Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 897
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 375
От къде на къде свекърите били съгласни и на неутрално име?
Изобщо нямат думата, те техните деца са си си кръстили.

# 376
Е как само на тях, нали бяха съгласни и на неутрално име.

Върни се и прочети първия пост на авторката. Мъжът е бил изумен и неприятно изненадан, че женат му не иска да кръсти детето на някой от родителите му.

А ти прочети следващите с поясненията Simple Smile

Иначе - ОК, апартаментът не е записан на нейно име и не е подарък, но това, че живее в голям и новообзаведен апартамент без да плащат наем не е ли подарък?

# 377
Абе, Хечи, помним всички как се оплаква от свекърва си покрай сватбата, и как направи това което искаше, през главата ѝ. Ама си случила на що годе сговорчива жена. Иначе можеше и до сватба да не стигнеш. За какви хитрувания говориш, тия хора искат детето да е кръстено на тях и само на тях. Мъжът ѝ е на същото мнение. За него няма друг вариант. И, ако си позволи да го кръсти с друго име, дирекно ще си ходи при майка си и баща си. Дори на нея ѝ е станало ясно и за това детето ще е кръстено на баща ѝ.
Това не е вярно. Огорчени са, че е избрала името на баща си и не приема друго. Освен това, на мъжа избраното име не му харесва. Но тя не е склонна на неутрално. На масата съфорумки, също не се харесва, чак имаше и пост с много редове "ха-ха"относно името, т е, името няма да е добре прието в масовия случай.

# 378
  • София
Тоест, ти си масовият случай.

# 379
  • София
Сега се върнах да прочета всички мнения на Вероника.
Никъде не пише, че мъжът е съгласен на компромис.

# 380
  • София
Цитат
Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.
Е, може наглярката да пожелае да решава фундаментални житейски въпроси с мъжа си. Включително и къде и как ще живеят и да пожелае да живее в собствен дом, а не обувките и да гледат постоянно към вратата и да се озове на улицата на 50, когато мъжът и реши, че вече не му е мила, драга и любима. примерно.
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.
Всичко може, само дето няма нищо общо с коментираното от мен.
Не мисля.
Съвсем ясно прочетох, че искането на която и да било млада дама да живее в собствен дом било нагло.
Ти у ред ли си, извинявай? Flushed
Желанието на хипотетичната невинна млада дама да стане съсобственица на жилище, което купувам аз за сина си?
Аз предлагам този речник да употребяваш с младата дама, която ще приеме мъжът и да живее в жилище, купено от мама.

# 381
Поясненията са за замазване, хич не им се хващам на такива.
Как изобщо си помисляш, да кажеш на бременната жена на сина си, че не може да кръсти детето на баща си. Как изобщо може да му хрумне такова нещо на нормален човек. Защо? Той по-малко дядо ли е? Или уважение се полага само на родителите на мъжа?

# 382
  • София
Е, тук заслугите ги дават за кеш.

Смешна история.

# 383
  • София
Добре де, свекърите нали имат кръстени на тях внучета? Какъв е зорът да не е на тъста? Като няма да е на тях, няма да е на никой? И тука има някаква дребнавост. Доста мъчно за тъстовете. И после се чудим защо едно време не са се радвали да имат момиченца. Дано по-бързо се изтрият всякакви такива зловредни "традиции".

# 384
Как изобщо си помисляш, да кажеш на бременната жена на сина си, че не може да кръсти детето на баща си. Как изобщо може да му хрумне такова нещо на нормален човек. Защо? Той по-малко дядо ли е? Или уважение се полага само на родителите на мъжа?

Даже ако оставим настрана и осигуреното жилище, и очакванията свекърите да помагат с бебето, пак уважението следва да е по равно и на двете двойки родители. Тогава защо тя без никаква диалогичност се е запънала само за своите? Или уважение се полага само на нейните?

# 385
  • Пловдив
Който не приема жилища, купени от мама, си купува сам, а не изисква да му подаряват. Ако изисква, е просто нагляр. Голям.
Пояснявам, че се отнася към пост на Ариел за жена, която си била изискала в подобен случай името и да е в нотариалния акт, защото не била патица, а не към познатата на Вероникааа.

Цитат
...пак уважението следва да е по равно и на двете двойки родители. Тогава защо тя без никаква диалогичност се е запънала само за своите? Или уважение се полага само на нейните?
Точно така.
Ама не, синът като родял, тогава можел да иска да избира име.

Не ми се връща назад, но останах с впечатление, че мъжът е съгласен на компромисно име. Авторката, ако иска, нека поясни

# 386
Тоест, ти си масовият случай.
Не става ясно кого визираш, но ако става, въпрос за моя пост заради израза"масовия случай", аз много подробно писах, че името ми харесва и обясних защо. Друго в историята не ми харесва никак. Но е факт, че масово съфорумките не го харесаха името

# 387
Който не приема жилища, купени от мама, си купува сам, а не изисква да му подаряват. Ако изисква, е просто нагляр. Голям.
Пояснявам, че се отнася към пост на Ариел за жена, която си била изискала в подобен случай името и да е в нотариалния акт, защото не била патица, а не към познатата на Вероникааа

И какво точно ще направиш, ако сина ти доведе такава снаха хм?

Защото много са такива - танто за кукуригу. Между другото повечето са такива.
И не сина ти няма да я зареже защото ти така си искала.

# 388
  • Пловдив
Мисля да не отговарям на тъпотии повече. Без извинение.
Нямам сестра.
Не е за пръв път в тоя форум, от злонамереност или защото толкова си могат, да ми приписват някакви неясно какви неща, които не съм казала, след което да ме изкарат негодничка, замазваща и преди всичко лъжкиня.

# 389
ми то като гледам се толерира да са такива масово.

Общи условия

Активация на акаунт