Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 928
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 360
  • Melmak
Младите ок ли са да върнат подаръка?

# 361
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.

Супер, уважавам такава позиция. Но защо тогава е приела, че и дейно е участвала в избора на подаръка?
И няма как да не е познавала мъжа си - какво му е възпитанието, какво е имотното състояние на семейството му. И знаейки това го е взела, ама сега като ощипана.

# 362
  • София
Хечи, прочети темата. Снахата няма какво да връща, защото няма собственост върху жилището. Няма как да върнеш нещо, което не е твое. Само мъжът може да връща.

# 363
Обаче не може ли със същата сила да се каже, че и снахата  е мълчала като мишка, че смята да не пита никого за името на детето когато е избирала апартамент?

Какво значение има избирането на апартамента ? С или без него, единственият, с когото трябва да обсъжда името е бъдещият татко. Или трябваше да каже - Извинявайте, ама да знаете, че ако имаме дете, няма да е кръстено на вас, да си прецените за апартамента ..
Друг е въпросът, че явно ни майката, ни таткото иска да обсъжда. Явно и двамата смятат, че имат право на еднолично решение.

# 364
Абе, Хечи, помним всички как се оплаква от свекърва си покрай сватбата, и как направи това което искаше, през главата ѝ. Ама си случила на що годе сговорчива жена. Иначе можеше и до сватба да не стигнеш. За какви хитрувания говориш, тия хора искат детето да е кръстено на тях и само на тях. Мъжът ѝ е на същото мнение. За него няма друг вариант. И, ако си позволи да го кръсти с друго име, дирекно ще си ходи при майка си и баща си. Дори на нея ѝ е станало ясно и за това детето ще е кръстено на баща ѝ.

# 365
Напротив, хората искат просто да не е директно на нейния баща.  Нямат претенции да е дословно на тях, съгласни са и на производно, на буквичка или на напълно неутрално име. Снахата е тази, която единствено Петра или Петромира иска и не обсъжда нещо друго.

# 366
  • София
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.

Супер, уважавам такава позиция. Но защо тогава е приела, че и дейно е участвала в избора на подаръка?
И няма как да не е познавала мъжа си - какво му е възпитанието, какво е имотното състояние на семейството му. И знаейки това го е взела, ама сега като ощипана.
Уви, понякога проявите на щедрост на пръв поглед от загрижени родители, биха могли да доведат до доста неприятни последици.
Известно ми е, че за много млади дами и господа  обвързването с партньор от състоятелно семейство изглежда романтично и привлекателно, като живот в приказка, но ние всички знаем, че сиренцето е безплатно единствено в капана за мишки.

# 367
Е как само на тях, нали бяха съгласни и на неутрално име.

# 368
Абе, Хечи, помним всички как се оплаква от свекърва си покрай сватбата, и как направи това което искаше, през главата ѝ. Ама си случила на що годе сговорчива жена. Иначе можеше и до сватба да не стигнеш. За какви хитрувания говориш, тия хора искат детето да е кръстено на тях и само на тях. Мъжът ѝ е на същото мнение. За него няма друг вариант. И, ако си позволи да го кръсти с друго име, дирекно ще си ходи при майка си и баща си. Дори на нея ѝ е станало ясно и за това детето ще е кръстено на баща ѝ.

Добре де, защо поне не прочетете какво е написала авторката???
Нищо подобно няма - и свекърите, и съпругът са съгласни на неутрално име, а снахата се е запънала само на двете имена.  Обаче сто пъти прочетох обратното.

# 369
  • Melmak
Хечи, прочети темата. Снахата няма какво да връща, защото няма собственост върху жилището. Няма как да върнеш нещо, което не е твое. Само мъжът може да връща.

Ами да обсъди с мъжа си, че не желае вече този подарък и да се изнесат в нейн апартамент или на квартира.

Абе, Хечи, помним всички как се оплаква от свекърва си, и как направи това което искаше, през главата ѝ. Ама си случила на що годе сговорчива жена. Иначе можеше и до сватба да не стигнеш. За какви хитрувания говориш, тия хора искат детето да е кръстено на тях и само на тях. Мъжът ѝ е на същото мнение. За него няма друг вариант. И, ако си позволи да го кръсти с друго име, дирекно ще си ходи при майка си и баща си. Дори на нея ѝ е станало ясно и за това детето ще е кръстено на баща ѝ.

Е, на дали свекърва ми щеше да дойде да забрани на мъжа ми да се оженим. Тя реално не е против сватбата ни, просто обича да участва. В крайна сметка и аз пресолих манджата като мислех, че много ще се вре. А то накрая толкова ми помогна в деня, че хвърчеше милата и оправяше украси, какво ли не.

То ако е тръгнало на кавги и хората бетер не отбират - като моето родно семейство, няма много какво да се направи . В случая снахата тропа с крак. Единият казва “на моят баща ще е”, другият казва същото. Ми няма как да стане, освен Петра-Дарина.

# 370
Е как само на тях, нали бяха съгласни и на неутрално име.

Върни се и прочети първия пост на авторката. Мъжът е бил изумен и неприятно изненадан, че женат му не иска да кръсти детето на някой от родителите му.

Хечи, ако е някоя проклета жена, ще настрои мъжът до теб и ще се чудиш от къде ти е дошло. Просто си случила на свекърва, ако и да е досадна.
А в твоето родно семейство ти тропаш с крак, защото си преценила, че ти е важно и така смяташ, че е правилно. За жената, в случая името на детето ѝ е толкова важно за нея, колкото за теб да си вземеш това, което смяташ, че ти се полага.

# 371
  • София
Когато си избирам ПОДАРЪК, не очаквам някой ден да го ПЛАЩАМ.

От това по- ясно не знам….
Че и подаръка не е мой.

Особени възгледи чета, наистина.

# 372
  • Пловдив
Скрит текст:
Цитат
Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.
Е, може наглярката да пожелае да решава фундаментални житейски въпроси с мъжа си. Включително и къде и как ще живеят и да пожелае да живее в собствен дом, а не обувките и да гледат постоянно към вратата и да се озове на улицата на 50, когато мъжът и реши, че вече не му е мила, драга и любима. примерно.
Всичко може, само дето няма нищо общо с коментираното от мен.
Не мисля.
Съвсем ясно прочетох, че искането на която и да било млада дама да живее в собствен дом било нагло.
Я пак?!
Желанието на хипотетичната невинна млада дама да стане съсобственица на жилище, което купувам аз за сина си?

# 373
  • София

Ами да обсъди с мъжа си, че не желае вече този подарък
Скрит текст:
и да се изнесат в нейн апартамент или на квартира.

Абе, Хечи, помним всички как се оплаква от свекърва си, и как направи това което искаше, през главата ѝ. Ама си случила на що годе сговорчива жена. Иначе можеше и до сватба да не стигнеш. За какви хитрувания говориш, тия хора искат детето да е кръстено на тях и само на тях. Мъжът ѝ е на същото мнение. За него няма друг вариант. И, ако си позволи да го кръсти с друго име, дирекно ще си ходи при майка си и баща си. Дори на нея ѝ е станало ясно и за това детето ще е кръстено на баща ѝ.
Тя да каже на мъжа си, че той вече не желае подаръка ли?

Е, на дали свекърва ми щеше да дойде да забрани на мъжа ми да се оженим. Тя реално не е против сватбата ни, просто обича да участва. В крайна сметка и аз пресолих манджата като мислех, че много ще се вре. А то накрая толкова ми помогна в деня, че хвърчеше милата и оправяше украси, какво ли не.

То ако е тръгнало на кавги и хората бетер не отбират - като моето родно семейство, няма много какво да се направи . В случая снахата тропа с крак. Единият казва “на моят баща ще е”, другият казва същото. Ми няма как да стане, освен Петра-Дарина.
Тя да каже на мъжа си, че той вече не желае подаръка ли за него ли?

# 374
  • Варна
Ако наистина я изгонят обратно при майка ѝ за едното име, то това ще е най-голямата услуга, която могат да направят за нея - да не си губи времето в пране на гащи на човек с такива уродливи ценности.

Общи условия

Активация на акаунт