Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 342
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
То па голямата професия на мъжа - моряк…Айде айде… да не е кардио хирург…  половината сервитьори по морето печелят повече. А претенциите на жената не зависят от размера на заплатата ѝ, а от размера на достойнството ѝ. Дори предполагам защо се е заинатила за тъпото име Петра. Вероятно с мъжа липсва всякакъв разумен диалог.

# 421
Само да вметна, че на живо съм виждала същите претенции и без апартамент. Просто са си такива хората. Проблемът е, че мъжът ѝ не осъзнава, че са отделно семейство. Той си е още детето на мама и тати. А нейната грешка е, че не е видяла червената лампа. Тепърва ще страдат.

Не се сърди човече , очаквали са, искало им се е, склонни са да помагат и ще помагат, защото мъжът й дълго отсъства по корабите...
Т.е. тя бременее, ражда, ще гледа детето сама и няма право дори едно име да избере.
За сметка на това мъжът ѝ няма намереение да промени ергенския си начин на живот, законово детето му получава 2 от неговите имена, баща му вече е "уважен" с внуче, което носи името му, но и това трябва да се кръсти на него, защото е подарил апартамент. На сина си.

# 422
  • на село
Интересно, ако апартаментът беше купен от нейните родители и държаха на името Петра, а бащата не искаше Grinning

Учудвам се с тези имена, че продължава да има разправии,  това  и преди половин век моите родители не са се съобразявали, а сега отново- панаири.

# 423
И двамката да се борят с живота без да дължат никому нищо. Не е ли прекрасно?

Всъщност наистина е прекрасно, от съвсем личен опит.

# 424
Скрит текст:
Кога успяхте да праснете 27 страници само за 5 часа, баси темата.
По същество такива драми за кръщаването на децата ми идват доста селски и дребнави, от друга страна е леко дразнещо, че се предпочита името на тъста вместо на свекърите дето са се бръкнали доста дълбоко да купят жилището. Но все пак това е просто име, внукът си е техен без значение дали се казва Иван, Драган, Стоян или Леонсио. Да се скапят отношенията с младото семейство и между младите заради това е дебилно. Баща ми е със старо име, въпреки че ми е осигурил жилище не е правил драми, че предпочитаме други имена за децата ни, от гледна точка на това да си ги харесват. Така че този казус ми е познат.
За другото разисквано, как апартамента трябвало да е записан и на снахата, ок бе, няма проблем. Снахата си плаща половина, или нейните родители се бръкват и те дълбоко, и всичко е точно. Ако не могат/ не искат- нямат и претенции. Ама тва, ама онова, като искаш апартамент на твое име, си го купуваш сам. Аз също съм на мнение, че е прекалено нагло и не бих го толерирал.

Тоест, заслужаваш уважение, само ако имаш достатъчно пари да си го платиш? Joy

На снахата да се запише беше в контекста на това, че ако искат да им е длъжна, трябва да има защо.
Уважение само чрез половин апартамент ли се засвидетелства ?
Както написах не са прави свекърите, ама и това е прекалено нагло(нямам предвид конкретно булката от темата). Купили са им, да си го ползват. Като свекърите искат твърде много в замяна, да си го връщат. Това е сделката, друго хем тъй, хем иначе не става.

# 425
  • София
Няма СДЕЛКА, има ПОДАРЪК.

Дъртите да си продухат главите и да пият по една студена вода.

# 426
  • София
Няма СДЕЛКА, има ПОДАРЪК.

Дъртите да си продухат главите и да пият по една студена вода.
При това само за мъжа.

# 427
  • Пловдив
Добре, бе, зарежете ги тия свекъри.
Тормозената бременна (на едно място я изкараха с лека ръка едва ли не потенциална жертва на убийство) казва: на баща ми ще е.
Тормозещият гаден мъж отговаря: не искам пък да е на баща ти.
Може за убедителност да додаде: "Моите родители цял апартамент ни осигуриха", а може и да не додаде. Не иска да е на Петър обаче.
И? Да е родил той?

Всъщност Вероника, ако е тук, може да каже кои са вариантите на мъжа.

# 428
Точно това е проблемът според мен.
Майката има претенции за името на детето си – има пълно право на това.
Бащата има претенции за името на детето си  – има пълно право на това.
Свекърите с какво право имат претенции към снахата?

Ама те май нямат. Имат очаквания, може би са огорчени, но не чух да са поставяли ултиматум. Мъжът има претенции и не говори с жена си, понеже тя се е запънала и не е отговорила на подадената ръка за компромис - неутрално име.  Това са фактите, които сме прочели, без инсинуации и разкрасяване.

