Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 885
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 405
Кога успяхте да праснете 27 страници само за 5 часа, баси темата.
По същество такива драми за кръщаването на децата ми идват доста селски и дребнави, от друга страна е леко дразнещо, че се предпочита името на тъста вместо на свекърите дето са се бръкнали доста дълбоко да купят жилището. Но все пак това е просто име, внукът си е техен без значение дали се казва Иван, Драган, Стоян или Леонсио. Да се скапят отношенията с младото семейство и между младите заради това е дебилно. Баща ми е със старо име, въпреки че ми е осигурил жилище не е правил драми, че предпочитаме други имена за децата ни, от гледна точка на това да си ги харесват. Така че този казус ми е познат.
За другото разисквано, как апартамента трябвало да е записан и на снахата, ок бе, няма проблем. Снахата си плаща половина, или нейните родители се бръкват и те дълбоко, и всичко е точно. Ако не могат/ не искат- нямат и претенции. Ама тва, ама онова, като искаш апартамент на твое име, си го купуваш сам. Аз също съм на мнение, че е прекалено нагло и не бих го толерирал.

# 406
  • София
Който не приема жилища, купени от мама, си купува сам, а не изисква да му подаряват. Ако изисква, е просто нагляр. Голям.
Пояснявам, че се отнася към пост на Ариел за жена, която си била изискала в подобен случай името и да е в нотариалния акт, защото не била патица, а не към познатата на Вероникааа

И какво точно ще направиш, ако сина ти доведе такава снаха хм?

Защото много са такива - танто за кукуригу. Между другото повечето са такива.
И не сина ти няма да я зареже защото ти така си искала.

Какво да прави? Синът си я избрал, да си я взема. тя просто няма да и припише никаква част. Може и на сина си да не припише, да почака за наследство.  И двамката да се борят с живота без да дължат никому нищо. Не е ли прекрасно?
Точно така. В крайна сметка, наследници на родителите са децата им, така или иначе.

Цитат
Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.
Е, може наглярката да пожелае да решава фундаментални житейски въпроси с мъжа си. Включително и къде и как ще живеят и да пожелае да живее в собствен дом, а не обувките и да гледат постоянно към вратата и да се озове на улицата на 50, когато мъжът и реши, че вече не му е мила, драга и любима. примерно.
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.

Е, ако ще градят някакъв живот заедно, със собствени усилия и ала-бала каквото там беше, какво пречи, че са им дали самостоятелно жилище да живеят, че даже и са им платили каквото обзавеждане са си харесали? Пак може със собствени усилия, докато не плащат наем, да си вземат и друго жилище, на името и на двама им, или пък жената може на нейно име. Като плащаш наем и не можеш нищо да смениш в обзавеждането, да не е повече собствено или самостоятелно жилището. Ама явно някои си знаят собствените възможности и усилия, та ако не им напишат името в нотариалния акт на жилище, за което нямат никакъв принос, единственият вариант е да се озоват на улицата бездомни на 50.

Ако е така, най-добре ръка да целува, да вика "мамо" и "тате" и да кръщава на свекървите.
Нищо не пречи- да го даде под наем младият глава на семейство и да си купят друг с жена си двамата. Или всякакви други варианти, в които да не се приема такъв "подарък", който дразни всички страни и носи риск за всякакви разправии и усещане за несправедливост на практика във всички участници в конфигурацията.

# 407
  • Пловдив
Мисля си ,че младото семейство ако седнат един срещу друг и си кажат истината ...май ще разберат ,че въобще не искат да са заедно а просто всеки има някакъв мотив...🙄

# 408
  • Варна
Ама тя булката никога не е искала да ѝ се записва името в документите… Тези хипотези дойдоха от коментиращите съфорумки в отговор на наглото желание и цупните на свекърите  и младоженеца за името на бебето. Това само по себе си е еднакво нагло и със, и без осигурен (нарочно не пиша подарен) насреща апартамент.

# 409
  • София
Кога успяхте да праснете 27 страници само за 5 часа, баси темата.
По същество такива драми за кръщаването на децата ми идват доста селски и дребнави, от друга страна е леко дразнещо, че се предпочита името на тъста вместо на свекърите дето са се бръкнали доста дълбоко да купят жилището. Но все пак това е просто име, внукът си е техен без значение дали се казва Иван, Драган, Стоян или Леонсио. Да се скапят отношенията с младото семейство и между младите заради това е дебилно. Баща ми е със старо име, въпреки че ми е осигурил жилище не е правил драми, че предпочитаме други имена за децата ни, от гледна точка на това да си ги харесват. Така че този казус ми е познат.
За другото разисквано, как апартамента трябвало да е записан и на снахата, ок бе, няма проблем. Снахата си плаща половина, или нейните родители се бръкват и те дълбоко, и всичко е точно. Ако не могат/ не искат- нямат и претенции. Ама тва, ама онова, като искаш апартамент на твое име, си го купуваш сам. Аз също съм на мнение, че е прекалено нагло и не бих го толерирал.

Тоест, заслужаваш уважение, само ако имаш достатъчно пари да си го платиш? Joy

На снахата да се запише беше в контекста на това, че ако искат да им е длъжна, трябва да има защо.

# 410
  • Melmak
Това семейство има много да учи. Тъкмо са създали живот и вече се карат. На мен ми става мъчно за всички майки, които са се борили години да родят бебе, за тези, които имат болни деца или деца с увреждания. Сигурно всеки ден се молят детето им да се оправи, да се подобри или системата да направи нещата възможни за достоен живот. А тука двама млади се карат дали Петра, или Дарина, докато живеят в чисто новия им апартамент, който са получили на готово.

# 411
  • София
Ама, жената не иска апартамент на нейно име, не е рупала, ако беше - ехей, пей сърце.
Иска да я броят за човек и се е запънала в отпор точно толкова, колкото и другите трима СРЕЩУ нея.
До нея не знам кой е, горката.

# 412
Не се сърди човече , очаквали са, искало им се е, склонни са да помагат и ще помагат, защото мъжът й дълго отсъства по корабите, а тя ще има нужда от помощ и според авторката на темата се очаква точно неговите родители да окажат тази чисто физическа помощ докато него го няма.
Поне мъжът й да харесваше името, което тя иска. Или той няма право и на това?
Хайде да не е уважение, ама малко дипломатичност от нейна страна няма да навреди никак. С добра дума, с малко дипломация ще си постели доста по-добре, отколкото с едно запъване да е на нейната.
Между другото, на мен Петра не ми харесва, Кремена би ми било ок, ако трябва да кръщавам момиче на Петър. И защо точно пък момиче на баща й, нейната майка не заслужава ли?

# 413
  • Melmak
Ама, жената не иска апартамент на нейно име, не е рупала, ако беше - ехей, пей сърце.
Иска да я броят за човек и се е запънала в отпор точно толкова, колкото и другите трима СРЕЩУ нея.

Защо да не иска? Защо не е казала, че нейното семейство ще осигури жилище, да не се кахъри свекъра да купува.

# 414
  • София

Защо да не иска? Защо не е казала, че нейното семейство ще осигури жилище, да не се кахъри свекъра да купува.
Ама, някой на някого длъжен ли е изобщо?

Купили са на единия брат, рекли са и на другия. Едва ли сина им ги е заставил.
Сватба, после неродена Петка и сега се сетили.

Да са си казали условията ясно - не сега измамените камиларчета Joy

# 415

Това е изцяло твоя интерпретация по темата, неподкрепена с нищо. Значи ходила на огледи да избира, избирала мебели, но иначе не ги искала и не я броят за човек... И трима били срещу нея... Ми и срещу мъжа и са трима - тя и нейните родители.
Като не иска нищо да си взела мъж от своята черга. Много пъти съм писала, че здравият брак е между равни - по социално положение, имущество, възпитание, религиозност и религия, образование, възгледи...  Тук няма равенство. Не знаем даже каква професия и образование има булката. Но има претенции.

# 416
  • Melmak
То няма лошо, че купили на всеки брат.

Просто като сега сделката не им харесва, да я развалят. Да кажат, че ще върнат имота, щом ги заставят.

Тук ако натискът беше детето да се казва Петра на свекървата, щеше да се напише, че е най-грозното име. Къде, къде по-хубаво и модерно Дарина. Обаче понеже тъстът е Петър сега било уникално и не знам си какво.

Едно младо семейство е на път да се изпокара жестоко заради липсата на едно умение - да комуникира.

Права е чс, хубаво е да са от една черга. В крайна сметка ако снахата искаше, можеше и кредит да си тегли, да го плаща 30 години. И да си живее без тоя до нея. Направо да не се жени, че сакън някой да не й каже какво да прави.

Не мога да повярвам, че някои жени очакват НА на тяхно име, когато нещо е подарено от свекърите. Ми да ви кажа аз не очаквам свекърва ми да ми припише къщата си. Нямам такива апетити. Има си син, на него да дава каквото прецени. На мен ми стига да се уважаваме и да не стигаме до подобни драми.

# 417
  • София
Скрит текст:

Това е изцяло твоя интерпретация по темата, неподкрепена с нищо. Значи ходила на огледи да избира, избирала мебели, но иначе не ги искала и не я броят за човек... И трима били срещу нея... Ми и срещу мъжа и са трима - тя и нейните родители.
Като не иска нищо да си взела мъж от своята черга. Много пъти съм писала, че здравият брак е между равни - по социално положение, имущество, възпитание, религиозност и религия, образование, възгледи...  Тук няма равенство. Не знаем даже каква професия и образование има булката.
Но има претенции.
Точно това е проблемът според мен.
Майката има претенции за името на детето си – има пълно право на това.
Бащата има претенции за името на детето си  – има пълно право на това.
Свекърите с какво право имат претенции към снахата?

# 418
  • Бургас
Никога не съм се придържала на това, детето да е кръстено на някой от родителите!
Кръстя го така, както аз искам!
Аз го раждам, избора е мой!
Пък после, който иска да се сърди!
Дреме ми!

Те като са искали и можели , дали са! Това си е дар за новото семейство!
От там нататък, младите си решават!

# 419
  • София
Станция, с тия черги някои ще си умрат.
Мъжа е бачкатор, каквато предполагам и тя.

С тая народопсихология темите за свекървите ще се пълнят и ще преливат.
Сделки, излъгани камиларчета, патриархат, натиск, цупни, манипулации, нафталин, лъха на разложено отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт