Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 050
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 180
Апартаментът е купен на името на сина.Но те сключиха брак.

А, така. И сигурно преди брака, нали? Ми нагли са.

# 181
Мъжът й пътувал по корабите, по шест месеца го нямало, на вероятно става въпрос за Варна или Бургас. Голямо жилище с обзавеждане сигурно гони четвърт милион в евро.

И 10 милиона да гони. Веднъж се живее. И по-добре с изправена снага.

# 182
Учудвам се, че жени в 21 в. защитават традицията да се кръщава първородното на свекърите. Може би идеята се нрави на мъжки майки, не знам.

Но при положение, че хората вече рядко имат 4+ деца, за да угодят на всички баби и дядовци, плюс фактът, че децата автоматично носят презимето и фамилията на бащиния род… Еми, смятам, че е редно майката да има последната дума. Разбира се, името трябва да се харесва и на бащата. Никой друг няма право на глас и претенции. 

А ако ще гледаме традициите, има и други. Например “Направи добро и го хвърли в морето” или “Едната ръка да не знае какво прави другата”. Подарък се дава доброволно, от сърце и без очаквания. Даваш и забравяш. Още повече, че на снахата не е дадено нищо реално.

# 183
Подаръкът е на сина. Той е баща на бъдещето дете. Детето му ще има къде да живее. Много семейства се разпадат заради несериозни проблеми, защото всеки държи на своето. А компромис може да се намери.

Аз съм кръстена на свекървата на майка ми, а сестра ми, която е второто дете в семейството, на бащата на майка ми. Спазили са традицията.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 00:50 от Radilena

# 184
  • София
Вероника, би ли сложила една анкета, да видим нагледно нагласите.
Знаем вече нюансите.

Спрете с подаръка, подаръка е за сина преди брака. И милион евро да е, не е ОБЩ.

# 185
  • Пловдив
Аз проспах детето момче или момиче ще бъде? Че и това има значение...ако е момиче, да си го кръщава там както иска беднячката, влезла в кралското семейство, ама момче не върви да е на тъста. И друго - апартаментът в София ли е, Варна или в Мездра, Видин, Виена, Париж? Изложение, паркомясто? Важно е да се знае в тази пасторална история.

Няма никакво значение вече...........Таткото си има брат , който е бил по хитър и е направил 2 деца по рано.Кръстени си на когото трябва и бизнес империята вече е разпределена като наследство.Сега е борбата на егото........ако погледнеш реално.Е ако разбира се апартамента не е в Париж с гледка към Триумфалната арка.....ама кой да знае Rolling Eyes

# 186
  • Варна
Изключително неприятна ситуация. Ако тя отстъпи, ще й остане една горчилка до живот. Аз не бих могла да се усмихвам на тези хора оттук нататък на нейно място, да не говорим каква ненавист ще изпитвам към мъжа си поне за известно време, че е постъпил така спрямо мен. А ако тя се наложи, това значи разрив с мъжа й и свекърите до живот да я гледат накриво.

# 187
бе вие егати сценариите написахте…империи…трохи!!!

# 188
Защо свеждате казуса до това, някой да го купуват, че е сделка, че навеждала глава? Пълни глупости. Тука говорим за елементарно уважение към тия хора. И има доста имена, които жената да избере, без да прави такъв Огромен компромис, ако е малко умна поне.
Никога не бих си кръстила детето с име, което не ми харесва, но наистина, в случая има голямо разнообразие и варианти.

# 189
  • Варна
бе вие егати сценариите написахте…империи…трохи!!!

Ега ти възмущението. Не схващаш ли, че беше ироничен поста?

# 190
  • София
Смятам, че единствено предпочитанията на родителите трябва да имат значение. Никакви подаръци и услуги от никого не могат да те вкарат в дълг да кръстиш детето на него. Нито то, нито името му са за продан.

# 191
  • София
Защо свеждате казуса до това, някой да го купуват, че е сделка, че навеждала глава? Пълни глупости. Тука говорим за елементарно уважение към тия хора. И има доста имена, които жената да избере, без да прави такъв Огромен компромис, ако е малко умна поне.
С малката уговорка, че уважението се дава, не се налага.
И тя може по хиляди начини да ги уважава, че и да ги обича. Единия отказ не я прави мръсна неблагодарница.

# 192
Като ще изискват “уважение” (което впрочем може да се засвидетелства по много други и по-полезни начини), да я бяха уважили достатъчно, че да я впишат като съсобственик на подарения сарай.

# 193
Според мен тепърва ще има още проблеми в това семейство. Грозно впечатление ми прави, че синът сега се сърди и не желае да говори със снахата. Не познаваме семействата, но дано не се окаже, че той е от онези мъже, които са повече синчета на родителите си, отколкото съпрузи на жените си...

И на мен не ми харесват имената, които е харесала снахата, но познавам няколко Петри, име като име.

# 194
  • Варна
Защо свеждате казуса до това, някой да го купуват, че е сделка, че навеждала глава? Пълни глупости. Тука говорим за елементарно уважение към тия хора.

Доки, тук не съм съгласна с теб. Уважението се заслужава. Ако тези хора бяха заслужили нейното, нямаше да има нужда да купуват жилище, тя щеше с радост да го кръсти на тях, както си направила ти. Нямаше да си го "плащат". Ако не изпитва уважение към тях, и десет жилища да се купят, все тая.

Общи условия

Активация на акаунт