Пазаруване от Best Secret- Тема 4

• 67 786
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Днес получих пратка на стойност над 600 лв и нищо не съм плащала! И това неми е първата такава, нещо са ви качили на черешата!

Става въпрос за връщане на пратка, я не получаване.

Допълвам: аз не съм разбрала май. Това за получаване или връщане на пратка? Не трябва да е така, ако говорим за получаване на пратка.
ПОЛУЧАВАНЕ Wink Посока към БГ!
Нека разнищим!
Как и кога ти ги поискаха от спиди?
Като си вземаше пратката или по имейл?

При получаване. Пише го на залепената товарителницата на кашона! "Обявена стойност - 15 лева". По-късно ще я кача!

# 271
Пратките от iherb, например са с обявена реална стойност на кашона и предварително плащане. Ако съм поръчала през превозвач, в моя случай Габиели, всеки път коректно попълвам стойност, тракинга от Хермес, кога се очаква да пристигне при превозвача, скрийншот на съдържанието с цел лесна обработка и обратна връзка за мен, щом е зачислена при тях, вече ми е спокойно.
Застраховката е само ако изрично съм отбелязала и предварително виждам и знам цената

Много ми е странно със Спиди, хайде, плащай, не е приятно....

# 272
  • София
Качвам как изглежда на стикера върху кашона с товарителницата:

# 273
За мен тук е проблема с този, който е създавал товарителницата и е сложил тази обявена стойност. Пратката до България пристига с друг куриер, от който след това поемат Спиди. И т.к. те няма от кой да вземат тези пари, ги взимат от получателя. Някаква грешка е станала при създаването на товарителницата на Спиди. Най-добре говорете с БС. Снимайте и касовата бележка. Трябва да са Ви дали такава за тези 15 лв.

# 274
Щефи,при iherb е друго.Те идват от щатите и реалната стойност се обявява, за да мине митница.Върху нея сайта плаща мито Тук става въпрос за застраховка,която не е поискана от купувача.

# 275
.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 23:28 от •mimoza•

# 276
Щефи,при iherb е друго.Те идват от щатите и реалната стойност се обявява, за да мине митница.Върху нея сайта плаща мито Тук става въпрос за застраховка,която не е поискана от купувача.
Мито се плаща над 150$ затова при кампания/намаление ги разпарчетосваме по над 10 пратки....
Митница минава, но таксите по ДДС са предварително предплатени, само проверка формално
От iherb обикновено пишат - пратката ви е на изчакване с оглед дължимите такси за мито. И ги пускат една по една, като видят нацвъкани, като наниз от пипер

До България доставка с предплатени такси единия начин и най-бързо е чрез Спиди. Същото е като с best secret, получавам известие за - нова пратка от Спиди, когато вече е доставена от партньорската фирма от Щатите до България.

Тук е станало някакво недоразумение, както писаха по-горе при съставяне на товарителницата след постъпване за обработка от Спиди към клиента

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 21:36 от Щефи

# 277
Май не ме разбра iherb е американски сайт и трябва да се знае митото .Бестсикрет е немски .Държава в европейския съюз,не се плаща мито.Разликата ни с Германия е единствено ддс-то.И пак казвам,обявената стойност при iherb е стойността върху,която се плаща мито. Не ти сайта.Докато при спиди е вид застраховка .Срещу кражба или повреда  .

# 278
При частично върната от мен поръчка, този , който ми е пратил поканата за сайта, ще получи ли ваучер?

Пак съм с греда за обувки. Поръчах:
1. боти на Sisley. Освен, че са уголемени, са с дефект - тръгнали са да се разлепят.
Скрит текст:
2. Боти на неизвестна за мен марка - Ashton Aubry - също уголеми. Не съм впечатлена и от вида им на живо.
Скрит текст:
И двата чифта ме изкушиха с намалението което беше над 70%. Но ще пътуват обратно.

# 279
То вече май няма ваучери. И няма сега да си оставите неща,които не ви вършат работа,щото някой нямало да получи нещо..

# 280
О, ще ги връщам в събота, въпросът ми не е свързан с тях.

Но всъщност намерих отговора с малки букви - точки и ваучер се получават само ако не е върната цялата поръчка.

# 281
Maya, разбрах те, знам как стои въпроса с мито, че няма за ЕС.

Надявам се и вярвам, че е партенка на Спиди, застраховки за неголяма сума от 450лв ми е като да си платя доставката.
Сайта има доста залежала стока, че да се товари клиента с такси.

Последно получих преходно  кежуал яке, симпатично
Скрит текст:
забавиха изпращането, уголемено с номер, личи си по модела в сайта. Взех два размера, ненужния връщам, там е и разминаването в цвета на кафявия шушкяк. Отпред предниците са  видимо по-светли от кафявото на гърба, има някакво продърпване долу при ципа от скрояването. Не се занимавах да им пиша, размера, който си оставих е Ок.
При тях си е практика нещо да има недостатък.

Чакам обувки от кода за св. Валентин

# 282
При получена сума от върната поръчката българската банка си удържа 1% от сумата.

# 283
  • някъде там
При получена сума от върната поръчката българската банка си удържа 1% от сумата.
Такова нещо до  сега за незнайно на брой върнати поръчки, не ми се е случвало.
Плащани са с различни карти от различни банки и сумата, която ми възстановяват е до стотинка!

# 284
Аз използвам Револют и нямам такива такси, но съм чувала, че (май) ДСК удържат такса за връщане на пари. Много в глупаво, ама тя и банката е смотана.

Общи условия

Активация на акаунт