Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 433
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Обещах да напиша отзив като пробвам стерилизатора. Сложих шишетата напълно мокри, изсуши ги на 100%. Марката е Tommie Tippee, ако някой се колебае за него, вече мога да кажа, че съм очарована и препоръчвам. Програмата беше общо 35минути (25минути ги суши и 10минути стерилизира). Има опция и за програма 60минути, като така се увеличава времето на сушене, но не съм сигурна дали ще ми се налага да я използвам, предвид, че го напълних целия и с по-кратката програма се получи идеално

# 406
Благодаря ви момичета за съветите. Знам, че ви звучи абсурдно, но наистина откъм храни всичко е изпитано и за съжаление без резултат. Всичко от написаното съм опитала, без бебешкото пюре, но и това ще пробвам . Пия лекарства в дози, които ако не съм бременна биха ми докарали тежко разстройство, а сега резултата е нулев. Наистина не знам на какво се дължи , повярвайте ми каквото зависи от мен го правя .

Сини сливи, компот от сини сливи НА ГЛАДНО! Също на гладно топла водичка с разтворен в нея мед. Ако трябва няма да ядеш до обяд, само сокът от компота сини сливи. При мен това спасява положението ако е критично.

# 407
КРР, благодаря за инфото! Щом и аг и доцента казват, не е този херпес и стискам палци!

На мен пък ми звучи идеално тегло за тази седмица. И на мен доктори са ми казвали, че е много важно тест за алергии преди упойка, а на няколко пункции само консултация с анестезиолог съм имала баз да ме тестват, което е голям пропуск.
А доцентът какво каза, попринцип ли с херпес не е ок естествено раждане или само ако е активен 2 седмици преди раждане. Всмисъл на теб така е казал, защото си близо до термин или попринцип при наличието изобщо на този вирус не е добре да е нормално раждане.

Момичета, понеже обещах вчера - днес ми минаха прегледите. 37 +2 г.с. съм, 2900 сме. Малко ми се вижда мъничко, но и аз от началото си вървя седмица назад, заради късна овулация. Правих ш тестове за алергия към обезболяващи и добре, че направих, защото едната ми ръка цялата цъфна. Имам поне към 6 препарата. Препоръчвам да направите такъв тест, особено ако сте секцио. Аз ще пия разни хапове, преди термин и алергологът направи предписания към анестезиолога.
Минах и през дерматолог за херпеса. АГ каза, че е много добър доц. Богданов е. Очаквах да е по-възрастен, той около 40, но се доверявам напълно. АГ ме гледа с колпоскоп, каза че има няколко ранички, но мисли че не е херпес. Доцента, още като го видя и веднага каза, че не е, а е по-скоро тип дерматит някакъв. Ако е херпес, до 3 дни ще избие и ще си покаже. Каза също и че няма как безсимптомно да се прояви активна инфекция, дори и да няма още появили се пъпчици, ще има типичните сърбеж, парене и т.н. Сега ще чакам 3 дни и стискайте палци да не се прояви като херпес. С АГ се разбрахме ако и херепес, направо насрочваме секцио.
Иначе дерматологът ми изписа крем на авен с цинк за мазане.
Но за дамите с такъв проблем - избягвайте влажни места - вани, бани, търкане с т.хартия, Мокри кърпи, за да не се активира херпеса баш накрая.
Ако някой има други въпроси по темата, съм на линия Simple Smile

# 408
Как сте с течението? Преди малко толкова обилно го усетих, че чак ми намокри бельото. И изглежда кремообразно, до сега ми е било предимно бистро. Притеснявам се да не би да са околоплодни.

# 409
Как сте с течението? Преди малко толкова обилно го усетих, че чак ми намокри бельото. И изглежда кремообразно, до сега ми е било предимно бистро. Притеснявам се да не би да са околоплодни.

