Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 16 984
  • 350
  •   1
Отговори
# 75
Минах през това, второто ми дете беше още бебе и бяхме за пореден път в болницата,  когато мъжът ми се е сдобил с любовница. Твоят хубостник в момента се прави на умряла лисица, докато мине бурята с надеждата, че всичко ще е пак както преди. Аз не си повярвах, че ще се справя с две малки деца, нямаше и къде да отида и единственият подслон, който ми беше предложен, беше от хора, на които не исках да се тръсна на главата за неизвестно колко време, докато си стъпя на краката.
Не мога да ти дам мъжка гледна точка, освен тази, която неведнъж съм споделяла в този форум - веднъж в пристъп на самосъжаление хленчех какво не съм му дала, а той ме изгледа особено и ме попита "Не ти ли е хрумвало, че си ми дала прекалено много?"
Така си беше, опитвах се да съм идеалната съпруга, жена и майка. Твърде изтощителна и погрешна житейска практика, която е съсипала не едно и две семейства. В крайна сметка аз му дадох свободата, той обърна палачинката и ми се моли на колене да му простя. Не съжалявам, че останах с него още 5-6 години. Съжалявам, че му простих от душа и сърце и никога не го наказах, затворих страницата без обвинения и последици. Именно липсата на наказание, което той очаквал и искал, за да си изчисти съвестта, в крайна сметка го накара да ме намрази жестоко. Един вид аз с моето великодушие и любов съм го накарала да се почувства като гнида. Наистина мислех, че постъпвам правилно. Никога не ми прости това и никога няма да ми прости, че в крайна сметка го напуснах.
Ако ми се случи отново, се надявам да си тръгна с достойнство без излишно губене на време. Сега, толкова години по-късно, именно от това най-много ме боли - не от едногодишните рога, с които мъжът ми ме закичи, а че си бях загубила достойнството.
В момента имам мъж до себе си, когото много обичам. Никога не съм крила, че все още обичам първия и въпреки всичко винаги ще го обичам, просто няма да му дам шанса да се гаври повече с нас.
Много е трудно да си тръгнеш от мъжа, когото обичаш, тук се раздават правилни съвети бий му шута, развод, бягай с двеста. Обаче не е лесно, после идват въпросите правилно ли постъпих, лиших ли децата от баща заради собственото си добро, ще се справя ли да ги отгледам като добри хора и още милион такива червейчета, които изпълзяват нощем и ще изпълзяват коварно до последната ми нощ.
Извинявам се за дългия пост, надявам се ако авторката чете темата, да намери поне грам утеха.
Много откровен и полезен беше този коментар!
Много благодаря на всички които се включиха в моя казус.
Прочетох всички коментари по няколко пъти. Няма да заключа темата и с инетерес ще продължа да чета.Извода е грозен за мен, но реален.
Добрината, лоялността и толерантността в моя случай ми изиграха лоша шега.
Зарекох се че повече такова чудо не бих позволила!
Господина вече е при майка си с много здраве от мен.
Отново искам да изкажа благодарност към всички един който е отделил време да изрази мнение или да разкаже историята си.

# 76
Честита ти свобода! Довечера ще пия едно за твое здраве Grinning

# 77
Много мъдро решение. Ще ви трябва известно време да се успокоите с децата, но и това ще дойде.
Важното е да не стопираш срещите им с бащата, да се грижи и той за тях, да прекарват време е с него.
Успех!

# 78
Съжалявам, че му простих от душа и сърце и никога не го наказах, затворих страницата без обвинения и последици. Именно липсата на наказание, което той очаквал и искал, за да си изчисти съвестта, в крайна сметка го накара да ме намрази жестоко. Един вид аз с моето великодушие и любов съм го накарала да се почувства като гнида. Наистина мислех, че постъпвам правилно. Никога не ми прости това и никога няма да ми прости, че в крайна сметка го напуснах.
И друг път съм попадала на твърдението, че ако простиш, после другия се чувства в подчинено положение, че е получил благоволение вместо да си изтърпи наказанието и така да се уравновесят везните.
Чудех се само, какво би трябвало да се направи в този случай, за какво наказание става въпрос и какви са правилните стъпки, за да се продължи заедно? Ако изобщо има такъв вариант.

# 79
Авторке, ти си знаеш какво развитие е правилното за теб. Ако си се почувствала по-добре сега, когато го няма у вас, значи за теб това е правилно.
Ще се опитам да отговоря на въпросите, макар да не съм мъж.
-Какво кара един сериозен мъж да се държи като "мишка" в пълният смисъл на думата?
Според мен вината. Понеже и сам не знае защо е направил, каквото е направил, а и не е бил провокиран очевидно - иначе щеше да ти каже "Ама ти що не ми даваш секс по половин година" "Защо не готвиш, защо ми говориш обидни думи, защо не гледаш децата, защо си все кисела, истерична" и всякакви други съвсем ясни обвинения, като в съда. Не може ти да си била винаги идеална, това е ясно, но поне едно, едно нещо да каже. Щом не може, значи не е заради твое действие или бездействие.

