Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 16 993
  • 350
  •   1
Отговори
# 90
Да, капката е била.
Ох, не мога. Милото то, почива си от почивката.

Сигурно се е опулил като си го изгонила. Ама тъй му се пада.

# 91
Никой нормален (мъж или жена) няма да реши за два дена как да продължи живота си от тук нататък базирано на пет страници локуми в някакъв форум. За да зачеркнеш 10-15-20 години и да минеш на друг режим се иска доста повече.
Моята надежда е каквото и да се е случило да е еднократно, да е несериозно и да успее авторката да се помири със съпруга си. Може би защото разсъждавам като човек предпочиташ да оправя неща, които са работили, вместо да ги изхвърля на боклука и да търси други (втора употреба).
Не приемам написаното за локум. И не, не съм взела решението за два дни. Както написах по-горе каската преля чашата.
Напълно съм съгласна със Вас че нещата трябва да се поправят. В моя случай бяха нужни двама за да ги оправят. Внапредвид че само аз участвах реших че няма смисъл. Можеш да дадеш шанс само ако отсреща го искат!

# 92
Е какво, той отиде на гости на мама? Сигурно до няколко дни ще се върне. Жилището на кого е?

# 93
Никой нормален (мъж или жена) няма да реши за два дена как да продължи живота си от тук нататък базирано на пет страници локуми в някакъв форум. За да зачеркнеш 10-15-20 години и да минеш на друг режим се иска доста повече.
Моята надежда е каквото и да се е случило да е еднократно, да е несериозно и да успее авторката да се помири със съпруга си. Може би защото разсъждавам като човек предпочиташ да оправя неща, които са работили, вместо да ги изхвърля на боклука и да търси други (втора употреба).

Абуто,
точно това е мъжката гледна точка, за която авторката създаде темата.
Точно това е обяснението на повечето мъже - каквото и да са сгафили, да го нарекат несериозно, еднократно и как ли не.
Да наблягат на 10-те, 15, 20 или колкото години са там, като на нещо, което не може така с лека ръка да се разруши.
И точно там бъркат. Някои форумки преди мен ясно го обясниха. Един кашон играчки е провалил един брак, но това ще бъде според мъжа. Съфорумката обясни, че този кашон е бил последната капка.

Много мъже точно за 2 дни се връщат при майка си - сговнили са си положението в семейството и с жената, и с децата - мъжът на авторката вече месеци си "ляга" в 8, тоест папка, отива в тоалетната за 40 мин (по думите на авторката), не общува с тях, отказва излизане с нея или с децата на концерт, на театър или където и да е. И когато го пита какда оправят положението, й държи заядлив тон.
Такъв според теб, с бързина 2 дни, къде другаде може да отиде, освен при майка си? После ще търси квартира/жилище и как да се устрои.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 23:02 от Valerie R

# 94
Според мен ще почне да се мазни, да се извинява.
И е вероятно авторката да го прибере.
След време пак ще запее старата песен.
Или просто ще се научи да се прикрива.

# 95
Ако жилището е на авторката - да , тогава може да го изгони.
Но ако не е - как ще стане не знам. Жена ми не може да ме изгони от нас, камо ли за един кашон. Тук са се сдърпали, човека си е взел шапката и е отишъл "при майка си".
Утре ще се разведат и в други ден започва новия живот.
Не оправдавам никого, но и вие много филми гледате.
Аз не рзабрах даже дали е имало "такова". Един чат, той не си е признал, тя направила приятелката на нищо. Спали ли са, не са ли... обвинен и вече виновен, присъдата влиза в действие от утре. Точно така се случват нещата, нали?

# 96
  • София
Ами мъжът хем виновен, хем се държи като гъз... Как да се оправят нещата?

# 97
Точно защото се държи като гъз, е виновен. Иначе щеше да прекарва вечерите не изолиран в стаята си, а със семейството си  - с децата, с жена си, гостувания при приятели, театър, концерти, разходки..

Жилището може да е негово и пак да иде при майка си, не е това въпроса.