Аз съм така сутрин ,сега проблема ми е с тапата. 🥲 АГ каза за това течение ,че ако не мокри ЦЯЛОТО бельо е нормално. А да допълня ,че Апостолова ми каза ,че за тапа не се ходи на преглед (да знаете).

# 410

Аз съм така сутрин ,сега проблема ми е с тапата. 🥲 АГ каза за това течение ,че ако не мокри ЦЯЛОТО бельо е нормално. А да допълня ,че Апостолова ми каза ,че за тапа не се ходи на преглед (да знаете).

Тапата не е ли уж като желе? И аз все гледам да не е нещо такова 😂

# 411
Попринцип до колкото знам, течението се увеличава към края на бременността, а пък околоплодните водди са си течни течни, не като течение кремообразно. Аз пак си казвам, винаги се допитвам доАГ за мое спокойствие, без значение какви съвети и укпокоителни тук си даваме Grinning

А тапа аз нямам идея как изглежда все още..защо да не се ходи на преглед? При теб какво се оказа че е ?

# 412
Попринцип до колкото знам, течението се увеличава към края на бременността, а пък околоплодните водди са си течни течни, не като течение кремообразно. Аз пак си казвам, винаги се допитвам доАГ за мое спокойствие, без значение какви съвети и укпокоителни тук си даваме Grinning

А тапа аз нямам идея как изглежда все още..защо да не се ходи на преглед? При теб какво се оказа че е ?

На 100% съм сигурна ,че е тапа . Като сопол е (няма как да се сбърка).Отидох в 33гс с болки и изпадане на тапа,която беше бистра/жълтеникава но понеже нямах разкритие и скъсяване ме върнаха. На следващия преглед споменах на АГ ,че съм ходила да ме прегледат за съмненията ми и тя каза,че за тапа не се ходило. Мен ми е малко странно понеже тапа може да пада в продължение на дни,седмици или месец. Доколкото съм запозната е вход за инфекции и затова отидох да се види какво е . Утре съм на преглед и срам не срам ще й покажа снимки ,все пак ми се струва рано да започне в 33гс

# 413
При мен течението си е доста, и бяло се е случвало, и прозрачно, и течно, нося си постоянно ежедневни, поне два пъти на ден се мия, за да ми е комфортно. Даже скоро се бях притеснила, че от август не ми беше пускана микробиология, да не би да има нещо без други симптоми. Излезе чиста, нормална бактериална флора, candida spp отрицателно. Само дето сега се замислям това, което пише достатъчно ли е, дали не трябва нещо специфично да се търси 🤔 или ме гони само параноя…

Да дам и update, че отдавна не съм писала. При отиването ми за 45 дневния ми направи и преглед, пусна изследвания, даже тези, които търсят за прием в болницата, които ще изтекат най-вероятно преди раждането. Желязото ми беше близко до долната граница, хематокрита под нормата, хемоглобина ми беше влязъл този път в нормите, макар и малко, та почнах да пия сорбифер по препоръка на израждащата, то ми варира от изследване на изследване, като желязото даже е било и по-ниско, но следящия не е казвал нищо 🤷♀
Тези дни усещам умора повече (34 с.) като не се натоварвам повече, но го отдавам на по-малко сън.
Почнах да пера и да гладя, чудех се как да ги пера да не объркам размерите, на тези които не са надписани, но накрая всичко, което имам реших пера, не са малко ама да мога спокойно всичко в шкафа да си сложа. Като ги сортирах по цветове и стана една голяма каша 😅 на око ще ги групирам. Един съвет за тези, които сами ще си гладят - правете го седнали, не се мъчете прави, то и без това си изморява. Свалих си дъската на най-ниското ниво и си седнах на столчето 😃
Днес правих тонове за първи път. Следващата седмица имам преглед при израждащата (36 с.), тогава каза, че ще обсъждаме раждането. Трябва и багажа за един месец в София да подготвя.

posaranka  на теб какво ти казаха, тапата ли е тръгнала

# 414
Момичета тапата е нещо като желиран сопол, може да е прозрачна, розовееща или кафеникава. /има няколко снимки в гугъл, за да видите/ Не се ходи за нея, защото може да изтича със седмици и да няма разкритие. Точно така предпазва от навлизане на инфекции, но четох, че реално като пада, главичката на бебето запушва родовия канал и не може да навлезе инфекция. Моите  насоки си бяха контракции и води и отиваме в болницата.
Течение през цялата бременност- бистро, бяло, леко жълтеникаво. Понякога по-слабо, понякога по-обилно. Тъкмо си бях помислила, че се оттървавам и последните два дни ми е по-обилно.
Боже аз като гладих лошо ми стана. Казах си: ей те какви са мънички сега за половин час ще изгладя всичко. Да бе да! 😂 Изобщо не се гладят лесно тези мъници. Гладих права аз, като стоя седнала и започвам да имам стягания и контракции. Изгладих на почивки всичко-дрехи, спално бельо, пелени.

# 415
Lipsie, не слагай ежедневни превръзки, те са перфектната среда за завъждане на гъбички и бактерии. Не трябва да се ползват по време на бременност. Само бельо, дори и да се цапа и сменя по няколко пъти на ден, това е положението. Аз слагам и Циклогест, който го цапа, разбира се, но още в началото на бременността ме предупредиха никакви превръзки по никакъв повод.

# 416
КРР, благодаря за инфото! Щом и аг и доцента казват, не е този херпес и стискам палци!

На мен пък ми звучи идеално тегло за тази седмица. И на мен доктори са ми казвали, че е много важно тест за алергии преди упойка, а на няколко пункции само консултация с анестезиолог съм имала баз да ме тестват, което е голям пропуск.
А доцентът какво каза, попринцип ли с херпес не е ок естествено раждане или само ако е активен 2 седмици преди раждане. Всмисъл на теб така е казал, защото си близо до термин или попринцип при наличието изобщо на този вирус не е добре да е нормално раждане.

Момичета, понеже обещах вчера - днес ми минаха прегледите. 37 +2 г.с. съм, 2900 сме. Малко ми се вижда мъничко, но и аз от началото си вървя седмица назад, заради късна овулация. Правих ш тестове за алергия към обезболяващи и добре, че направих, защото едната ми ръка цялата цъфна. Имам поне към 6 препарата. Препоръчвам да направите такъв тест, особено ако сте секцио. Аз ще пия разни хапове, преди термин и алергологът направи предписания към анестезиолога.
Минах и през дерматолог за херпеса. АГ каза, че е много добър доц. Богданов е. Очаквах да е по-възрастен, той около 40, но се доверявам напълно. АГ ме гледа с колпоскоп, каза че има няколко ранички, но мисли че не е херпес. Доцента, още като го видя и веднага каза, че не е, а е по-скоро тип дерматит някакъв. Ако е херпес, до 3 дни ще избие и ще си покаже. Каза също и че няма как безсимптомно да се прояви активна инфекция, дори и да няма още появили се пъпчици, ще има типичните сърбеж, парене и т.н. Сега ще чакам 3 дни и стискайте палци да не се прояви като херпес. С АГ се разбрахме ако и херепес, направо насрочваме секцио.
Иначе дерматологът ми изписа крем на авен с цинк за мазане.
Но за дамите с такъв проблем - избягвайте влажни места - вани, бани, търкане с т.хартия, Мокри кърпи, за да не се активира херпеса баш накрая.
Ако някой има други въпроси по темата, съм на линия Simple Smile

Относно херпесите, доцентът каза, че някои жени предпочитат да се презастраховат и ако носят вируса (не говорим да е активен, а да си го имат), директно са със секцио. Той каза, че ги разбира, но по принцип, ако няма в момента на раждането активни лезии, ранички и т.н., няма опасност от заразяване на бебето. Аз го попитах дали има вариант, в който да няма никакви симптоми (лезии, сърбеж, болки и т.н.), но да е активна инфекцията и пак да зарази бебето - каза, че няма такъв вариант. Дори и да няма ранички, пъпки и да е видимо, ще има сърбеж, болка, абе, ще се усети. То си има специфично усещане. И също и - херпесът излиза на едно и също място (при мен сега реално е на друго от стандартното).
Аз мисля, ако не се активира сега като херпес до 2-3 дни, все пак да си раждам естествено. То и АГ така каза - ако доцентът каже, че не е - ще сме естествено.

Иначе, питах я при изтичане на води кога се ходи - каза веднага. При падане на тапата само, без контракции, водии и т.н. не се ходи.

Аз имам доста обилно течение, няколко пъти се притеснявах да не са води. От 3 седмици съм така. При мен е леко бяло и кремообразно, да. Днес ми взе АГ и секрет.

Една ръка за ежедневните - при мен това раздразнение - дерматит стана в комбинация. Бях слагала и превръзки преди това. Аз сменям гащи по два пъти на ден, иначе няма шанс

# 417
На мен не са ми казвали нищо за превръзките, освен да са дишащи и да не са коприна, а памук. В моя случай до последно на работа, няма как да не използваш, къде да си сменяш бельото там по няколко пъти на ден?!

Lipsie, не слагай ежедневни превръзки, те са перфектната среда за завъждане на гъбички и бактерии. Не трябва да се ползват по време на бременност. Само бельо, дори и да се цапа и сменя по няколко пъти на ден, това е положението. Аз слагам и Циклогест, който го цапа, разбира се, но още в началото на бременността ме предупредиха никакви превръзки по никакъв повод.

# 418
КРР, много благодаря за информацията!

Аз от началото съм с превръзки..нямах идея, че имат противопоказния.  С памучни съм де. Аз пък имам не е страх но..дано не съм развила фобия Grinning от праха за пране, пера се на ръка, бельото,с от най-дебелите дръкавици, та да е мега вряла водата, мм казва че стига 60°, та да убия всякави бацили. Леле само го написах и се усетих леко фанатична..ще обмисля паха..та иначе за прахът за пране с тези аромати и какви ли не други химии ми е много филм, колкото и да го плакна, все си мисля, че остава и ми се допира до най-милото и беззащитното Grin Аз 2 години не можах да излезна от един затворен кръг..гарднарела, излекуване, после гъбички, и тях излекувахме и пак гарднарела, и така даже 3 години, не 2. С превръзките не знам кка ще се разделя, може би сега като почна с на бебо прах да се пера Grinning

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 18:37 от InYan238

# 419
Аз това не съм го мислила за праха, въпреки че съм, като Монк. Ние сме с домашен любимец, котка сутрин се става и девата в мен не е спокойна, всички повърхности се минават с антибактериален препарат, въпреки че тя много не се качва по мебелите. Иначе на ръка не пера, отделно ни пера дрехите моите и на ММ. Използвам тази добавка.

КРР, много благодаря за информацията!

Аз от началото съм с превръзки..нямах идея, че имат противопоказния.  С памучни съм де. Аз пък имам не е страх но..дано не съм развила фобия Grinning от праха за пране, пера се на ръка, с от най-дебелите дръкавици, та да е мега вряла водата, мм казва че стига 60°, та да убия всякави бацили. Леле само го написах и се усетих леко фанатична..ще обмисля паха..та иначе за прахът за пране с тези аромати и какви ли не други химии ми е много филм, колкото и да го плакна, все си мисля, че остава и ми се допира до най-милото и беззащитното Grin Аз 2 години не можах да излезна от един затворен кръг..гарднарела, излекуване, после гъбички, и тях излекувахме и пак гарднарела, и така даже 3 години, не 2. С превръзките не знам кка ще се разделя, може би сега като почна с на бебо прах да се пера Grinning

Общи условия

Активация на акаунт