"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 25 769
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, нова съм в темата. Извинявам се ако въпросът ми е малко глупав но найстина съм объркана.

Последен МЦ - 03.05
Предполагаема овуляция 17.05
Незащитен контакт - 06.05
Предполагаем следващ МЦ - 31.05

Цикъла ми не е от най редовните, варира между 26 и 30 дни, следя го от приложение.

Направих няколко теста тъй като мисля че имам някакви симптоми, като гадене на моменти без причина, болки в кръста и корема, доста съм раздразнителна.

Първи тест неделя вечерта имаше 2 много бледа чертичка, повторих в понеделник сутрин и пак 2 бледа но по наситена.
В сряда и днес сутринта повторих теста и пак се появи.
Държа да отбележа че чертичките се появиха почти веднага и не е минало времето за отчитане.
Моля ако някой друг е имал подобна случка нека ми даде някакъв съвет.
Ще прикача снимка на тестовете подред.

Благодаря на всеки който прочете и ми даде някаква насока ❤️

# 586
Неди, тестовете изглеждат положителни, съветвам ви утре да направите тест отново, но или кръвен, или уринарен, но на друга марка, например шуърчек. Чертичките на престо изглежда често са доста бледи. Ако наистина сте бременна, бих очаквала на друга марка тестът да бъде по-ясно положителен. Пожелавам успех Hug

# 587
  • София
Нещо много са объркани датите. Престо често дава фалшиво положителен резултат.

# 588
Неди, тестовете изглеждат положителни, съветвам ви утре да направите тест отново, но или кръвен, или уринарен, но на друга марка, например шуърчек. Чертичките на престо изглежда често са доста бледи. Ако наистина сте бременна, бих очаквала на друга марка тестът да бъде по-ясно положителен. Пожелавам успех Hug

Благодаря, но, не е ли много рано за шуърчек? До колкото знам той е с чуствителност 25 и пише да се  направи на първия ден от закъснението, тоест на 31.

Пак тя, знам че датите са объркани, а за престо закупени са от различни аптеки, не знам, но мисля че поне 1 би трябвало да е верен.

# 589
  • София
Тези, които си слагате тригъри за овулация като Прегнил, Хориомон и подобни - на следващия ден естествено, че тестът за овулация ще е положителен, но това не значи, че такава всъщност има и че фоликул се е спукал. Хормонът се покачва просто. Затова се ходи на фоликулометрия и така не се гадае.
А тест за бременност след поставен тригър се прави след 10 дни, най-добре 14 дни кръвен направо.

Неди, моята бледа чертичка е на 9 месеца и половина, престо пръв си ми показа и то супер рано, даже мъжът ми ми се скара тогава да не се обнадеждаваме напразно, а ей го сега човекът ми прави опити да ходи. Grinning

Би трябвало следващите дни чертите да се насищат повече, но аз бих направила кръвен.

# 590
Тези, които си слагате тригъри за овулация като Прегнил, Хориомон и подобни - на следващия ден естествено, че тестът за овулация ще е положителен, но това не значи, че такава всъщност има и че фоликул се е спукал. Хормонът се покачва просто. Затова се ходи на фоликулометрия и така не се гадае.
А тест за бременност след поставен тригър се прави след 10 дни, най-добре 14 дни кръвен направо.

Неди, моята бледа чертичка е на 9 месеца и половина, престо пръв си ми показа и то супер рано, даже мъжът ми ми се скара тогава да не се обнадеждаваме напразно, а ей го сега човекът ми прави опити да ходи. Grinning

Би трябвало следващите дни чертите да се насищат повече, но аз бих направила кръвен.

Страхотно ндка ви е живо и здраво детенцето, ще исчакам още няколко дни и ще направя друг тест ❤️

# 591
Добър вечер!
Искам да споделя нещо с вас! Преди 3 дни имах гъсто бяло течение , без мирис без сърбеж , вчера отидох на работа сутринта и както обикновенно взех си кафе запалих си цигара и изведнъж ми стана лошо започна да ми се гади , после се прибрах и през целия ден ми беше лошо и ми се гадеше , повърнах ,защото мислех ,че ще ми олекне ,но уви не олекна нямах никакъв апетит , ходих до аптеката взех си прахчета за диария и повръщане , защото първо имах запек после диария.. така пих ги на вечерта пак не ми беше добре и заспах на сутринта ставам нали днес за работа и ми нямаше нищо после към обяд започна да ми става пак лошо и да ми се гади , мина ми след 1 час , и тази вечер след храна пак ми стана лошо и ми се гади...имам и болки в кръста и долу ниско в корема Възможно ли е да съм забременяла тъй като правим опити последният ми цикъл дойде на 30 април и свърши на 5 май да вметна ,че цикъла ми е нередовен....и вкуса ми е ужасен

# 592
Any_16,изчакайте 2-3 дни и направете тест с първа сутрешна урина.

# 593
Здравейте,

Имам много положителни тестове за бременност
Вчера дори бях на Аг и каза че вижда жълто тяло, ендометриума ми е като на бременна и мисли, че вижда сак.
Направих бета Чхг , което беше 140.
Нямат системна, която да отчете на колко е , но проучвайки видях , че може да е4г.с.
Интересно е , че имам някакви притискания в корема , към диафрагмата, дори вчера по едно време наблюдавахме със съпруга ми , корема ми , сякаш беше на една страна повече.
По принцип си имам корем , но тези притискания , какво може да означават?
Както и 140 в коя седмица е?

# 594
Добро утро ,аз отново се включвам! Тестът с първа урина 2 дни на закъснение отново е негативен! Явно не съм бременна…

# 595
Здравейте,

Имам много положителни тестове за бременност
Вчера дори бях на Аг и каза че вижда жълто тяло, ендометриума ми е като на бременна и мисли, че вижда сак.
Направих бета Чхг , което беше 140.
Нямат системна, която да отчете на колко е , но проучвайки видях , че може да е4г.с.
Интересно е , че имам някакви притискания в корема , към диафрагмата, дори вчера по едно време наблюдавахме със съпруга ми , корема ми , сякаш беше на една страна повече.
По принцип си имам корем , но тези притискания , какво може да означават?
Както и 140 в коя седмица е?
Ако тази таблица е правилна би трябвало в 4-та
При мен аг на 304,50 резултата този понеделник ми каза да дойда следващия вторник

# 596
Lubanna,отговаря на 4 г.с ,що се отнася до притисканията в корема има няколко възможни причини.
Възможно е да е разтеж на матката,както и газове,а също така и маточни връзки.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 08:31 от Smile_ :)

# 597
Съжалявам, стискам палци за следващия месец! 🤞

Добро утро ,аз отново се включвам! Тестът с първа урина 2 дни на закъснение отново е негативен! Явно не съм бременна…

# 598
  • София
Лекар вижда сак при ЧХГ 140?
 Този е някакъв факир.

# 599
  • София
140 и плоден сак. Съжалявам, но това е невъзможно. При 1500-2000 се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт