Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 012
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • България
За запек последно ядох фурми и кисело зеле и сока му. Само така успявам да раздвижа червата си въпреки че закусвам мюсли, ям млечни, плодове.

# 391
Br, на мен за запек много ми помогнаха киви и сладко от сини сливи. Пий и много вода.
Ако положението обаче е много сериозно и храни, движение и разрешени лекарства не помагат, винаги е вариант клизма.

# 392
Здравей,
Аз си взех стерилизатор 3 в 1, но без функция за сушене, изобщо не съм мислила, че ще излизат толкова мокри шишетата.
Колан не съм си взимала, защото съм се настроила за нормално раждане, но в хода винаги може да се наложи и секцио, от приятелки знам, че може и да имаш диастаза, общо взето много противоречиви мнения и реших да изчакам, за да видя какво е положението.
Взех си бюджетна помпа. Ще прикача снимки на нея и колана, на който принципно съм се спряла.

Добро утро от мен 👶
Да споделя за стерилизатора и аз си взех със функция сушене, още не съм го тествала.
Сега се чудя каква помпа за кърма да си взема.
Първият път се кърмехме, нооо все не знаех колко е изяла, дохранвахме се, защото явно не ми беше много кърмата и един път правя АМ  30мл не и стига, друг път остава и така издържах до 4м и просто се отказах и минах изцяло на АМ, та затова сега реших директно да изцеждам и да давам от шише, поне ще знам какво е количеството .
Стана дълго ама имам още един въпрос: взимали ли сте си колан за след раждане?
Аз още лятото си взех на вика бейби, но той е за след махане на конните, когато е сикцио( а аз на 95% ще съм) и сега гледам, че има и такива, които могат да се сложат веднага, но няма много мнения за тях
Аз първото си дете също го родих нормално, но слагах колан носех бельо за стягане.
След 1 месец започнах и упражненията, а корема ми вече се беше прибрал на 100%

# 393
Аз също мисля да си взема колан, ползвах с първото дете и мисля ,че имаше ефект. Обаче изобщо не знам какъв тип и марка. Стерилизатор съм взела за микровълнова, ако имам ефективно кърмене , почти няма да го ползвам така или иначе .
Моля препоръчайте ми нещо за тежък запек. Не знам само аз ли съм с тези проблеми, но е ужасно . Съвети за храни - не помагат, пробвала съм всичко , както и Фрутилакс, Дулкософт, Дуфалак, мармалада и Елакса дори. Ако някой се сеща за нещо друго, ще съм благодарна.
Предната ми бременност бях с ужасен запек стигнах до там че не бях ходила до тоалетна 9 дни. Тогава моето АГ ми изписа свещички EVA Q до 10 минути мах си в тоалетната. Един съвет ако решиш да ги ползваш след поставяне стискай колкото можеш повече време преди да идеш да вършиш работа за по добър ефект. За момичетата които ще са секцио незнам дали са ви казвали но си вземете Профенит обезболяващи за след като ви раздвижат. Защото по принцип обезболяват докато сте в реанимация и най много още веднъж като сте вече в обикновена стая. Също за тези които искат да кърмят всемвте си крем за зърна защото се разраняват ужасно много понякога и кървят. Имайте предвид, че като тръгне кърмата много цапа и нощници те стават буквално за минути мокри подгответе си от тези подплънки да кърмачки и един два сутиена също за кърмачки или бюстиета. По темата със цената за следене на бременност ами моята ще излезне май доста въпреки че се следя по здравна каса си плащам всеки преглед 70 лв на 2 седмици имам само 3 прегледа 3 седмици. Тонове започвам от днес казаха ми 20 лв. АГ който ще ме изражда плащах по 120 лева 4 прегледа. Отделно 3 фетални по 120 лв. Пренатест 1500 лв. Лекарства там вече е страшно само клексан е над 2000 лева за всичките месеци плюс другите лекарства и витамини които на месец ми идват +- 200 лева. Раждането ще ми е 900 лв. В Майчин дом с избор на екип съм. Около 7,8000 някъде ще ми излезне всичко ако броим и пътуванията до София... А забравих и хематолога заради клексан и аспирина общо 3 консултаций по 210 лв. Абе да са ни живи и здрави децата и ние та да си ги гледаме и да им се радваме пари се печелят.