А пък ако един мъж смята, че понеже жилището е негово и може да си прави каквото си поиска, сме много много далеч от какъвто и да е шанс такова семейство да има бъдеще.

# 98
Нещата може да се оправят. Може и да не се оправят.
Но крайното решение няма да е взето за три-четири дена. Трябва да си дадат малко време. След месец ще знаят с много по-голяма сигурност какво искат да правят, ще лепят счупеното или всеки по пътя си. Но в момента и двамата са по свой си начин афектирани. Тя че е предадена, той че е направил голяма простотия и действал като тинейджър.
Но ако вече е решила жената, че ще е развод, никой не може да я упрекне. Само не съм сигурен, че след развода на всяка жена живота става цветя и рози, в който сингъл ежедневието е най-голямата прекрасност и ако решиш да се гмурнеш в ново приключение, то следващия чака там зад ъгъла.

# 99
  • София
След развода каквото си го направи. Аз не мога да си представя цветя и рози с прелюбодеец. Но други затварят очи и живеят "щастливо". Хора всякакви, но авторката не звучи да е от вторите.

# 100
Мъжете гледат по един начин на изневярата, жените - по друг. Причината е различната им сексуалност като мъж/жена.
Затова процентно повече мъжете съсипват семейството си заради изневяра, отколкото жени, а след развод какво става е отделен въпрос. Фактът, че повечето жени чувстват голямо облекчение, а дори и децата, показва, че доста са търпяли преди да предприемат тази стъпка.

# 101
  • София
Мъжете гледат по този начин, защото се идентифицират с изневеряващия. Ако на тях им изневерят, друга песен запяват.

# 102
Да, ако е жената, тук мъжете ще се изреждат да му казва да я зарязва.
Двоен аршин.

# 103
Мъжете гледат по този начин, защото се идентифицират с изневеряващия. Ако на тях им изневерят, друга песен запяват.
Погледнете първия пост. Жената иска мнения от мъжете. Жалко, че не се включиха повече.
Аз дори и да не съм прав, всеки има право на адвокат.
И като адвокат - аз все още не съм видял някъде жената да каже със сигурност, че имало физически контакт. Няколко колежки споменаха "щом една жена усеща, значи е имало". Не, не винаги е така. Аз мога да кажа, че и авторката е имала предчувствие, че въпросната приятелка може да реши да "пробва" мъжа й, един вид да е решила що да не го тества - дали ще поддаде или не. Само теория. Но ако е истина, то се сещам за една тукашна приказка - "Не чукай на врата на дявола, защото рано или късно ще отвори". Нямаше ли една тема, в която авторката обясняваше, че приятелят й (или мъжът й) е видял някакъв чат с колега и я упрекнал в изневяра. А тя само си била пишела с него и от време на време си пращали сърчица с колегата. Но нищо не била направила. Така, че и за мъжете, и за жените може да има "подобна" ситуация. И да не се знае или изобщо да няма консумация на целия флирт. В случая ситуацията е повече от напрегната. Жената иска да говорят, мъжът иска да го оставят на мира в момента. Двамата са прави. И понеже не се получава, аз ще кажа че жената може да търси вече повод за евентуално счепкване. "Дай ми кашона за новогодишните играчки". "Няма". Скандала е готов. "Не искам да те виждам". "Ок, ако ти трябвам ще бъда при майка ми".
Идеално време всеки да остане със себе си. Да видим ще ни липсва ли другия, няма ли? Има ли смисъл да търсим път обратно? Може ли да продължим или няма да можем?  И след месец, вече на трезва глава - Ще празнуваме ли пак Свети Валентин или този път ще е Трифон Зарезан.
Просто малко време преди да се свалят картите.

# 104
Ако прочетеш първия пост още веднъж ще разбереш, че е имало.
Дори и да е нямало, което при мъже е рядко срещано, пак си е изневяра.
Сега нужно ли е такива подробности.
Аз лично оставам с впечатление, че е имало. Това от първия пост.
Ами авторката да дойде и да ти угоди, че няма да мирясаш Joy

Общи условия

Активация на акаунт