъпката на мъжа ви е отвратителна, но явно е намерил утеха в тази жена. Тя също така не е виновна, че да казвате че мъжът и е мухльо, защото явно същото важи и за вашия. Утре може да започне да си чати и с някоя непозната и пак ли другата ще е виновна?
Ако искате да запазите семейството си е добре да говорите с него, дали и той го желае. Да потърсите заедно проблема във взаимоотношенията ви. И след това да решите как ще продължи. Успех ви желая.

# 118
Какви битки?! Той ако е толкова нагъл, че да не се усети да се изнесе при положение, че имат две деца, да му ги оставя докато се разведат и да се изнася тя. Да го видим тогава как ще спи и лежи по цял ден, и колко ще издържи да гледа децата и да работи едновременно. Добре му дошло, че го изгонили.

# 119
  • София
Въпросната дама получи своето. Познавам я много дълги години и знам много нейни слаби места. Буквално я сравних със земята, за една седмица се състари поне с 5години. За мен и здрасти на улицата не би посмяла да му каже. Имам много лични и служебни компромати а и е изключително страхлива. Знае че имам много козове и потъна вдън земя

Аз като мъж и прочитайки това съзнателно реших да не давам никакви съвети на авторката. Очевидно е наранена, горделива, отмъстителна и злобна. На такъв човек акъл не се дава, защо не може да го поеме.

Цялата тема е "лов на вещици" или по-скоро на "вещери"

Общи условия

Активация на акаунт