И двамката да се борят с живота без да дължат никому нищо. Не е ли прекрасно?

Всъщност наистина е прекрасно, от съвсем личен опит.

Значи спор няма - да напускат жилището и да започват от нулата. Като от нулата не се разбира да напуснат това, да го дадат под наем и с наема да плащат другото Wink

# 429
  • София
Скрит текст:
Кога успяхте да праснете 27 страници само за 5 часа, баси темата.
По същество такива драми за кръщаването на децата ми идват доста селски и дребнави, от друга страна е леко дразнещо, че се предпочита името на тъста вместо на свекърите дето са се бръкнали доста дълбоко да купят жилището. Но все пак това е просто име, внукът си е техен без значение дали се казва Иван, Драган, Стоян или Леонсио. Да се скапят отношенията с младото семейство и между младите заради това е дебилно. Баща ми е със старо име, въпреки че ми е осигурил жилище не е правил драми, че предпочитаме други имена за децата ни, от гледна точка на това да си ги харесват. Така че този казус ми е познат.
За другото разисквано, как апартамента трябвало да е записан и на снахата, ок бе, няма проблем. Снахата си плаща половина, или нейните родители се бръкват и те дълбоко, и всичко е точно. Ако не могат/ не искат- нямат и претенции. Ама тва, ама онова, като искаш апартамент на твое име, си го купуваш сам. Аз също съм на мнение, че е прекалено нагло и не бих го толерирал.

Тоест, заслужаваш уважение, само ако имаш достатъчно пари да си го платиш? Joy

На снахата да се запише беше в контекста на това, че ако искат да им е длъжна, трябва да има защо.
Уважение само чрез половин апартамент ли се засвидетелства ?
Както написах не са прави свекърите, ама и това е прекалено нагло(нямам предвид конкретно булката от темата). Купили са им, да си го ползват. Като свекърите искат твърде много в замяна, да си го връщат. Това е сделката, друго хем тъй, хем иначе не става.

След като апартаментът е бил капаро за името на внучета, да бяха го вписали като клауза в нотариалния акт. Да, при такова положение аз бих им казала да си го взимат обратно. Само дето не е на снахата, та да го каже тя, синчето им трябва.

# 430
Тя, каза, че вариантите на мъжа са на мама или тате да е. Свекърите уж нямали претенции да е на тях, но в никакъв случай да не е на бащата на момичето.

# 431
  • София
Точно това е проблемът според мен.
Майката има претенции за името на детето си – има пълно право на това.
Бащата има претенции за името на детето си  – има пълно право на това.
Свекърите с какво право имат претенции към снахата?

Ама те май нямат.
Скрит текст:
Имат очаквания, може би са огорчени, но не чух да са поставяли ултиматум. Мъжът има претенции и не говори с жена си, понеже тя се е запънала и не е отговорила на подадената ръка за компромис - неутрално име.  Това са фактите, които сме прочели, без инсинуации и разкрасяване.
Имат. Даже били сърдити:
Скрит текст:
Драмата е следната.
Мои близки роднини купиха голям апартамент на сина си и снахата.Беше подарък за сватбата.
Помогнаха и за обзавеждането.
Сега младите чакат първото си дете.
Снахата казва,че иска да го кръсти на баща си.
Скара се с мъжа си.Той не е съгласен.
Свекърите сърдити.Те са очаквали детето да е кръстено на единия от тях и ако снахата не харесва имената им да е някакво производно име или поне с първата буква.
Скрит текст:
Те се казват Дарина и Тодор.Така било редно според тях.Не искала да ги уважи..
И свекърите са ми близки и младите също.
От една страна смятам,че майката има право да избере име,което и харесва.
Както и че бащата трябва да я подкрепя.
От друга страна жестът на свекърите хич не е малък ...
До сега не е имало никакви конфликти между свекърите и снахата.
И свекърите и младите са образовани,интелигентни хора и въобще не съм очаквала ,че ще стигнат до подобни драми.
Изслушвам и двете страни и се замислих по въпроса...
Какво е вашето мнение?

# 432
  • София
Имат претенции и се сърдят. Мамин се сърди и той…
На гърба на една жена, нали,

# 433
  • Melmak
Добре де, да каже тази жена:
- мъжо, не очаквах, че ще трябва да правим нещо в замяна на апартамента. Не го искам вече. Хайде да се изнесем на квартира и тогава ще си кръстим детето както си искаме!

# 434
Ами да е избирала тази жена и по друго, не само по имоти. Защо на мен никой не ми се е налагал как да се казва детето ми и сме обсъждали варианти само двамата с половинката до постигане на консенсус?

Общи условия

Активация на акаунт