Не мога да ти дам мъжка гледна точка, освен тази, която неведнъж съм споделяла в този форум - веднъж в пристъп на самосъжаление хленчех какво не съм му дала, а той ме изгледа особено и ме попита "Не ти ли е хрумвало, че си ми дала прекалено много?"
Така си беше, опитвах се да съм идеалната съпруга, жена и майка. Твърде изтощителна и погрешна житейска практика, която е съсипала не едно и две семейства. В крайна сметка аз му дадох свободата, той обърна палачинката и ми се моли на колене да му простя. Не съжалявам, че останах с него още 5-6 години. Съжалявам, че му простих от душа и сърце и никога не го наказах, затворих страницата без обвинения и последици. Именно липсата на наказание, което той очаквал и искал, за да си изчисти съвестта, в крайна сметка го накара да ме намрази жестоко. Един вид аз с моето великодушие и любов съм го накарала да се почувства като гнида. Наистина мислех, че постъпвам правилно. Никога не ми прости това и никога няма да ми прости, че в крайна сметка го напуснах.
Ако ми се случи отново, се надявам да си тръгна с достойнство без излишно губене на време. Сега, толкова години по-късно, именно от това най-много ме боли - не от едногодишните рога, с които мъжът ми ме закичи, а че си бях загубила достойнството.
В момента имам мъж до себе си, когото много обичам. Никога не съм крила, че все още обичам първия и въпреки всичко винаги ще го обичам, просто няма да му дам шанса да се гаври повече с нас.
Много е трудно да си тръгнеш от мъжа, когото обичаш, тук се раздават правилни съвети бий му шута, развод, бягай с двеста. Обаче не е лесно, после идват въпросите правилно ли постъпих, лиших ли децата от баща заради собственото си добро, ще се справя ли да ги отгледам като добри хора и още милион такива червейчета, които изпълзяват нощем и ще изпълзяват коварно до последната ми нощ.
Извинявам се за дългия пост, надявам се ако авторката чете темата, да намери поне грам утеха.
Много благодаря на всички които се включиха в моя казус.
Прочетох всички коментари по няколко пъти. Няма да заключа темата и с инетерес ще продължа да чета.Извода е грозен за мен, но реален.
Добрината, лоялността и толерантността в моя случай ми изиграха лоша шега.
Зарекох се че повече такова чудо не бих позволила!
Господина вече е при майка си с много здраве от мен.
Отново искам да изкажа благодарност към всички един който е отделил време да изрази мнение или да разкаже историята си.