Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 970
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Аз имам отделно сушилник за шишета.

# 376
КРР във Вита е педиатър на сина ми, който е на 8 г. Там поддържат картон на детето и поставят ваксини. Събота и неделя има дежурен педиатър, което е супер също.
Изключително доволна съм към момента и смятам и с това бебче да процедирам така.
 Имаме и ЛЛ по ЗК, но сме ходили няколко пъти за преглед и няколко за направление,  на него му носим информация от поставянето на ваксините и той си я вписва.
За мен е важно  да не се чака, особенно с бебе и да не се преглеждат възрастни от този ЛЛ, тъй като тогава винаги има голяма опашка, а с бебе или дете с почти 40 градуса Т и над 10 човека преди мен не си го представям.
Ако имате  ДЗО може да проверите кога при какви условия може да включите бебока и за какво може да го използвате.

О, да задължително ще се доверя. Ще видим утре, но за всеки случай записах и час при дерматолог. Дано да е просто раздразнение. Ще попитам да пуснем и един секрет. Да не стане гаф сега баш накрая.

ИнЯн и моето АГ и още едно АГ каза също, че не трябва да има активна инфекция по време на раждането и че ако има - ще има пъпчици. Обаче пък не помня кой ми е казал вече - но информацията е, че може да има активна инфекция, без да има симптоми и кл.картина. И вече и аз не знам какво да правя. Затова реших да запиша час при дерматолог (даже е е и венеролог), някакъв професор в Токуда. Да ме види утре и да каже и той мнение и да вземе проба от сегашното място. Просто искам да съм изцяло застрахована, хич не искам секцио, но бебето ми е най-важно. Тъп херпес...
Утре ще пиша какво са казали АГ и дерматолога

The Black Hole и аз съм на частно и честно казано, не мисля, че е излязло кой знае колко по-скъпо от това по ЗК. Феталните се не влизат по ЗК и се плащат. Аз реално ходех само на ФМ - веднъж в месеца, не съм ходила отделно и при АГ. БХС май влиза по ЗК, но то е до 100 лв макс. За кръвните изследвания - има страхотни пакети в лабораториите, но аз не съм плащала за изследвания, защото мама ми ги правеше. Имам и няколко инцидентни прегледи, които дори и да бях по ЗК, пак щях да направя на частно, защото търсех определени специалисти за конкретен проблем тогава.
Всички прегледи са били и са ми супер приятни, отивам на топло, имаш си диванче, добро отношение, аз даже и се приготвям за прегледа - готин аутфит и малко гримче - нали отивам да видя сина ми, няма да се излагам Grin

Сега за тоновете плащам 55 лв, но те май не влизат по ЗК или влизат само 1-2 прегледа. Аз предпочитам да си ходя всяка седмица, за да знам, че всичко е наред. И пак щях сигурно да плащам допълнително Grin

Раждането - ако си в държавна болница, с избор на екип е около 900 лв секциото. Естественото не знам как е. Но вече ако искаш секцио и избор на екип, самостоятелна стая - излиза около 2500 (информация от моя близка, раждала в Шейново миналата година). В Токуда за същите неща излиза около 3800, реално около 1000 - 1500 лв отгоре, което на фона на сигурността и услугата, която получаваш, не са кой знае какво.

Реално и ние сме дали около 1200-1500 лв. до момента и то с инцидентните прегледи. ДЗО ми покрива 500 лв от тях, т.е. сме дали 1000 лв., може и под 1000 лв. В сравнение с малките градове, извън София, тези цени са си високи, осъзнавам, но частна, спрямо държавна Софийска болница, разликата е има няма едни 1000-1500 лв общо за проследяването и раждането. Аз съм на мнение - нали затова пък работим Simple Smile, но разбира се всеки преценява как се чувства най-добре и кое е най-правилно за него и семейството му.
Сега затова и обмисляме да вземем пакет за новородени от Вита, именно за да си спестим чакане по опашки в студени коридори, лошо отношение или претупване и т.н. А и можем да ходим пеш, защото ние живеем на гърба на Вита. Но ще се запишем и при ЛЛ-педиатър по ЗК, заради ваксините, а и да си има детето ЛЛ.