-Какво очаква от наранена жена като поведение и реакция в подобна ситуация?
В началото е очаквал да му се размине. Ако наистина се е изнесъл, значи може би предполага, че няма да му простиш.

-Щом един път си е позволил да изневери, ще го направи ли пак?
Няма как да се знае. Може да го направи, а може и да е първи и последен път.

Сега пък от мен 2-3 въпроса:
Какво значи една жена да "хлъзга" мъж? Nerd
Какъв беше проблемът след изневярата да продължиш да ходиш по театри и концерти?
Какво следваше от онзи чат и изглежда ли категорично, като гледаш написаното, че е имало физическа изневяра?

И моята лична прогноза: Много не вярвам в трайността на тази раздяла. Мисля, че ако някой е чатил с някого, това не е основание за разваляне на семейство с деца. И предполагам, че ако той наистина се е изнесъл, това може да е неговото наказание - нали се сещаш, както е било с Средните векове, когато са наказвали съгрешилите с изгнание. С течение на времето страстите може да се уталожат, да се разберете и да се върне. Моята лична гледна точка е, че в едни продължителни отношения някои неща отминават, особено ако няма нито едно ясно доказателство, че е имало физическа изневяра. За мен "флирт" не е тъждествено с "изневяра".

Но вие си знаете.

# 80
Аз някак си не знам защо но не вярвам, че са се разделили.
Дано да не го пише заради коментарите само.

# 81
  • волно калдъръмче
Да хлъзга мъж го разбирам като да му прилага женски хитрости, за да го държи в мъжките вибрации, защото примерно може да му е важно да се чувства специален и то след като се е прибрал в къщата, която ти си почистила, наял се е с храната, която ти си приготвила и се е излегнал в чистите чаршафи, които пак ти си изпрала.

# 82
  • София

Аз също си го помислих.Вчера беше шокирана и се оставяше да я унижават, чудеше се какво да прави, че чак мъжки гледни точки я вълнуваха, днес следобед написа, че той вече е при майка му.
Но, на мен ми е все едно, тя ще живее с изборите си.

# 83
  • София
Успех на авторката! Мисля, че в този случай е правилното решение, ако е вярно.

А на Ева пожелавам безметежен брачен живот! Много истински и човешки коментар е написала.

# 84

Аз също си го помислих.Вчера беше шокирана и се оставяше да я унижават, чудеше се какво да прави, че чак мъжки гледни точки я вълнуваха, днес следобед написа, че той вече е при майка му.

Точно. Твърде рязък завой.
Ама кой знае. Всякакви хора.
Може да се е повлияла наистина от коментари /което ми е трудно да го повярвам принципно/ и да е прогледнала.
Но както каза, тя ако ни лъже, лъже не нас, а себе си.

# 85
Никой нормален (мъж или жена) няма да реши за два дена как да продължи живота си от тук нататък базирано на пет страници локуми в някакъв форум. За да зачеркнеш 10-15-20 години и да минеш на друг режим се иска доста повече.
Моята надежда е каквото и да се е случило да е еднократно, да е несериозно и да успее авторката да се помири със съпруга си. Може би защото разсъждавам като човек предпочиташ да оправя неща, които са работили, вместо да ги изхвърля на боклука и да търси други (втора употреба).

# 86

Може да се е повлияла наистина от коментари /което ми е трудно да го повярвам принципно/ и да е прогледнала.
Аз и вярвам,че може да го е изгонила.
И аз така бях като нея ,ама точно една реплика от бившият ми трябваше, за да му покажа вратата.

# 87
  • Далечният изток
Може той сам да си е тръгнал.

# 88

Аз и вярвам,че може да го е изгонила.
И аз така бях като нея ,ама точно една реплика от бившият ми трябваше, за да му покажа вратата.
Mirena00 точно това стана!
Помолих го да ми свали кашона за коледните играчки а той:" сега точно си почивам, свали си го сама". И бум балона се спука. Не беше рязък завой както по нагоре някой беше написал, това е дълго обмисляно решение, просто кашона беше капката която  преля чашата!

# 89
  • София
Преди да пусне темата, авторката е превъртяла милион пъти всичко в главата си.
Неговото заравяне на главата в пясъка и преките манипулации са я нагнетили до момента с балона и иглата.

Авторке, хубаво си го изпратила. Живот в отрова не е живот.

Общи условия

Активация на акаунт