Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 090
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Дано младите изберат име, което се харесва и на двамата. Това е съвсем постижимо. Но да не се съобразяват с баби и дядовци, ако на самите тях не им е на сърце и още по-малко заради някакво материално облагодетелстване.
И на двамата. А не да се ахка, че ако мъжът иска право на глас, е подкован.

# 226
Интересно, ако тя поиска да и впишат името в НА на апартамента?Grinning
Много мразя такива премислени ходове. Първо "подаряват" апартамента, после сватбата.
Но си поръчваш името на внучето. Дори не мисля,  че точно името е проблем. Те са възпитали така и синчето си. 
Утре, като им се опъне за нещо и ще и кажат, че са я прибрали от улицата.

# 227
  • София
Нека жената се аргументира защо толкова държи детето да е кръстено на баща й. Може мъжът да влезе в положение. Това с апартамента от свекърите не е аргумент, там няма как да подкрепя. Ако всеки просто си дърпа към своето, нещата няма да отидат на добре.

# 228
Какво значи свекър и и свекърва и са съгласни на това и онова като в случая изобщо нямат право на глас ? Това си е решение единствено на майката и бащата.

Бъдещият татко защо не и говори - защото не харесва предложените имена или защото е на страната на майка си и баща си ?

# 229
Оф, Аман от чакащи родители. Искали са, дали.
Аз не бих чакала нищо. Щом жената ражда, трябва тя да даде името на детето.
Или да остави бащата да каже в краен случай.
Много мъже гледат майка им да е добре, да не се натоварва, слушат я. А не разбират, че вече имат семейство

# 230
Чета и не вярвам на ушите си, чак смях ме напушва за ситуацията. Как хора на 50+ ще се халосват за глупости. Купили са апартамент на СИНА си, той като роди да кръщава на тях.
Снахата да си кръсти бебето, както чувства и да строи бъдещия татко.

Отврат. Изобщо не мога да приема тази гледна точка. Оставете настрана подаръка и свекърите, но ТЕ СА СЕМЕЙСТВО. Трябва заедно да решат. Какво е изобщо това изхвърляне "да строи бъдещия татко"???  А утре тя като излезе в майчинство той ли да я строява, понеже няма доходи? Както схващам, тя е "гола като пушка", но тръгва с рогата.
Отделно, че този летящ старт с апартамента им дава реален шанс до пълнолетието на детето да са милионери, за разлика от други, които гордо и независимо още няма да са изплатили ипотеката си.
И за капак имената, избрани от майката, наистина не са хубави. Та само за своята гордост ли мисли? Не се ли замисля как ще се чувства цял живот детето с неприятно име???

# 231
Много изкривихте нещата.Как така щом
жената ражда( не конкретната от случая), тя ще
избира името на детето.
Името се избира от двамата родители.

# 232
  • София
Кой каза, че е гола, като пушка?
От улицата ли е взета?

# 233
  • София
На мястото на жената бих седнала с мъжа си и бих предложила неутрални имена, които ми харесват. И той да избере някое от тях.

# 234
  • София
Кой я е взел гола и боса? Свекърите ли? Аз си мислех, че синът си я е харесал и взел за жена.

# 235
На мястото на жената бих седнала с мъжа си и бих предложила неутрални имена, които ми харесват. И той да избере някое от тях.
Ама тя държи на Петра/ Петромира, не търси компромис или неутрално.

# 236
Отделно, че този летящ старт с апартамента им дава реален шанс до пълнолетието на детето да са милионери, за разлика от други, които гордо и независимо още няма да са изплатили ипотеката си.
Хайде сега. България е държавата с най-много собствени жилища на глава на населението, пък нещо не сме милионер до милионер. Колко хора са с панелки, наследени от соца, и всъщност само това ги спасява финансово...

Щом ще стават милионери, ще имат пари за една ипотека.

# 237
  • BG
Скрит текст:
Отделно първото винаги се кръщава на родата на мъжа.

Така ли? В кой закон го пише? В онзи от Гераците?
В неписаните закони на българските традиции и обичаи, които са се предавали през поколенията.
Относно казуса с името - аз не съм кръщавала сина си на никого. Носи моята буква, но това е, защото името, което харесвах започва с нея. И двете ми деца са с дълги имена. Никой от родителите ни не е имал претенции към име.
Но ако имах жилище купено от свекъри, щях да изпълня желанието им в знак на благодарност, че са осигурили едно от най-важните неща за всяко младо семейство-  подслон.

# 238
  • Варна
Да де, ама ще живее в големия апартамент, че и за обзавеждане се говори. Отчитам също, че отива в по-заможно семейство. Щом се подсигурява нещо, ще уважава.
Ако аз правя жест, а другият се прави на интересен, аз бих се обидила, аз ще съм свекърва два пъти, живот и здраве.

Живот и здраве един ден ще четем за вас в темата С какво ни дразнят свекървите...
Към десета страница на темата мислех, че вече всичко, което може да се коментира по въпроса, е написано, но съм грешала. Купеното уважение не е уважение, а подмазване и преструване, интересчийство.

# 239
  • София
Ама тя държи на Петра/ Петромира, не търси компромис или неутрално.
Само тя ли? И двамата се инатят.
Предлагам вариант от тук нататък.

Тя да измисли имена и да ги предложи на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт