"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 25 744
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря Ви, това което ме обнадеждава е, че е над референтна стойност и е измерено в IU/L, а не на ml, предполагам утре ще разбера.. просто е много чакана бременност и за пръв път се чувствам толкова близо. 😔

Всичко под 5 е отрицателен тест, между 5 и 25 е на кантар, а над 25 се води положителен. Мерните единици на ЧХГ са едни и същи .
Успех ви пожелавам следващия път.

П.С. след овулация се чака 14 дни за тест, т.е на 26.01 би трябвало да направите тест. 10 дни след овулация не знам кой тест ще отчете, кръвен се прави най-рано 11-12 дни след О, а уринен 12-14 дни след О

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 23:10 от Salsera

# 76
Здравейте, извинявам се ако съм в грешната тема.
Въпросът ми е имали ли сте напрежение в яйчниците, седмица след предполагаемо зачеване или се дължи на утрогестан/ дуфастон който приемам? Не можах да намеря инфо за такива странични ефекти, ако някои има подобни моля да сподели

# 77
Femme.belle,не!
Симптомите идват малко преди или след предполагаемата дата на цикъла.

# 78

Здравейте искам да попитам според вас този тест положителен или отрицателен е все още нямам закъснение остават ми 6 дни докато ми дойде .Последната ми менструация беше на 1.01.2025г и продължи до 7.01.2025 г цикъла ми идва на 30 дни и почети винаги е точен .

# 79
  • Телиш/Плевен
Stu230789, отрицателен е.

# 80

Здравейте, според вас това изпарителна черта ли е?

# 81
# 82
Здравейте!
Последна дата на менструация -27.12.24г.
С доста нередовен цикъл съм- варира между 24-32 дни
Положителни тестове за овулация на 14 и 15.01
Незащитен полов контакт на 12,13 и 14.01
Вече съм с 3 дни закъснение, 2 отрицателни теста правени преди 2 дни. Днес пуснах кръвен и прогестерон.
Имам болки ниско долу и придърпвания в яйчниците, които обикновено имам преди цикъл, но този път започнаха още с настъпването на овулацията, като до сега трябваше да спрели, но не са.
Предполагам че съм с късна овулация и затова няма още резултат. Правим опити от година, като мъжа ми е диагностициран с тетраазооспремия. Има ли други като нашия случай и получи ли ви се по естествен път, понеже не искаме да прибягваме до инвитро все още. Доста дълго стана, много се извинявам. Хубав ден на всички!

# 83
Здравейте, последната дата на менструацията беше на 2.01.25г.,овулация засечена с тест на 13 ден от цикъла.
Овулацията този месец много ми се измести беше на 17 ден, а сега да предположим, че е била на 14 ден, а цикълът ни е с продължителност 29-30 дни.
Още в петък направих тест и имах втора бледа черта, направих и кръвен тест, който отчете 11.89 miU/ml.
Имах и болки ниско дол в корема, като посетих на 23.01.25г. гинеколог и се оказа, че имам течност в тазовото дъно, като каза, че може би е от настинка и ми предписа антибиотик и че е съобразен с това, ако съм бременна. Още в петък направих тест и имах втора бледа черта, направих и кръвен тест, който отчете 11.89 miU/ml. Днес 25 ден от цикъла, отидох на преглед отново и гинеколог ми каза, че сигурно е биохимични бременност, и да направя отново кръвен тест, защото слагам и утрогестан и да видим дали да го спирам,като резултата е 85.02 miU/ml. Изпратих и резултата, но още не е отговорила. Според вас дали имам шанс да съм бременна и да се развие правилно бременността, че миналата година имам два спонтанни аборта.

Днес се видя и малка точица в матката е разположена, което ме успокои, че не е извънматочина бременност,но още нямам закъснение възможно ли е толкова рано да се вижда?

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 08:11 от vanya_asenova87

# 84
Но ти дори нямаш закъснение на цикъла, какво очакваш. Според мен има шанс , стискам палци.

# 85
Не знам защо лекарката плаши, че била биохимична бременност, рано е все още и е нормално да са ниски стойностите.

# 86
Не знам защо лекарката плаши, че била биохимична бременност, рано е все още и е нормално да са ниски стойностите.
Да и аз затова се оплаших, а и защото пия антибиотик някаква инфекция от настинка каза, че имам течност в областта на таза сега уж е намаляла, но ако не се покачват стойностите на ЧХГ ще ми изпише по-силен антибиотик.
Ще отида и при друг лекар да видя какво ще каже.
Благодаря ви, силно се надявам всичко да е наред!

# 87
Бременността не знам как ще се развие,но засега изглежда наред чхг. Какви са тия доктори да гледат на ехограф при условие, че под 1000 чхг няма какво да се види,изумена съм. Стискам палци за хубаво развитие!

ПП: Съвет от мен - не си качвайте личните данни и егн така на показ.

# 88
Бременността не знам как ще се развие,но засега изглежда наред чхг. Какви са тия доктори да гледат на ехограф при условие, че под 1000 чхг няма какво да се види,изумена съм. Стискам палци за хубаво развитие!

ПП: Съвет от мен - не си качвайте личните данни и егн така на показ.
Благодаря, да усетих се, че не беше правилно така да качвам документите с личните данни!

# 89
Здравейте ,
Според вас отрицателни ли са ?

Общи условия

Активация на акаунт