# 377
Много благодаря цза информацията!

# 378
Само за справка: раждах в Шейново през 2022. Избор на екип 900 лв, избор на акушерка 200 лв, самостоятелна стая 70лв по 3 дена (естествено раждане) = 1310 лв

# 379
И аз си направих една груба сметка колко щяха да ми излязат бременността и раждането, ако бях в България. Следене около 1200 лв (пакет в частна болница), раждане в частна болница, отделно фетални, пренатален тест, както и инжекциите НМХ, които слагам всеки ден - по груба сметка над 10 000 лв. Flushed Close

# 380
Ехаа, къде ги намести тези 10К.
Междудругото, повечето които избираме да сме на частно, се възползваме от ДЗО, което покрива 50% от проследяването и най-малко 1/4 от раждането. Което не е малко.

# 381
Аз се следя в Токуда от 8г.с.
от тогава :
Прегледи -9х 140 лв =1260
Фетална морфология -3бр по 210лв=630
Изследвания -200/300лв
Тонове -2х55 лв =110 лв
Престой в ВРБ- 8 нощувки х 110 лв= 880
Хапчета -8месеца х140 лв =1120
общо до 34г.с.  =4200+/-

Не се следя по ДЗО също забравих да добавя,че си заплащах ЛКК по 80лв. Да сума е,  не промотирам частното следене ,даже бях започнала по ЗК.
Споделям понеже на мен са ми били интересни мнения с цени. Ако не бях попаднала в Токуда по спешност и след време при д-р Апостолова  сигурно нямаше да отида на частно. Сътба🤷♀. Там се почувствах защитена и ми беше най-спокойно за бебчо🍀

Раждането е към 4000

Сумата от +/- 10К е реалистична от самото начало ,но си заслужава .

# 382
Ехаа, къде ги намести тези 10К.
Междудругото, повечето които избираме да сме на частно, се възползваме от ДЗО, което покрива 50% от проследяването и най-малко 1/4 от раждането. Което не е малко.

Много лесно Joy - 1200 следене, 2700 лв. Клексан за 9 месеца, 1000 лв пренатален тест, раждане 4-5 000 (толкова четох, че коментирахте, че струва). Даже другите допълнителни лекарства от типа на Циклогест, Магнерот и тн. не ги и смятам. Моето ДЗО покриваше само 500 лв. при бременност и нямаше никакво покритие за хоспитализация/раждане.

# 383
Аз се следя в Токуда от 8г.с.
от тогава :
Прегледи -9х 140 лв =1260
Фетална морфология -3бр по 210лв=630
Изследвания -200/300лв
Тонове -2х55 лв =110 лв
Престой в ВРБ- 8 нощувки х 110 лв= 880
Хапчета -8месеца х140 лв =1120
общо до 34г.с.  =4200+/-

Не се следя по ДЗО също забравих да добавя,че си заплащах ЛКК по 80лв. Да сума е,  не промотирам частното следене ,даже бях започнала по ЗК.
Споделям понеже на мен са ми били интересни мнения с цени. Ако не бях попаднала в Токуда по спешност и след време при д-р Апостолова  сигурно нямаше да отида на частно. Сътба🤷♀. Там се почувствах защитена и ми беше най-спокойно за бебчо🍀

Раждането е към 4000

Сумата от +/- 10К е реалистична от самото начало ,но си заслужава .

И аз се следя в Токуда, но моята сума ще надвиши бая твоята. Аз имах прегледи на две седмици от 18 седмица натам. Два пъти влизане за задържане и изследвания на две седмици като само за една седмица са ми 200 лв . С раждането ще отидем над 15000.

# 384
Аз имам:
2 прегледа преди следенето по пакет - 120
2 по спешност - 150
Пакет проследяваване - 850
НИПН - 1300
Кръвни платени от мен - 350
Фетални 3 бр и ЕхоКГ - 520
Лекарства - 1750
ЛКК - 200
Всичко: 5240

# 385
Добро утро от мен 👶
Да споделя за стерилизатора и аз си взех със функция сушене, още не съм го тествала.
Сега се чудя каква помпа за кърма да си взема.
Първият път се кърмехме, нооо все не знаех колко е изяла, дохранвахме се, защото явно не ми беше много кърмата и един път правя АМ  30мл не и стига, друг път остава и така издържах до 4м и просто се отказах и минах изцяло на АМ, та затова сега реших директно да изцеждам и да давам от шише, поне ще знам какво е количеството .
Стана дълго ама имам още един въпрос: взимали ли сте си колан за след раждане?
Аз още лятото си взех на вика бейби, но той е за след махане на конните, когато е сикцио( а аз на 95% ще съм) и сега гледам, че има и такива, които могат да се сложат веднага, но няма много мнения за тях

# 386
Добро утро и от мен! Заинтригувахте ме с тези цени и се хванах и аз да смятам. Следя се по ЗК и за прегледи не съм давала нищо, имах престой 3дни в болница (заради вируса с повръщане) там също не съм плащала нищо. Грубо сметнах около 750-800лв съм дала за хапчета (витамини+прогестерони и един антибиотик), 230лв съм дала за изледвания на чхг+прогестерон и едно за антитела по спешност (то беше 90лв), не дочаках да ми пуснат направление. 470лв са ми трите ФМ и тоновете са по 25лв, за сега съм платила едни. Сумарно 1 525лв. Но истината е, че всички мисля пием най-различни витамини и добавки и няма значение къде и как се следим, тях си ги плащаме. Реално на моето аг до момента съм дала само 25лв за едни тонове. ЛКК не съм заплащала също, даваше ми направление.

Помпа взех електрическа hands free на tommie tippee. Дано имам кърма, че ще ме е яд, ако остане неизползвана. Колан за след раждане също обмислях, тази седмица ще питам аг какви наблюдения има, че от приятелки чувам различни мнения. Според някои помагат много, според други ефектът е краткотраен

# 387
Здравей,
Аз си взех стерилизатор 3 в 1, но без функция за сушене, изобщо не съм мислила, че ще излизат толкова мокри шишетата.
Колан не съм си взимала, защото съм се настроила за нормално раждане, но в хода винаги може да се наложи и секцио, от приятелки знам, че може и да имаш диастаза, общо взето много противоречиви мнения и реших да изчакам, за да видя какво е положението.
Взех си бюджетна помпа. Ще прикача снимки на нея и колана, на който принципно съм се спряла.

Добро утро от мен 👶
Да споделя за стерилизатора и аз си взех със функция сушене, още не съм го тествала.
Сега се чудя каква помпа за кърма да си взема.
Първият път се кърмехме, нооо все не знаех колко е изяла, дохранвахме се, защото явно не ми беше много кърмата и един път правя АМ  30мл не и стига, друг път остава и така издържах до 4м и просто се отказах и минах изцяло на АМ, та затова сега реших директно да изцеждам и да давам от шише, поне ще знам какво е количеството .
Стана дълго ама имам още един въпрос: взимали ли сте си колан за след раждане?
Аз още лятото си взех на вика бейби, но той е за след махане на конните, когато е сикцио( а аз на 95% ще съм) и сега гледам, че има и такива, които могат да се сложат веднага, но няма много мнения за тях

# 388
  • Варна
Аз също мисля да си взема колан, ползвах с първото дете и мисля ,че имаше ефект. Обаче изобщо не знам какъв тип и марка. Стерилизатор съм взела за микровълнова, ако имам ефективно кърмене , почти няма да го ползвам така или иначе .
Моля препоръчайте ми нещо за тежък запек. Не знам само аз ли съм с тези проблеми, но е ужасно . Съвети за храни - не помагат, пробвала съм всичко , както и Фрутилакс, Дулкософт, Дуфалак, мармалада и Елакса дори. Ако някой се сеща за нещо друго, ще съм благодарна.

# 389
Добро утро и от мен. Въпрос към вече раждали мами, коя болница е по-добре Шейново или Майчин дом и в майчин дом как става приема, предполагам през спешен кабинет, но все пак да питам, защото ще пътуваме от Враца живот и здраве и не ми се ще да се лутаме да търсим въпросния кабинет докато съм с контракции или разкритие. И също къде остава багажа за болницата ако действително приемат само с нощница и джапанки и вземат останалия багаж? Ако някоя от вас се е насочила към майчин дом или Шейново ще се радвам да се засечем по етажите, а защо не и в една стая? 😊

Общи условия

Активация на акаунт