# 394
И на мен като Есмералда ми помагаха много сините сливи, ако не намираш пресни може и сушени с много вода, също така и круши. Доволна съм и от този сироп, който ми изписа АГ- Изилакс за бебета.
Аз също мисля да си взема колан, ползвах с първото дете и мисля ,че имаше ефект. Обаче изобщо не знам какъв тип и марка. Стерилизатор съм взела за микровълнова, ако имам ефективно кърмене , почти няма да го ползвам така или иначе .
Моля препоръчайте ми нещо за тежък запек. Не знам само аз ли съм с тези проблеми, но е ужасно . Съвети за храни - не помагат, пробвала съм всичко , както и Фрутилакс, Дулкософт, Дуфалак, мармалада и Елакса дори. Ако някой се сеща за нещо друго, ще съм благодарна.

# 395
За запек препоръчвам ето това бебешко пюре от сливи, открих го покрай баткото :
https://www.ebag.bg/piure-nestle-gerber-slivi/4787?gad_source=1& … J70saAtq5EALw_wcB

# 396
Аз често закусвам овесени ядки, с прясно мляко, сурови ядки и 1с.л. смляно ленено семе. А ако нямате диабет и си добавите и банан и или мед...уникално вкусно. Лененото семе подпомага изхождането и предотвратява запек. Не знам дали си въобразявам, но след дни, в които съм закусвала ми се отразява добре и с лекота ми се случват нещата. Но и не съм имала кой знае какви затруднения до сега, може би и защото от самото начало на бременноста си хапвам по 1с.л, може би 3 пъти седмично. Не е добре и да се прекалява, както  повечето неща.

https://vitamag.bg/leneno-seme-polzi-vredi-i-pri-zapek/#:~:text= … D0%BD%D0%B8%D1%8F.

# 397
  • Варна
Благодаря ви момичета за съветите. Знам, че ви звучи абсурдно, но наистина откъм храни всичко е изпитано и за съжаление без резултат. Всичко от написаното съм опитала, без бебешкото пюре, но и това ще пробвам . Пия лекарства в дози, които ако не съм бременна биха ми докарали тежко разстройство, а сега резултата е нулев. Наистина не знам на какво се дължи , повярвайте ми каквото зависи от мен го правя .

# 398
Дано откриеш скоро вариант и решение на проблема, че не  е приятно със сигурност. Това ще трябва АГ да каже дали може, но аз като вдигнах магнезия на 3х1 диаспорал от 400мг имах няколко дни, в които през час бях в тоалетната, та се върнах на магнерот. Не знам дали това би било вариант..

# 399
Здравейте, при някоя вече да изтича тапа? При мен сякаш е от две седмици ,но днес е и кафеникава (34г.с.)

# 400
Тъкмо щях да пиша и аз за магнезия - магнезиевият цитрат (Диаспорал) има слабително действие. Вариант е да пробваш, ако пиеш Магнерот, да го смениш с Диаспорал.

# 401
Реших и аз да си сметна как е при мен одисеята с раждане и следене досега. Следя се по ЗК с изключение на първите 2 прегледа.
Първи 2 прегледа: 200 лв
НИПТ: 1300 лв
ФМ 3 бр: 630 лв
БХС: 150 лв
Прегледи по ЗК (след като свърши безплатния ехограф): 200 лв
Тонове: 80 лв
При Зебрите: 150 лв
Раждане (като дойде): 3200 лв
Сумарно ми излиза 5910 лв.
Ако всичко е наред де, да се надяваме.

Наближавам 35 гс (след 2 дена) и стига с малката да избутаме още 2 седмици мисля, че всичко ще е наред. Вечер си имам контракции (то е и нормално де), денем нищо вече не мога да правя, че много натиска долу цялата инервация, имам чувството, че ще излезе направо на моменти.

Искрено се възхищавам на майките, които лежат за задържане от ранни седмици. Евала, вие сте истински герои. Аз до преди няколко дни си бях доста активна - тренировки, разходки, домакинствах си, работех си на компа, общо взето добре си бях. Сега със скъсената шийка и препоръка за минимум натоварване, от няколко дни съм на дивана и психиката ми заминава. Grinning Не знам как се издържа продължителен период така.

# 402
Свиква се с бездействието хахах като имаш интересни книжки и знаеш, че е за твое и на бебче доброто. Макар че аз от 2-3 седмици почнах доста да шавам, уж ми е даже по-добре и с помалко контракции, обаче днес на тоновете засякоха няколко такива и то както си трябва. Интересно, защото аз нищо не усещам..Казаха, че е добре да имам подготвителни, дано си останат такива за сега и дано да е от бобчето вчера и че хапнах повечко, и да се успокоиме, че е рано още. Не сме готови, един ламинат и един латекс остана само Grin

Аз ако сметна до момента..
Пренатален 1000лв
На частно 800лв прегледи г/д
Още толкова за изследвания 700-800
БХС 150
Фетални 540
ЛКК 130
Тонове 120
Един екстра преглед 180лв

Аз съм от ноември по ЗК та от тогава само двата екстра, които ходих на частно и тоновете . Около 3600 до момента, но съм сигурна че изпусам нещо.
А ето, ходих и на ендокринолог, още 70лв

ДЗО ми покри 500лв, пак е нещо..

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 15:15 от InYan238

# 403
При мен това нямаше ефект, през по-голямата част от бременността бях на диаспорал. На мен ми се отразиха зле витамините за бременни някакви комплексни с 1000 неща вътре и Желязато, след като ги спрях нещата се нормализораха.
Тъкмо щях да пиша и аз за магнезия - магнезиевият цитрат (Диаспорал) има слабително действие. Вариант е да пробваш, ако пиеш Магнерот, да го смениш с Диаспорал.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 16:07 от Mariq878

# 404
Момичета, понеже обещах вчера - днес ми минаха прегледите. 37 +2 г.с. съм, 2900 сме. Малко ми се вижда мъничко, но и аз от началото си вървя седмица назад, заради късна овулация. Правих ш тестове за алергия към обезболяващи и добре, че направих, защото едната ми ръка цялата цъфна. Имам поне към 6 препарата. Препоръчвам да направите такъв тест, особено ако сте секцио. Аз ще пия разни хапове, преди термин и алергологът направи предписания към анестезиолога.
Минах и през дерматолог за херпеса. АГ каза, че е много добър доц. Богданов е. Очаквах да е по-възрастен, той около 40, но се доверявам напълно. АГ ме гледа с колпоскоп, каза че има няколко ранички, но мисли че не е херпес. Доцента, още като го видя и веднага каза, че не е, а е по-скоро тип дерматит някакъв. Ако е херпес, до 3 дни ще избие и ще си покаже. Каза също и че няма как безсимптомно да се прояви активна инфекция, дори и да няма още появили се пъпчици, ще има типичните сърбеж, парене и т.н. Сега ще чакам 3 дни и стискайте палци да не се прояви като херпес. С АГ се разбрахме ако и херепес, направо насрочваме секцио.
Иначе дерматологът ми изписа крем на авен с цинк за мазане.
Но за дамите с такъв проблем - избягвайте влажни места - вани, бани, търкане с т.хартия, Мокри кърпи, за да не се активира херпеса баш накрая.
Ако някой има други въпроси по темата, съм на линия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт